Vaření

Stehýnka podle Michaely

 
2 lžíce cukru
1 pomeranč
4 ks kuřecí stehýnka
5 lžic oleje
Sůl
Pepř

Na marinádu:
3 lžíce sezamového oleje
5 lžic medu

Do kuřecích stehýnek vetřeme sůl a pepř. Sezamový olej smícháme s medem a stehna v něm pečlivě promícháme, až jsou směsí pokrytá. Marinujeme asi 30 minut.

Ve woku rozehřejeme rostlinný olej a kuřecí stehna na něm po každé straně prudce opečeme, až jsou skoro hotová. Wok odstavíme ze sporáku, kuřecí stehna vyjmeme a uchováme horká.

Pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru nastrouháme. Z plodu vylisujeme šťávu. Cukr necháme zkaramelizovat (bez míchání)a odstavíme ho za sporáku. Přidáme pomerančovou šťávu a výpek ze stehýnek. Mícháme při mírné teplotě, až vznikne hladká omáčka. Podle potřeby přidáme vodu. Do omáčky přimícháme polovinu pomerančové kůry a zvolna vaříme asi 3 minuty.

Kuřecí stehna podáváme přelitá pomerančovou omáčkou a ozdobená zbývající pomerančovou kůrou. Jako příloha se nejlépe hodí dušená rýže.

– Michaela


Soutěž Kuchařinky, kuchařky...

Vzhledem k tomu, že receptů přišlo velké množství, nestihli jsme je dnes uveřejnit do plánovaných 10.30 hodin. Proto jsme se rozhodli soutěž prodloužit do zítřka 15.00 hodin! 

Výhru, stylovou keramickou mističku Knorr, HERA Kuchařku, dietní čaj Wellness, balíček 30 ks žvýkačkových dražé Mentos a kávové bonbony Alpenliebe tedy získá soutěžící, pod jehož receptem (novinkou) bude v úterý 21. 10. 2008 v 15.00 hodin nejvíce diskusních příspěvků.

Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při soutěžení!

   
20.10.2008 - Maso a ryby - autor: Jakub D. Kočí

Komentáře:

  1. [9] jithule [*]

    určitě dobré

    superkarma: 0 25.12.2012, 20:35:04
  2. avatar
    [8] hubajda [*]

    ova9 — #6 take me tam schazi

    superkarma: 0 13.11.2012, 20:11:05
  3. avatar
    [7] daska59 [*]

    tak to vůbec nevypadá špatně Sml16

    superkarma: 0 29.09.2012, 19:56:36
  4. [6] ova9 [*]

    vypada skvele, dobra motivace  jen bych pridala na talir cerstvou zeleninku....

    1. na komentář reaguje hubajda — #8
    superkarma: 0 21.04.2009, 23:33:01
  5. avatar
    [5] mikejla [*]

    Černá rozhodně nejsou,tu barvu taky trochu dělá ta omáčka,některé z vás jsou opravdu chytré jak tak koukám.

    superkarma: 0 21.10.2008, 14:13:56
  6. avatar
    [4] Boženka [*]

    Černé je to spáleným medem. Recept dobrý, ale postup kuchařinka trochu nezvládla. To se poddá.

    superkarma: 0 21.10.2008, 13:00:19
  7. avatar
    [3] petul [*]

    Tak proto jsou ta stehýnka tak černá - musela se dlouho prudce opékat, než byla skoro hotová

    superkarma: 0 20.10.2008, 13:51:56
  8. avatar
    [2] mmarianne [*]

    Až jsou skoro hotová? A co pak - to se jí skoro syrový? Sezamový olej jsem užívala proti zácpě.

    superkarma: 0 20.10.2008, 13:47:38
  9. avatar
    [1] Aja [*]

    Přece nemůže stačit prudké opečení?

    superkarma: 0 20.10.2008, 13:42:16

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme