Lehké rybí maso je ideální jako letní oběd i večeře, navíc v našich receptech najdete jeho nejjednodušší úpravy.

kariNA 4 PORCE

Příprava: 20 minut

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 větší cibule, nakrájená
  • 1 stroužek česneku, posekaný
  • 1–2 lžíce koření kari
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 600 g filátek z tresky, bez kůže a nakrájené na velké kusy
  • rýže nebo arabský chléb k podávání

1. Rozpalte olej v hluboké pánvi a zlehka na něm doměkka smažte cibuli a česnek (asi pět minut). Přidejte kari a za stálého míchání smažte jednu až dvě minuty, aby se rozvonělo. Pak přilijte rajčata a vývar.

2. Přiveďte k varu a přidejte rybu. Na mírném ohni vařte zhruba čtyři nebo pět minut, aby se rybí maso lehce dělilo na lupínky. Podávejte ihned, nejlépe s rýží či s arabským chlebem.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Grilovaná ryba na špenátuGrilovaná ryba na špenátu Uzená ryba se šťouchanými bramboryUzená ryba se šťouchanými brambory Kořeněná dušená rybaKořeněná dušená ryba
Reklama