Přivezli jste si z dovolené závislost na grilovaném masíčku? Dejte si špíz klidně na balkoně!

sNA 4-6 PORCÍ

Příprava: 30 minut

  • 500 g stehenních řízků
  • oregano, sůl a pepř
  • olivový olej na marinování a potírání
  • 200 g uzeného bůčku
  • 1 cibule, rozebraná na plátky

K podávání:

  • 4 chlebové placky
  • 200 ml bílého jogurtu
  • ½ okurky, nastrouhané
  • česnek, sůl a pepř na dochucení

1. Kuřecí maso nakrájejte na drobné kostičky a aspoň na půl hodiny naložte do směsi oleje, oregana, soli a pepře. Pak maso střídavě s kousky bůčku a plátky cibule napíchejte na špízy a deset až dvanáct minut grilujte na uhlí nebo v troubě.

2. Podávejte s chlebovými plackami a jogurtem, který jste smíchali s nastrouhanou okurkou a dochutili.

Při grilování se rozhodně nemusíte omezovat jen na teplé počasí! Pokud dostanete zálusk na cokoli z grilu, rozehřejte ten v troubě nebo rozpalte grilovací pánev. Grilování (rožnění) je vedle smažení či opékání na pánvi základním způsobem, jak připravovat minutky. Výhodou je i fakt, že na něj nepotřebujete mnoho tuku; často stačí jen marináda z naloženého masa.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Špíz chorizo & sýrŠpíz chorizo & sýr Šunkový špíz s ananasem a sladkými bramboramiŠunkový špíz s ananasem a sladkými bramborami Špíz hruška a pomerančŠpíz hruška a pomeranč
Reklama