Jste unavení z dlouhé zimy? Přivolejte jaro tímto svěžím salátem s jahodami.

Svěží salát s jahodami

jaro

Ingredience:

  • 200g směsi listových salátů (rukola, polníček, čekanka)
  • 100g baby špenátu Chef menu
  • 100 g jahod
  • 100 g měkkého kozího sýra Naše bio

Zálivka:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • Šťáva z poloviny pomeranče
  • Sůl a pepř podle chuti

Příprava:

Listy salátů a baby špenátu propláchněte a nechte důkladně okapat. Jahody omyjte a nakrájejte na plátky. Na zálivku zahřejte v kastrůlku všechny přísady a nechte na mírném ohni propojit. Směs listových salátů, špenát a plátky jahod rozdělte na talíře, přidejte kozí sýr a pokapejte vlažnou zálivkou. Ozdobte jarními květy (macešky, sedmikrásky, měsíček lékařský).

Tip:

Pokud nejsou jahody vyzrálé, můžete je před přípravou půl hodiny macerovat. Jahody nakrájejte na kousky, zasypte třtinovým cukrem, zalijte portským vínem a přidejte kapku balsamikového octa. Jahody pustí šťávu a získají specifickou chuť. Vzniklý sirup můžete přidat do zálivky.

Zdroj: Billa recepty

Reklama