Suroviny
150 g strouhaného ementálu nebo goudy
300 ml mléka
50 g hladké mouky
50 g másla
3 žloutky
sníh z 5 bílků
sůl a čerstvě umletý bílý pepř
Postup
Vymažeme a moukou vysypeme malé formičky z ohnivzdorného materiálu. V nerezovém hrnci rozpustíme máslo a přisypeme mouku. Umícháme hladkou jíšku, do které pomaličku přiléváme mléko. Vymícháme opět do hladké hmoty.
Přidáme žloutky a sýr. Vyšleháme metličkou a dochutíme solí a pepřem.
Hrnec sundáme z plotny a pomaličku a jemně vmícháme sníh z bílků.
Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Při pečení v žádném případě neotevíráme!
Jako přílohu podáváme zeleninový salát.
TIP: do těsta můžete přimíchat i čerstvé bylinky - petrželovou nať, oregano, tymián...
Dobrou chuť přeje Ema.
Nový komentář
Komentáře
tak suflé jsem ještě nedělala...
hmmm,může být dobré. Vyzkouším
Zkusím s bazalkou.
Různím to, jednou česnek,podruhé bylinky.
