Vaření

Středomořská rajčata

Hlavní jídlo, jednoduché, ideální pro období jaro – léto. Kalorie na 1 porci: 295

Ingredience pro 4 porce:

  • 4 velká pevná rajčata
  • 12 černých oliv na řecký způsob
  • 2 x 160g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
  • ½ červené papriky
  • ½ žluté papriky
  • 80g sýru feta
  • 1 svazek rokety
  • 30g kapar
  • 1 krajíc chleba
  • 1 stroužek česneku, 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl, černý pepř

Seřízneme rajčata, osolíme je a otočíme horní stranou dolů, aby se odvodnily. Odstraníme z nich semínka s dužninou. Dužninu nakrájíme na kostečky. Odkrojíme kůrku z plátku chleba, rozetřeme na ní česnek, pak opečeme a nakrájíme na kostečky. Na kostečky nakrájíme také papriku, sýr a posekáme roketu. Odkapaného tuňáka smícháme v míse spolu s nakrájenými rajčaty, paprikou, olivami, kapary, roketou a opečeným chlebem. Dochutíme vše extra panenským olivovým olejem, vinným octem, solí a pepřem a dobře promícháme. Touto směsí naplníme rajčata a necháme je vychladit v lednici. Ozdobíme listy rokety.

 

 

   
18.07.2006 - Sezona - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [7] jithule [*]

    hubajda — #5 my taky

    superkarma: 0 25.12.2012, 18:56:35
  2. avatar
    [6] ivory [*]

    podobný recept už jsem zkoušela..

    superkarma: 0 14.11.2012, 14:47:46
  3. avatar
    [5] hubajda [*]

    rajcata doma pestujem mame je moc radi

    1. na komentář reaguje jithule — #7
    superkarma: 0 08.11.2012, 23:56:42

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme