svačinový sendvič

Nosí si vaši školáci velkou svačinu, která jim má nahradit oběd, než dostanou doma teplou večeři? Nebo balíte školáka na výlet a chcete mu připravit chutnou a vydatnou svačinu? Máme pro vás výborný tip na nápadité sendviče.

Nám doma pomáhá při tvoření svačinových kombinací tahák od Florentýny. Doporučuji stáhnout a pověsit na lednici. Když začnou docházet nápady (a to je při každodenních snídaních, svačinách a večeřích dost rychle), stačí nakouknout. A nápad je tu!

Já jsem letošní školní rok začala oblíbeným sendvičem s krůtím masem. Základ jsou pomalu pečená krůtí prsa. Recept na ně najdete pod článkem. Upečete si velký kus vcelku a potom jen krájíte tenké plátky na svačiny, mezi dva chleby, toastové chleby nebo domácí housky.

Inspirací na domácí pečivo najdete také na našem magazínu také velké množství. Stačí si jen vybrat.

sendvič

Sendvič s krůtím masem

  • celozrnný toastový chléb
  • pomazánkové máslo
  • oblíbený dresink nebo hořčice
  • ledový salát
  • salátová okurka
  • mozzarella, případně plátkový sýr

Plátky toastového chleba namažte. Jeden pomazánkovým máslem, druhý dresinkem nebo hořčicí, podle vaší chuti.

Krůtí prsa nakrájejte na tenké plátky a položte na jeden toastový chleba.

Doplňte plátky salátové okurky a ledovým salátem. Dokončete sýrem podle vaší chuti.

Přiklopte druhým plátkem toastového chleba.

Zabalte do svačinové krabičky :-)

Obsah sendvičů můžete samozřejmě podle chuti obměňovat. Vystřídejte krůtí prsa anglickou slaninou, pečenou rybou, tuňákem z konzervy, vajíčkem, šunkou, vaječnou omeletou.

Doplňte oblíbenou zeleninou, chutným sýrem, pomazánkou.

A když už nebudete vědět co na svačinu zabalit, vraťte se ke svačinovému taháku :-)

Sendvičové tipy z našeho magazínu

koriandrový naan se sýrem a tuňákem

bagel

pomalu pečené krůtí

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama