Moje svačinka zaujala celkem 237 z Vás. Některé Vaše recepty jsou fakt skvělou inspirací! Proto v závěru několik přikládám a pošlu je také Sunnynce, která má na starosti naši rubriku Vaření. Ale nejprve k výsledkům soutěže.

Svačina se objevila v sobotu v 10 hodin 20 minut. Toleruji hodinovou odchylku oběma směry. Deodorant Fa získává

Helča a její správná odpověď: rajče, okurka, jogurt, rohlík, je to tam od 10 hodin.  

Dalších deset z Vás získává 15 000 bodů do VLS:

ZUTOJAMA a její božský recept na salát s křepelčími vejci:
A) Jogurt, bageta, okurka, rajče a svačíš 10.15
B) Salát s křepelčími vejci: 8 uvařených kř.vajec na tvrdo, 2 hláv.saláty, 2 kedlubny, svazek ředkviček, 1 rajče, 1 okurka, 1 červ. cibule, 2 lžíce čerst.oregana. Dresink: 4 lžíce ostř.hořčice, 150ml zakys.smetany, 50ml jogurtu, 2 lžíce oliv.oleje, sůl. Příloha: bageta. Vejce rozkrojte na polovinu. Salát rozeberte na listy, nechte okapat a rozložte do větší mísy. Kedlubny, ředkvičky, okurku, rajče na tenké plátky. Cibuli nakrájet na kolečka. Vše promíchat, dát na listy salátu a dát do ledničky vychladit. Dresink: hořčici smíchat s jogurtem, smetanou, oliv.olejem a podle chuti osolit. Vychlazený salát posypejte oreganem, ozdobte křepelčími vejci a přelijte dresinkem. Podávejte s bagetou. Dobrou chuť

roubík a sytý těstovinový salát:
A/svačit jste začala v sobotu v 10.15, na talíři bylo rajče, okurka, bílý jogurt a celozrnný rohlík
B/ Těstovinový salát: těstoviny, 2 vejce na tvrdo, 10 dkg šunky, rajče, okurka, čínské zelí /stačí pár lupenů/, bílý jogurt, malá majolka, trochu soli a bílý pepř. Těstoviny uvaříme, vejce, šunku, rajče, okurku nakrájíme na kostičky, zelí nasekáme, přidáme jogurt, majolku, sůl a pepř a necháme odstát. Salát je lepší, když má pokojovou teplotu, a můžeme k němu přikusovat ten celozrnný rohlík.

Jitulín a svačina po italsku
Svačinka se objevila tak v 10.15, na talíři je bílý jogurt, rajče, okurka a celozrnný rohlík.
Rajče s okurkou bych nakrájela na kousky (může se přidat i jiná zelenina dle chuti), osolila, opepřila, dala pár lístků čerstvé bazalky, zakápla olivovým olejem a zalila bílým jogurtem. K tomu bych přikusovala celozrnný rohlíček a na světě je báječná svačinka a klidně i večeře. Ahoj Jitulín

grice a její božská večeře:
Celozrnná bagetka, rajče, okurka, bílý jogurt - 9.45
Recept nesvačinový, spíše večeře, ale určitě dobrá: Steak z kuřecích prsíček: pepř 7mi barev, okurka, rajče, bílý jogurt, sůl, pepř, česnek, kopr, zakysaná smetana, celozrnná bageta, bylinkové máslo. Kuřecí steak obalíme v koření steak 7mi barev, necháme chvilku rozležet a ogrilujeme. Zaziky: Okurku nastrouháme, přidáme bílý jogurt a kysanou smetanu, utřený česnek, najemno nakrájený kopr, sůl, pepř. Ozdobíme rajčátkem. Příloha: Celozrnná bagetka, kterou rozkrojíme, promažeme bylinkovým máslem a dáme chvíli rozpéct do trouby, nebo na gril.

zauzka a varianty lehké svačiny:
A/ bílý jogurt, rajče, tmavá bageta, okurka, sobota 10.20hod
B/ bagetu na plátky, pomazat lehce máslem. Na to kolečka z rajčat. To vše pokapat zálivkou z bílého jogurtu s nastrouhanou okurkou.
Nebo bagetu opéct na sucho v toustru, rajče a okurku nakrájet na drobno a zalít jogurtem s troškou česneku. Bagetu přikusovat nebo do mističky nakrájet okurku a rajče, zalít ochuceným jogurtem (např podravka), můžeme přidat např sýr a šunku na kostičky a posypat na kousky nakrájenou a opečenou bagetou. A salátek je hotov :)

Handa a její recept pro mlsné pusy i na pleť:
Bílý jogurt, rajče, okurka, sezam. bageta, sobota - cca 10.12 hod.
Recept: 2/3 kelímku jogurtu, 2/3 kelímku nastrouhaného tvrdého sýra, 3 PL pomazánkového másla křenového nebo česnekového dle vlastní chuti, 1 PL nasekané petrželky, sůl - vše smícháme a mažeme našikmo krájená kolečky bagety, navrh ozdobíme kolečkem okurky a měsíčkem rajčete, dále ze zbytku jogurtu si uděláme masku. Jogurt smíchaný s 1 ČL citronové šťávy naneseme na obličej a dekolt, vyjma okolí očí, a po 5ti min. smyjeme vlažnou vodou. Slupky z oloupané okurky, které máme chladit v lednici, si přiložíme na čelo a spánky a ještě 5 min. relaxujeme. Po této svačince budeme zdravé, krásné a svěží. Hodně energie do nového pracovního týdne přeje Handa 

janynka76 a její zeleninový salát s nivou:
A- na talíři byl bílý jogurt, rajče, okurka a celozrnná bageta... obr.se objevil(hádám) v půl desáté dopoledne
B-Zeleninový salát se sýrem Niva. Oloupané okurky nakrájíme na širší hranolky, rajčata na měsíčky, vložíme do mísy a ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a troškou cukru. Jednotlivé porce přeléváme zálivkou připravenou z bílého jogurtu, strouhaného sýra Niva a nakrájené pažitky. Salát podáváme s celozrnnou bagetou.

kulena se svěží plněnou bagetkou:
A) celozrnná bageta, bílý jogurt, zelená okurka, rajče. Svačina v 9,45
B) jogurtová pomazánka: zelenou okurku nastrouháme na jemném struhadle (pokud je hodně vodnatá, tekutinu scedíme), vmícháme do bílého jogutu, přisolíme, opepříme, přidáme nasekaný kopr, bagetu podélně rozkrojíme na dvě půlky, potřeme touto pomazánkou a pokladememe nakrájeným rajčetem 

1Jirina a zeleninový salát s tuňákem:
bílý jogurt, rajče, okurka, celozrnná bageta - svačina v 10:45hod.
Recept: Zeleninový salát s tuňákem: Ingredience: - hrášek (povařený ve slané vodě nebo sterilovaný) - kukuřice (sterilovaná) - rajčata (na menší kousky) - paprika zelená (nakrájet na osminy a pak na šikmé proužky) - paprika červená (nakrájet na osminy a pak na šikmé proužky) - mrkev (nakrájet na kostky) - okurek (nakrájet na kostky) - salát (kadeřavý – natrhat na malé kousky) - tuňák (kousky v rostlinném oleji) - vejce natvrdo (nakrájet na kousky) - balkánský sýr (na kostky) - bílý jogurt (1ks) - sůl (přiměřeně) - pepř (přiměřeně) Všechno dobře promíchat, zakápnout olivovým olejem, nechat uležet a konzumovat s celozrnou bagetou. Dobrou chuť Vám přeje Jiřina. 

kornoutek - plněné chlebíčky:
bagetka, rajče, bílý jogurt, okurka 10.12
recept: Plněné chlebíčky: 1/8 másla, 1 tavený sýr, 3 natvrdo uvařené vejce, 1 lžíce hořčice, 1 okurka, 1 balení sardinek, parmazán nebo jiný tvrdý sýr, petržel, pažitka... Bagetky rozkrojíme, vydlabeme prostředky a plníme směsí. Na směs: utřeme máslo, tavený sýr, vejce, hořčici. Poté přidáme nastrouhanou okurku, nakrájené sardinky, pažitku. Poté zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a ozdobíme petrželkou. Bagetky necháme v lednici trochu vychladnout. Rajče nakrájíme na kousky a přelijeme dresinkem z jogurtu. Jogurt trochu osladíme, přidáme lžičku hořčice.

Dalších deset výherců přikládám  bez receptu - protože už to jsou všechno varianty na lehký letní salát s rajčetem a okurkou :-).

LudPa
edith1975
bábovka
Kikoska
bonda
mariie
Jendal
lenagirl
muflonka
žafra

Přidávám ještě navrch dva recepty, které kvůli jedné surovině nemohly být zařazeny do slosování, i když mě to vzhledem k jejich receptům moc mrzí!

miruša
A.sezamový tmavý rohlík, bílý jogurt, rajče a cukrový meloun. Svačíš asi v 9,1o. B.Předpis. Nádivka. 4 bílé rohlíky + 1 z talíře, 1 rajče, 2 papriky, solené buráky, 10 dkg salámu, 2 vejce, trochu mléka .Vše pokrájet na malé kousky, přidat syrová vajíčka, mléko, okořenit pepřem, bazalkou, tymiánem, osolit. Propracovat, promíchat a dát na pekáč,vymazaný olejem. Jogurt osolit, zamíchat do něj lžici hladké mouky a zakrýt tím připravenou směs. Zapéci do růžova v troubě. Jako přílohu podat vychlazený cukrový meloun, pokrájený na kostičky. Dobrou chuť - Miruša.

smalinka
10:05 bílý jogurt, avokádo, rajče, celozrnný rohlík. Těstovinový salát s avokádem na 4 porce: 200 g těstovin (spirály), 1 ks ledový salát, 1 ks bílého jogurtu, 300 g šunky, 200 g rajčat, 1 ks avokádo, pepř, čerstvý nastrouhaný křen, sůl. Postup přípravy: Spirály uvaříme ve slané vodě, propláchneme a necháme okapat. Mezitím smícháme bílý jogurt se solí, pepřem a křenem. Do těstovin lehce vmícháme vypeckované a oloupané avokádo nakrájené na menší kostky, šunku nakrájenou na kostky a nakrájená rajčata. Salátovou mísu vyložíme listy ledového salátu. Hotový těstovinový salát dáme na salátové listy a bohatě zalijeme zálivkou. Podáváme s celozrnným rohlíkem. 

A ještě přikládám svůj indický recept:

V hluboké pánvi osmahnete nakrájený česnek a jednu feferonku na trošce obyčejného olivového oleje. Chvíli smažíte a pak do směsi vmícháte rýži, přidáte vodu a hlavně kari koření - dle chuti - a necháte vařit na mírném ohni. Mezitím na jiné pánvičce osmahnete kousky kuřecích prsíček (okořeněných dle libosti - doporučuji obalit kousky v mouce a ke smažení přidat lžíci medu) a okurku na kolečka (nebo klidně čtverečky, to je jedno, hlavně, aby to nebylo moc tenké - okurka chytne chuť toho, co máte v pánvičce). Když je pěkně opečené, přidáte do hluboké pánve s uvařenou rýží a promícháte. Na porci pikantní večeře patří lžíce jogurtu a pokrájená rajčata jako ozdoba.

Takže dobrou chuť!

Reklama