Vaření

Staročeská povidlová roláda

roll

Suroviny

600 g hladké mouky
250 g cukru moučka
100 g rozpuštěného másla
4 lžíce tekutého medu
4 vejce
1 lžička mleté skořice
1 lžička jedlé sody
trocha mletého hřebíčku

povidla
vlašské ořechy nadrcené nahrubo
1 žloutek

Postup

Máslo, med, cukr a koření mícháme v nerezovém hrnci na slabém ohni do rozpuštění (nevaříme). Odstavíme z plotny a postupně přidáváme vejce.
Na vál prosejeme mouku se sodou, do důlku uprostřed nalijeme teplou směs a těsto důkladně zpracujeme. Rozdělíme na 4 díly a necháme asi 3 hodiny odpočinout.
Potom rozválíme a každý díl potřeme povidly, posypeme ořechy a svineme do rolád. Hotovou roládu potřeme rozšlehaným žloutkem a pomalu pečeme dorůžova.

Dobrou chuť přeje Irča.

   
26.02.2010 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [13] hubajda [*]

    delam si svou

    superkarma: 0 14.11.2012, 22:29:48
  2. avatar
    [12] arminka [*]

    prostě zarolovaný perník Sml16

    superkarma: 0 23.09.2012, 22:39:04
  3. avatar
    [11] Tebi [*]

    na fotce je sice normální piškotová roláda... povidlovou upečete dobrou i z vašeho obvyklého perníkového těsta Sml22 teda kdo má rád povidla, já jo!

    superkarma: 0 03.03.2010, 14:15:51
  4. avatar
    [10] mmarianne [*]

    Nejím sladký

    superkarma: 0 27.02.2010, 19:15:26
  5. avatar
    [9] Věrulinka [*]

    Zuzča — #8 Sml30 taky na to koukám, asi ano, ale vyzkouším Sml67, povidla mám svoje a máme je rádi Sml67

    superkarma: 0 27.02.2010, 11:29:07
  6. avatar
    [8] Zuzča [*]

    Klim — #1 ono se to peče už jako zamotaná roláda, aspoň jsem to tak pochopilaSml80

    1. na komentář reaguje Věrulinka — #9
    superkarma: 0 27.02.2010, 10:58:20
  7. avatar
    [7] denkas [*]

    Nejím povidla!Sml80

    superkarma: 0 26.02.2010, 23:18:59
  8. [6] vodena [*]

    vypadá to moc dobře..

    zkusím upéctSml59

    superkarma: 0 26.02.2010, 17:15:50
  9. [5] dadma [*]

    Docela se mi sbíhají sliny,asi jí zkusím.Díky.

    superkarma: 0 26.02.2010, 14:04:42
  10. avatar
    [4] Altamora [*]

    Klim — #3 Fakt ne? Připadá mi, že jsem ho tam asi tak v devět při prvním čtení vidělaSml16

    superkarma: 0 26.02.2010, 12:33:47
  11. avatar
    [3] Klim [*]

    Altamora — #2 Když jsem to psala, pečení tam nebylo....

    1. na komentář reaguje Altamora — #4
    superkarma: 0 26.02.2010, 12:16:59
  12. avatar
    [2] Altamora [*]

    Klim — #1 Tohle nestačí? Cituji: " Hotovou roládu potřeme rozšlehaným žloutkem a pomalu pečeme dorůžova."

    1. na komentář reaguje Klim — #3
    superkarma: 0 26.02.2010, 09:39:43
  13. avatar
    [1] Klim [*]

    Nějak tam postrádám proces pečení Sml30 Sml80.

    1. na komentář reaguje Altamora — #2
    2. na komentář reaguje Zuzča — #8
    superkarma: 0 26.02.2010, 09:37:13

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme