Vaření

Střecha z BeBe sušenek

střecha z BeBe sušenek

U pořadu Prostřeno se většinou vztekám a spoustu věcí nechápu. Občas se ale nechám inspirovat a vyzkouším nějaký recept. Třeba na střechu z BeBe sušenek se chystám už dlouho. Suroviny nakoupeny, tak do práce!

Suroviny

1 balíček obyčejných světlých BeBe sušenek
1 balíček obyčejných tmavých BeBe sušenek
2 vaničky tučného tvarohu (celkem 500 g)
cukr podle chuti
vanilkový extrakt
2 banány
125 g kvalitní čokolády
50 - 80 g másla

Postup

střecha z BeBe sušenek

Připravíme si tvarohový krém. Tvarohy vyklopíme do vaničky a přimícháme do nich cukr podle chuti a vanilkový extrakt. Na plech dáme alobal.

střecha z BeBe sušenek

Na alobal vyskládáme BeBe sušenky. Na obrázek se vůbec nedívejte, sušenky poskládejte tři do řady, naležato. A dvě vám zbydou :-) Polovinu krému rozetřeme na sušenky. Práce je to děsná. Sušenky se rozjíždí do všech stran, takže trpělivost...

střecha z BeBe sušenek

Na rozetřený krém vyskládáme druhou řadu sušenek, v opačném pořadí než první řadu. Na tmavou sušenku světlou a naopak.

střecha z BeBe sušenek

Potřeme druhou polovinou krému. Tato vrstva se natírá lépe, sušenky jsou přilepené ke spodní vrstvě krému, takže se tolik nerozjíždí. Doprostřed dáme oloupaný banán.

střecha z BeBe sušenek

Nyní vytvoříme střechu. Strany podél banánů zvedneme opatrně nahoru a přitiskneme k banánu.

střech z BeBe sušenek

Upravíme tvar střechy.

střecha z BeBe sušenek

V kastrůlku rozpustíme čokoládu s máslem. Není nutné ve vodní lázni. Touto směsí polijeme střechu.

střecha z BeBe sušenek

Necháme vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne.

střecha z BeBe sušenek

Dobrou chuť přeje el

   
11.06.2012 - Mlsání - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [73] simaj [*]

    Je to dobrota, občasí jí děláme. Když si člověk dá záležit, vypadá na talíři moc pěkně.

    superkarma: 0 20.03.2013, 22:02:40
  2. [72] kubabi [*]

    Klasika. Ale už jsem ji dlouho nedělala.

    superkarma: 0 20.03.2013, 20:42:14
  3. [71] jithule [*]

    dobrota

    superkarma: 0 25.12.2012, 22:54:37
  4. avatar
    [70] dajrin [*]

    Viděla jsem v televizi, ale ještě nevyzkoušela...

    superkarma: 0 27.09.2012, 21:56:35
  5. avatar
    [69] nika1 [*]

    Podle fotek to vypadá úžasně. Už vím ,co udělám za moučník o víkendu! :)

    superkarma: 0 05.09.2012, 21:36:25
  6. [68] holčice [*]

    Tu dělám dost častoSml16Sml16Sml16

    superkarma: 0 12.07.2012, 21:32:51
  7. [67] marsy [*]

    Také se ji chystám udělat.

    superkarma: 0 11.07.2012, 09:57:08
  8. [66] evamagdalena [*]

    Je dobrá.Sml79

    superkarma: 0 08.07.2012, 23:43:24
  9. avatar
    [65] tajnostii [*]

    Vypadá pěkněSml22

    superkarma: 0 08.07.2012, 22:00:48
  10. avatar
    [64] lacetka [*]

    Dneska se na ni konečně chystám Sml58

    superkarma: 0 23.06.2012, 15:35:35
  11. [63] IVECO [*]

    ta vypadá nádherně,to budu muset zkusit  Sml67

    superkarma: 0 16.06.2012, 22:19:20
  12. [62] mechanik [*]

    Taky tuto střechu dělám,je to rychlé a skvělé,nemusí se používat jen banán,dávám i kiwi,do tvarohu někdy i trochu strouhané čokolády nebo rozinky

    superkarma: 0 14.06.2012, 13:27:07
  13. [61] Lydia001 [*]

    Hned bych to udělala. Vypadá to překrásně.

    superkarma: 0 13.06.2012, 00:05:50

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [60] Kofola [*]

    Střechu znám a dělám pravidelně. Je opravdu výborná Sml67

    superkarma: 0 12.06.2012, 19:40:28
  2. [59] magic11 [*]

    dneska jdu na jahody, tak se ještě stavím pro sušenky a jdu do toho, zkusím si vypomoci formou na srnčí hřbet, aby se mi to na tu spodní vrstvu lépe natíralo, uvidím.

    superkarma: 0 12.06.2012, 13:13:30
  3. avatar
    [58] Krupová [*]

    šmankote, ani jsem nemusela číst postup, ty fotky jedna po druhé mluví za vše Sml67

    superkarma: 0 12.06.2012, 10:08:37
  4. avatar
    [57] elly [*]

    step1 — #21 v článku je to popsané, na obrázku je chyba, která mi došla až při skládání střechy...jsem tydýt :-)

    superkarma: 0 12.06.2012, 09:27:26
  5. avatar
    [56] elly [*]

    kobližka — #47 JEDINĚ Tondach :-) Vím o čem mluvím, roky jsem tam pracovala :-)))

    superkarma: 0 12.06.2012, 09:26:19
  6. avatar
    [55] Yannize [*]

    u nás sladký zatím nejíme. ale až bude prcek na světě a bude větší, tak budu muset péct. každopádně tímle nadchnu tak možná to dítě, svoje tukový polštáře a cévy taky raději vyplním něčím víc košér Sml34

    superkarma: 0 12.06.2012, 07:17:39
  7. [54] dadma [*]

    Tak to bych mohla vyzkoušet.Sml59

    superkarma: 0 11.06.2012, 23:26:55
  8. avatar
    [53] black.bird.third [*]

    Taky se na to chystám.

    superkarma: 0 11.06.2012, 22:59:01
  9. [52] Reni [*]

    Je to lákavé, dost náročné - na čas. Zkusit se to může, až bude čas.

    superkarma: 0 11.06.2012, 22:34:47
  10. avatar
    [51] LudPa [*]

    Je to piplačka, ale stojí za to.

    superkarma: 0 11.06.2012, 21:20:27
  11. [50] Saritka [*]

    Ze sušenek jsem nedělala ještě.Sml23

    superkarma: 0 11.06.2012, 21:03:16
  12. avatar
    [49] makahi [*]

    Už jsem jí jednou dělala a brzy se chystám znovu:-) Práce se sušenkami je sice poněkud složitější, ale kvůli dobrému jídlu je někdy potřeba udělat trochu práce:-)

    superkarma: 0 11.06.2012, 20:54:26
  13. avatar
    [48] Makova_panenka [*]

    tenhle recept taky znám, natěšeně jsem si řekla, jé, to udělám, to je jednoduché Sml30 Nejprve mi zamrzl úsměv na rtech, kdy jsem rozdělala bebe sušenky a většina z nich byla naprasklá (nevím, jestli s nima v obchodě nezacházeli vlídně, nebo co se jim stalo), no naštěstí jsem neměla jen dvě balení. A druhá věc, jak je zmiňované v článku - dostat na první várku sušenek hustou hmotu a rozetřít ji, to bylo něco - dopraskaly i ty, co zatím držely Sml30 Ale střecha měla úspěch a dokonce jsem ji dělala pak i podruhé a teď uběhlo dost doby a já na strasti docela zapomněla, takže někdy možná zopakuju Sml16

    superkarma: 0 11.06.2012, 20:34:39
  14. avatar
    [47] kobližka [*]

    daska59 — #45 Dyk je dobře,zbyde víc na nás Sml32

    ekleinovka — #43 Já mám radši Tondach Sml57

    1. na komentář reaguje elly — #56
    superkarma: 0 11.06.2012, 19:57:33
  15. avatar
    [46] arminka [*]

    denisa23 — #41 a já myslela ,že se nepeče... to jsi pekla ty sušenky ?Sml16

    superkarma: 0 11.06.2012, 19:44:04
  16. avatar
    [45] daska59 [*]

    kobližka — #40 Nedala bych si ani jednu z nich Sml23. Je fakt že tohle je daleko tragičtější......

    1. na komentář reaguje kobližka — #47
    superkarma: 0 11.06.2012, 19:41:56
  17. [44] Jala [*]

    Z be be-ček jsem kdysi dělávala dvoubarevný zákusek, který se krájel našikmo - něco jako "den a noc".

    Dnes už raději peču rolády - kakaovou, ořechovou, bílkovou - a plním šlehačkou.

    superkarma: 0 11.06.2012, 19:28:40
  18. avatar
    [43] ekleinovka [*]

    kobližka — #40 Určitě se v cukrárnách neprodává,tam mají úplně jinou/BramacSml32/

    1. na komentář reaguje kobližka — #47
    superkarma: 0 11.06.2012, 19:04:52
  19. avatar
    [42] ekleinovka [*]

    Střechu dělám,ale pro nás je jí málo,potřebovali bychom střech několik

    superkarma: 0 11.06.2012, 19:03:35
  20. [41] denisa23 [*]

    Znám tento recept,už jsem několikkrát pekla,rodině chutná.

    1. na komentář reaguje arminka — #46
    superkarma: 0 11.06.2012, 17:50:18
  21. avatar
    [40] kobližka [*]

    daska59 — #39 "Střecha",která je tady popsaná,se snad v cukrárnách neprodává,to je jiná střecha.Nebo se mýlím?Sml80

    1. na komentář reaguje ekleinovka — #43
    2. na komentář reaguje daska59 — #45
    superkarma: 0 11.06.2012, 17:25:59
  22. avatar
    [39] daska59 [*]

    Tak přesně střecha je dort, který bych si nikdy nedala ani v cukrárně. Znám spoustu lepších. Když do pekla, tak na pořádném koni Sml30

    1. na komentář reaguje kobližka — #40
    superkarma: 0 11.06.2012, 17:18:09
  23. avatar
    [38] kobližka [*]

    marianaant — #36 Myslím,že není.Je tam tvaroh a občas trochu zhřešit neuškodí Sml16

    superkarma: 0 11.06.2012, 16:59:38
  24. avatar
    [37] tajnostii [*]

    Také vyzkoušímSml22

    superkarma: 0 11.06.2012, 16:49:00
  25. avatar
    [36] marianaant [*]

    Zajímavé musím to vyzkoušet, ale je to určitě kalorická bomba.Sml16Sml16

    1. na komentář reaguje kobližka — #38
    superkarma: 0 11.06.2012, 16:44:55
  26. [35] DCOlga [*]

    Je to moc dobré. Už je to pár let, co jsem to jedla, dokonce mám i recept, ale když jsem koupila Bebe sušenky, než jsem stihla něco připravit, tak sušenky nebyly.

    superkarma: 0 11.06.2012, 14:26:24
  27. [34] jukl [*]

    vypadá dobře

    superkarma: 0 11.06.2012, 13:32:27
  28. [33] Roland [*]

    Vypadá moc lákavě, ještě jsem nezkusila. Dnes jsem dělala tiramisu.

    superkarma: 0 11.06.2012, 13:31:25
  29. [32] V19 [*]

    robievam aj ja s ovocím podľa sezónySml67

    superkarma: 0 11.06.2012, 13:18:58
  30. [31] Trefa [*]

    Trefa:tento recept znam,jako vy jsem ho sledovala v televizi v prostreno.jeste jsem ho neskousela.

    superkarma: 0 11.06.2012, 13:09:52

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme