Vaření

Středomořská vepřová líčka

Dnešní jídlo je výsledek povedeného nákupu a chuti na něco „středmořského“. Od té doby, co jsem přišla na chuť olivám, tak mám chuť dávat je téměř do každého jídlo. Užívám si chuti, kterou jsem ještě nedávno neměla ráda, a teď to nechápu. Střídám olivy černé a zelené, s peckou i bez pecky, plněné. A fakt mi chutnají!

středomořská líčka

Povedený nákup? Vepřová líčka. Nevím, jak u vás, ale v mém okolí je problém tuto pochoutku sehnat. Ani vepřová, ani hovězí, ani telecí. A tak když jsem na ně narazila v olomoucké Šantovce, v řeznictví Filák, byla jsem přešťastná. Mívají je tam pravidelně - jak hovězí, tak vepřová.

Nechtěla jsem je tentokrát dělat tak, jak je máme všichni doma rádi a známe je - ani na pivu, ani na červeném vínu, a ani se špenátem. Chtěla jsem něco úplně jiného. A tak jsem vyndala olivy, papriky, dvě chilli papričky a pustila se do vaření. Při krájení na mě z košíku s ovocem smutně koukaly dvě meruňky, které už nebyly v bůhvíjaké formě, a tak jsem je přibrala do party. Výsledek? Božský!

středomořská líčka

Surovin

  • 6 vepřových líček
  • 2 červené kapie
  • 2 chilli papričky
  • 2 cibule
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 2 meruňky
  • černé olivy - množství podle chuti
  • pár lístků máty
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

V hluboké pánvičce rozehřejeme olej, na kterém osmahneme ze všech stran osolená a opepřená vepřová líčka. Dáme je stranou a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, papriky, chilli papričky, meruňky a celé olivy. Opékáme je asi deset minut.

středomořská líčka

Poté vrátíme líčka a do pánvičky přidáme rajčata z plechovky. Nejlepší jsem si dovezla z Itálie, loupaná cherry rajčata. Ta jsou úžasná! Netušíte, zda se dají koupit i u nás?

Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Ke konci přidáme nasekané lístky máty. Můžeme ještě dochutit solí a pepřem.

středomořská líčka

Dobrou chuť přeje Elly.

   
25.06.2014 - Maso a ryby - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [32] Breberka456 [*]

    Vepřová líčka ? Brrrrrrr to bych asi nejedla, stejně jako jazyk nebo brzlík

    superkarma: 0 26.06.2014, 07:46:43
  2. avatar
    [31] Jitullinka [*]

    Středomořskou kuchyni mám ráda Sml58

    superkarma: 0 25.06.2014, 22:46:12

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [30] Trefa [*]

    Trefa:hned bych se nechala pozvat na veceri.

    superkarma: 0 25.06.2014, 20:49:14
  2. avatar
    [29] helikoptera [*]

    hmm, může to být dobré, ale tohle asi není nic pro mě...

    superkarma: 0 25.06.2014, 17:38:20
  3. avatar
    [28] samecka [*]

    gerda — #27 jo, jo, jednu dobu jsem pila lžíci oliváku ráno nalačno s lžící citronové šťávy(kvůli žlučníku). Kdežeže loňské žlučníky jsou...Sml57

    superkarma: 0 25.06.2014, 15:31:56
  4. avatar
    [27] gerda [*]

    samecka — #26 a olivový olej, jak ten je zdravý!! Jen jez olivy, určitě si tím chráníš zdraví.Sml16 Středomořská kuchyně = záruka dlouhověkosti!Sml67

    1. na komentář reaguje samecka — #28
    superkarma: 0 25.06.2014, 15:08:11
  5. avatar
    [26] samecka [*]

    gerda — #23 olivy žeru furt. Já to tušila, že přibírám po té čokoládě a knedlících, sakryš...

    1. na komentář reaguje gerda — #27
    superkarma: 0 25.06.2014, 15:03:45
  6. [25] free [*]

    Vepřová líčka jsou jenom moje na zabijačce,  jenom mě nenapadlo je koupit taky v krámu.  Hovězí jsem měla jednou a byla skvělá.

    superkarma: 0 25.06.2014, 14:44:01
  7. [24] nino [*]

    Líčka jsem ještě nezkusila, ale recept vypadá skvěle.

    superkarma: 0 25.06.2014, 12:48:56
  8. avatar
    [23] gerda [*]

    Ad olivy - někde jsem četla, že když nás honí mlsná, tak olivy nejdou tolik na tloušťku.

    1. na komentář reaguje samecka — #26
    superkarma: 0 25.06.2014, 12:41:49
  9. avatar
    [22] vladka321 [*]

    Tak já pokud vařím líčka, tak hovězí. Na vepřové jsem se popravdě ani neptala. Recept vypadá velmi dobře, uložím si ho - děkuji Sml16.

    superkarma: 0 25.06.2014, 12:06:59
  10. [21] Stendy [*]

    Olivy a ani chilli papričky nemusím.

    superkarma: 0 25.06.2014, 11:30:25
  11. avatar
    [20] Judo [*]

    Líčka jsem nejedla,recept vypadá dobře.Sml16

    superkarma: 0 25.06.2014, 11:21:13
  12. [19] Helena Svatková [*]

    U nás jsem ještě na žádná líčka nenarazila, ale ráda bych je ochutnala.Sml22

    superkarma: 0 25.06.2014, 11:19:35
  13. avatar
    [18] gerda [*]

    K Filákovi jsem chodívala nakupovat ráda. Dokud byl ještě na Tržnici. Co se přestěhoval do šuntovky, je to děsně z ruky.Sml15

    superkarma: 0 25.06.2014, 10:43:07
  14. avatar
    [17] lojzinkaa [*]

    Máma dělá hovězí líčka na víně a jsou famózní Sml22Sml22

    superkarma: 0 25.06.2014, 10:13:59
  15. avatar
    [16] hubajda [*]

    marianaant — #10 licka se musi objednat u reznika ale jinak jsou moc dobra libove mekoucke masicko

    superkarma: 0 25.06.2014, 09:55:44
  16. avatar
    [15] hubajda [*]

    bobulebob — #13 jsou vynikajici zatim lepsi maso neznam

    superkarma: 0 25.06.2014, 09:53:38
  17. [14] Junon [*]

    Zatím jsem dělala jen hovězí líčka, a ty jsou vynikající.Sml16

    superkarma: 0 25.06.2014, 09:35:34
  18. [13] bobulebob [*]

    líčka jsem nikdy nejedla Sml23

    1. na komentář reaguje hubajda — #15
    superkarma: 0 25.06.2014, 09:02:32
  19. avatar
    [12] Hanula [*]

    Sml16vepřová líčka vůbec neznám, ale dala bych si....Sml22

    superkarma: 0 25.06.2014, 08:50:18
  20. [11] babča mery [*]

    U nás jsem také lička nikdy neviděla prodávatSml22

    superkarma: 0 25.06.2014, 08:39:11
  21. avatar
    [10] marianaant [*]

    Líčka jsem nikdy nejedla a ani jsem je v žádném řeznictví neviděla, nebo je nikde nenabízejí. Vůbec si nedovedu představit jak to může chutnat. Recept vypadá báječně a určitě bych ochutnala.Sml22Sml22

    1. na komentář reaguje hubajda — #16
    superkarma: 0 25.06.2014, 08:34:02
  22. [9] Pavla_b [*]

    Ty meruňky tomu určitě dodaly šmrnc, hned bych si to dalaSml59.

    superkarma: 0 25.06.2014, 08:18:53
  23. avatar
    [8] dasena [*]

    U nás se líčka vůbec neseženou, nebo jsou pěkně drahé

    superkarma: 0 25.06.2014, 08:16:31
  24. [7] knihovna [*]

    Olivy taky miluju, hlavně řecké, ale teď mi známý dovezl ze Španělska zelené olivy s peckou tvrdší a nakládané v rozmarýnu a česneku. A ty jsou jedinečné.

    superkarma: 0 25.06.2014, 07:48:37
  25. [6] anina4 [*]

    líčka jsem ještě nejedla

    superkarma: 0 25.06.2014, 07:24:17
  26. [5] ruzka [*]

    nic pro mě

    superkarma: 0 25.06.2014, 07:04:21
  27. avatar
    [4] zsuzsika [*]

    zsuzsika — #3oprava-úžasná,valfruttaSml24

    superkarma: 0 25.06.2014, 07:03:59
  28. avatar
    [3] zsuzsika [*]

    http://www.italske-recepty.eu/vina/lahudky-a-speciality/rajcata/pomodorini-di-collina-loupana-cherry-rajcata-400g

    tyto jsou úžasné,ale má  i valfruta,ty jsou taky skvělé

    1. na komentář reaguje zsuzsika — #4
    superkarma: 0 25.06.2014, 06:58:51
  29. [2] Elis19 [*]

    Líčka jsem ještě nikdy neochutnala.Sml23

    superkarma: 0 25.06.2014, 06:55:52
  30. avatar
    [1] LudPa [*]

    ty papričky a ovoce k masu moc nemusím, ale líčka , to je pochoutka

    superkarma: 0 25.06.2014, 06:48:03

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Znáte značku Kia?
Jaký je vás vztah k nepovinnému očkování? Odpovězte a vyhrajte hezké ceny!

Náš tip

Doporučujeme