Do bílého města na hranicích s Rakouskem přijedou na víkend od 1. do 3. června
kuchařské hvězdy z národního týmu  AKC ČR, kteří působí v nejlepších českých restauracích, jako je La Veranda, Francozská restaurace v Obecním domě, Avantgarde či Eska, tedy Jan Horký, Martin Svatek, Miroslav Husák, Petr Vlásek, Jaroslav Kozdělka, Patrik Bečvář a Radek David.

 
Každý z nich připraví speciální degustační menu, které odpovídá zvolenému tématu festivalu. Tím je v tomto roce vzpomínka na Leopolda Ignáce Josefa knížete z Ditrichštejna, pátého majitele Mikulova, nositele Řádu zlatého rouna a nejvyššího štolbu císaře Josefa I.

 
Leopold podnikl společně se svým bratrem Walterem Xaverem kavalírskou cestu po Francii a Itálii, kde vedle mnohých krás poznal také vytříbenou kuchyni. A právě zde – tedy v italské a francouzské kuchyni z přelomu 17. a 18. století – se inspirovali naši šéfkuchaři při přípravě svých originálních pokrmů. Unikátní speciality, které můžete ochutnat pouze v rámci mikulovského Gurmet festivalu, již tradičně doplní vína z Bio vinařství Víno Marcinčák a Vinařství Volařík.

 
Patrony festivalu jsou Taťána a Ondřej Gregor Brzobohatí.
 
Další informace o 9. ročníku MIKULOV GOURMET FESTIVALU najdete na stránkách www.mgfest.cz.

Reklama