Vaření

Šunka s medovým přelivem

ham

Suroviny

asi 1 kg vepřové šunky nebo uzené kýty s kůží
hřebíček
400 g ananasu
1 pomeranč
4 lžíce medu
1 lžíce ostré hořčice

Postup

Med smícháme se šťávou z pomeranče, hořčicí a špetkou pokrájené pomerančové kůry. Povrch šunky nařežeme na mřížky a do bodů, kde se řezy kříží, napícháme hřebíčky.
Celou šunku potřeme připravenou medovou směsí.
Šunku dáme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme při 210 °C asi 20 minut. Potom přidáme na kousky nakrájený ananas, smíchaný se zbytky medové směsi. Pečeme při snížené teplotě 180 °C dalších 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou.
Šunku necháme vychladnout a podáváme s pečeným ananasem a pečivem.

Dobrou chuť přeje Dorka.

   
10.01.2011 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [4] hubajda [*]

    daddyska — #3 ani ja ne ja ho davam do ryze

    superkarma: 0 16.11.2012, 21:16:05
  2. avatar
    [3] daddyska [*]

    hřebíček bych tam nedávala Sml23

    1. na komentář reaguje hubajda — #4
    superkarma: 0 05.02.2011, 20:20:38
  3. [2] Nikitka1910 [*]

    Dala jsem místo ananasu broskvičku a bylo to mňamky...

    superkarma: 0 22.01.2011, 22:31:21
  4. avatar
    [1] delfi.na [*]

    nemám ráda ananas Sml80

    superkarma: 0 11.01.2011, 09:25:35

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme