Styl

Svatební speciál 3: Novinky na svatebním trhu


V minulém díle svatebního speciálu jsme se věnovali svatebním kyticím. Ani teď toto téma úplně neopustíme. Na svatebním veletrhu byla totiž k vidění novinka – mrazem sušené růžové lístky.

 

Pan Roman Graf ze společnosti Magnolia Company byl se mnou trpělivý a vysvětlil mi princip výroby: „Okvětní plátky či květy se umístí do přístroje, vytvoří se teplota pod bodem mrazu a sníží se tak, až květiny zmrznou. Součástí přístroje je vakuová pumpa a ta po určenou dobu odvádí vodu. Z květů a plátků je tedy vytlačena voda, ale výsledný produkt si zachová tvar, svěží vzhled i barvu.“

 

Na stolku stojí kytice z narcisů, růží a karafiátů – je také sušená mrazem. Na první pohled to opravdu není znát – květiny mají svou věrnou barvu a drží i tvar, jak v čerstvém stavu. Hned se mi hlavou honí myšlenka, že na tohle čekaly naše kreativní ženy-in. S tavnou pistolí totiž určitě dokáží vykouzlit z plátků i z květů nádherné výtvory.

 

Vraťme se ale zpět ke svatební tematice – v květnu tohoto roku firma Magnolia Company  uvede na trh novinku – nevěsty si budou moci nechat zmrazit celé svatební kytice. Škoda že mne tahle možnost minula a závidím budoucím nevěstám – pokud se rozhodnou uchovat si kytici, budou ji mít navždy jak ve svůj svatební den. „Kytice se musí nechat zmrazit co nejdříve, nejlépe hned druhý den po svatebním obřadu. Sušit se pak bude asi 12-14 dnů, podle květin, ze kterých bude složena,“ dodává pan Graf.

 

Okvětní lístky můžete použít při různých slavnostních příležitostech – posypat jimi stůl, schovat do nich šperk... a celými květy můžete osázet váš svatební dort. Na závěr jen podotýkám, že cena jednoho sáčku plátků (ve kterém jsou plátky z osmi růží) či jednoho květu růže je stejná jako cena jedné čerstvé růže, tedy velmi konkurenceschopná.

 

Svatební kniha místo alba

 

Možná vás už přestalo bavit shánění fotorůžků či zakládání do alb s průhlednými foliemi. Možná hledáte něco, přesně nevíte co, ráda si listujete v knize... Na českém trhu si pomalu své místo získává svatební kniha, která právě nahrazuje klasické fotoalbum. Romana Bortolin z Graphistudia vysvětluje: „Svatební kniha je originální řešení uspořádání a zvěčnění vzpomínek na den D. Fotografie jsou přímo tištěné do knihy. A jak na vás působí fotografie?" ptá se.

 

To je právě to něco, co v prvním okamžiku nedokáži „rozklíčovat“. Prohlížím si velkoformátové fotografie novomanželů a mám pocit ploché obrazovky či filmového plátna. Nechávám se poddat. „Nenajdete zde klasické „boule“ u středu knihy, tyto svatební knihy mají patentovanou vazbu, proto stránky působí panoramaticky,“ prozrazuje mi tajemství.

 

Podle přání novomanželů bude album nafoceno podle stylu, který jim vyhovuje – romantický, věcný a dokumentující... Máte zde nepřeberné množství možností, jak bude svatební kniha v konečném efektu vypadat – klasické fotografie, metalizované fotografie, dále obálka z kůže, koženky, tkaného papíru, ručního papíru, hedvábí, plexiskla, kovu...

 

Nedá mi to, abych se nezeptala, zda objednávka čítá „jen“ svatební knihu. Paní Bortolin mi ukazuje malé knížky a vysvětluje: „Součástí objednávky, tedy jako doplňky svatební knihy, jsou i kopie knihy v kapesním formátu, pro přátele, dále zmenšené kopie knihy, často určené rodičům novomanželů, a kalendář.“

 

Zajímám se o cenové relace: „Cena záleží jen a jen na přání novomanželů, jak chtějí mít svatební knihu pojatou. Dále kniha může mít minimálně 30 a maximálně 150 listů, takže cena je opravdu individuální,“ vysvětluje paní Bortolin.

 

***

 

 

Příště:  Jak vybrat menu?

   
08.03.2006 - Krása - autor: Tereza

Komentáře:

  1. avatar
    [6] Gabi [*]

    *Kotě*: , já zase znám mrazem sušené rostliny - taková bazalka - mňam

    superkarma: 0 08.03.2006, 10:37:45
  2. avatar
    [1] *Kotě* [*]

    Tak přesně tyto svatební knihy jsem viděla na svatebním veletrhu v Diplomatu už v roce 2003, tedy před svojí svatbou. Pokud si dobře vzpomínám, tak cena velké knihy o 50 listech, plus několika malých knížeček pro příbuzné, činila 64 tisíc korun.

    superkarma: 0 08.03.2006, 00:14:56

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme