špenátová roláda

Bezlepková roláda pouze ze špenátu a vajíček? Ano! Bude se vyjímat na studených mísách, ale můžete ji v klidu podávat jako lehký letní oběd. K ní už jen hromádku salátu nebo klidně grilované maso.

Příprava je opravdu snadná. Náplň do rolády můžete zvolit podle surovin, které najdete v lednici nebo těch, které máte rádi. Určitě bude skvělá s pikantním sýrem, s kozím sýrem a lososem nebo drůbeží pěnou.

Suroviny

  • 450 g mraženého listového špenátu
  • 4 vejce
  • sůl a pepř
  • 2 stroužky česneku

NÁPLŇ

  • 150 g žervé nebo pomazánkového másla (může být s příchutí)
  • cca 100 - 150 g šunky na plátky
  • cca 100 - 150 g goudy na plátky
  • kousek listového salátu

Postup

Špenát nechejte rozmrazit. Vymačkejte z něj vodu, ale ne úplně, trochu jí tam nechejte. Přidejte celá vejce, trochu soli a pepře a rozmačkané stroužky česneku. Promíchejte a rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. Použijte menší plech, s vyšším okrajem.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Hlídejte a až začnou zlátnout okraje, vyndejte z trouby. Ještě horký špenátový plát smotejte do rolády a nechejte vychladnout. A poté ho opatrně opět rozviňte.

Plát pomažte pomazánkovým máslem nebo sýrem. Na to poskládejte plátky šunky, na ně plátky sýra a doprostřed dejte kousek listového salátu.

Smotejte zpět do rolády a zabalte do alobalu. Nechejte vychladnout v lednici minimálně 4 hodiny.

Dobrou chuť přeje Gábina.

Zamotejte si rolády podle našeho magazínu. Jsou skvělé!

vepřová roláda

kuřecí roláda s bramborový noky

ultrarychlá kuřecí roláda

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková, Lenka Mastešová, Gabriela Tauvinklová

Reklama