Vaření

Svěží zelený salát s rybou claresse

salát s rybou

Krásné jarní jídlo. Mix zelených salátů, včetně křupavé čekanky a zajímavá sladkovodní ryba claresse. K dochucení tentokrát stačí základní suroviny - sůl, pepř, pár kapek citronu a olivového oleje. Jaké listové saláty by se vám do tohoto jídla líbily?

Rybu s názvem claresse jsem neznala. Přiznávám bez mučení. Jde o sladkovodní rybu s pevným masem, která svou chutí připomíná ryby mořské, mi doporučil milý prodavač v Rybím krámu ve Zlíně. S nadšením mi poradil v podstatě téměř celý recept. Miluju takové prodavače, kteří poradí a na první pohled je baví, co prodávají.

Z použitých salátů mě velice nadchnuly listy červené řepy. Ty nejen dobře chutnají, ale obsahují takové látky jako je železo, beta karoten a vápník. Můžete je použít do jakéhokoliv salátu, s rybou byly výborné. Hodí se ale nejen do salátů. Použití je podobné jako špenátové listy. Uvaříte z nich skvělou polévku nebo teplou přílohu. Ale v salátu jsou prostě nej!

Další pecka je čekanka. Tu máme doma rádi syrovou i tepelně zpracovanou. Obsahuje velké množství vlákniny, snižuje hladinu cholesterolu a váže na sebe těžké kovy. Když ji zařadíte do svého jídelníčku, bude mít příznivý vliv na vaše zažívání.

Suroviny

  • 300 g filetů claresse
  • 3 čekankové puky
  • zelené salát: listy červené řepy, polníček, rukola, mizuna...
  • 1 šalotka
  • olivový olej
  • sůl (ideálně fleur de sel)
  • čerstvě mletý pepř
  • citronová šťáva

Postup

Šalotku nakrájejte na tenká kolečka. Vsypejte na pánev, do které jste nalili lžíci oleje. Na mírnou teplotu lehce opečte, do změknutí. Nechejte vychladnout.

Čekanku očistěte a rozeberte na jednotlivé listy. Pokapejte citronem a olivovým olejem, lehce osolte a opepřete. Nechejte stranou, asi deset minut.

salát s rybou

Trochu citronu vymíchejte se špetkou soli a pepře. Přidejte olivový olej a umíchejte zálivku.

Rybu osolte a opepřete, z obou stran opečte. Nechejte asi pět minut a nakrájejte na kousky.

Všechny připravené suroviny smíchejte v salátové míse, dochuťte zálivkou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Jaké saláty najdete na našem magazínu?

salát s lososem a fenyklem

salát s tuňákem a sušenými rajčaty

salát s pomeranči

   
29.03.2016 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [2] AmeA [*]

    Sml67Sml67

    superkarma: 0 29.03.2016, 22:48:49
  2. [1] bobani [*]

    Sml67

    superkarma: 0 29.03.2016, 11:15:48

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme