Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou mají široké využití v mezinárodní i naší české kuchyni. Hodí se na ochucení hotových jídel, do marinád, zálivek, polévek nebo omáček. Šéfkuchař Jan Souček pro vás připravil několik receptů, dnes pro vás máme recept na steak z hovězího pupku.

Ingredience:

  • 4 steaky z hovězího pupku
  • čerstvý tymián a rozmarýn
  • 4 lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • máslo
  • bageta

Postup:

1.    Steaky z pupku marinujeme v marinádě z klasického balzamikového krému Kalamáta, oleje, česneku, bylinek a soli. Před tepelnou úpravou necháme steaky odležet v pokojové teplotě cca 30 minut. Maso poté lehce osolíme, opepříme a okořeníme čerstvými nasekanými bylinkami.

Kalamáta Papadimitriou

2.    Takto připravené steaky opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, poté dopečeme v troubě vyhřáté na 190 °C. K propečení na medium stačí cca 7-10 minut.

3.    Podáváme s bagetou, kterou jsme potřeli česnekovým máslem a nechali zapéct.

Více informací na www.papadim.com/cs

Reklama