Čtenářka átéčko se nenechala odradit první zkušeností se zvěřinou a nakonec se naučila nejlepší jídlo na světě, po kterém její synové při pohledu na stádo srnek sliní. Díky átéčko za příspěvek, nechcete někdy kousek přinést do redakce. S Lukášem bychom Vám byli vděčni…

Mám ji ráda, přestože první, co jsem ze zvěřiny jedla, byl docela nechutně upečený zajíc, který měl hodně divnou chuť. Ještě jsem musela dávat pozor na broky, které v něm byly. Po takovém zážitku by se dalo říct, že se mi tahle nepříjemná chuť připomene při slově zvěřina.

Po čase jsem ale měla možnost ochutnat jídla z divočáka, jelení guláš a další. Jídla připravoval odborník na zvěřinu, takže mi chutnala. 

Potom jsem po čase dostala srnčí maso. Měla jsem docela strach, že ho nebudu umět připravit, aby z něj bylo dobré jídlo. Ale našla jsem si v knížce, jaké koření mám k masu přidat a že ho mám zalít rozpuštěným máslem, a dát do ledničky, než ho budu dále zpracovávat.

 Za pár dnů jsem si přichystala zeleninu a udělala snad nejlepší jídlo ve svém životě. Bylo na způsob svíčkové, a maso bylo velice chutné a křehké. Tehdy byli kluci malí a srnečky jim bylo líto. Ale chutnala jim tak moc, že když koukali na stádečka pasoucích se srn, sbíhaly se jim prý sliny.

átéčko
Text nebyl redakčně upraven


Jaký je váš vztah ke zvěřině a myslivectví…

  • Jaké zvěřinové jídlo máte nejraději?
  • Nebo byste něco takového do pusy nikdy nevzala?
  • Máte nějaký skvělý recept?
  • Kdo vám zvěřinu dodává?
  • Ulovila jste vy někdy něco sama?
  • Umíte vyvrhnout a stáhnout z kůže nějaké zvíře?
  • Vběhla vám pod auto srna, nebo divoké prase?
  • Neb na vás nějaké roztomilé zvířátko zaútočilo?

Na vaše příběhy, recepty, úvahy na výše uvedené téma se těším na redakčním mailu

redakce@zena-in.cz

A jednu z vás dnes v 16 hodin za příspěvek odměním. A čím? To bude překvapení!

Krásný den!

Reklama