Suroviny:

175 g mouky
75 g másla v malých kouscích
3 PL moučkového cukru
1 vaječný bílek
2 PL pomerančového džusu
325 g vinné gumy (Haribo) ve více barvách

Postup:

stromekTroubu zapněte na 180 °C. Mouku přesejte do mísy. Do mouky zapracujte máslo, přidejte cukr, bílek a tolik džusu, až bude těsto měkké a poddajné. Vyválejte je na slabý plát a formičkou vykrojte tolik stromečku, kolik je možné. Zbytek těsta opět rozválejte a postup opakujte. Vykrojené kousky přemístěte na plech s papírem na pečení. Nechte mezi nimi mezery. Do každého stromečku vykrojte 6 otvoru o průměru asi 1 cm. Z vinné gumy nakrájejte kousky tak, aby pasovaly do vykrojených otvoru, a do každého otvoru vložte jeden kousek. Na vrcholu stromečku udělejte otvor k zavěšení.
Pečte stromečky v troubě 15-20 minut, až jsou zlatavé, vinná guma se roztavila a vyplnila otvory. Nechte vychladit.
Z tohoto množství je asi 16 stromečků.

Dobrou chuť přeje kikinka001

Reklama