Vaření

Starejte se o svůj chléb!

Plánované a cílené nakupování je důležité:  Nenakupujte více potravin, než můžete spotřebovat a skladujte nakoupené produkty správně. Vždy u potravin zkontrolujte dobu trvanlivosti a dejte si pozor na to, jak rychle se potraviny kazí po jejich otevření. Trvanlivost chleba je ovlivněna několika faktory: Za ideálních podmínek skladování se doporučuje chléb spotřebovat do 3 dnů od výroby, ale záleží také na použitém obilí. Žitný chléb vyráběný s delší dobou zrání procházející kypřícím procesem udrží svou kvalitu nejdéle, zatímco jednodušší pekařské výrobky bez kvasu a tuku vydrží kratší dobu.

Během nakupování vždy vyhledávejte kvalitní produkty, které si můžete doma déle vychutnat. Vynikající kvalita pekařských výrobků prodávaných v obchodech Tesco je zaručena nejen díky pečlivě vybraným a prověřeným surovinám, ale také díky odborně vyškoleným pracovníkům v našich pekárnách.

Tesco

Klíčovou roli hraje i samotné skladování. Doma by chléb měl být zabalený do papíru nebo látkové utěrky a skladovaný při pokojové teplotě v chlebníku, který je pro uchování čerstvosti pečiva ideální. Tento chlebník by se měl každý měsíc čistit a desinfikovat, aby se zabránilo vzniku patogenů, které vedou k rozvoji plísní a dalších nemocí chleba. Pokud si myslíte, že zakoupený chléb nebudete v dohledné době konzumovat, můžete ho celý nebo rozkrájený zmrazit. Každopádně chléb nesmí být uchovávány v ledničce, protože to negativně ovlivňuje jeho kvalitu. Navíc chléb vzhledem k vlhkosti snadněji zplesniví.

A nemusíte se obávat, ani pokud je váš chléb okoralý. Existuje několik způsobů, jak využít suchý chléb.  Než si začnete lámat hlavu nad recepty, vložte chléb do papírového sáčku a ohřejte ho 3 minuty v troubě předehřáté na 180 ° C. Tímto způsobem ho můžete přivést zpět k životu. Mějte na paměti, že tato metoda funguje pouze krátkou dobu po nákupu chleba.

Tesco

V případě, že vám chléb okorá úplně, nevyhazujte ho. Místo toho ho použijte v pokrmech, ve kterých je základní složkou. Pokud jste fanouškem italské kuchyně, můžete si udělat lahodnou bruschettu s rajčaty a česnekem,  nebo Panzanellu, známou také jako chlebový salát. Můžete také uvařit speciální chlebovou polévku se  sýrem a kapustou nebo obohatit  krémovou polévku  okořeněnými krutóny. Chléb může být také ideální surovinou pro dezerty: Pro přípravu latinskoamerického pudingu vám stačí namočit chléb do mléka smíchaného se skořicí a máslem a pak ho dát péct. Pokud hledáte rychlé a jednoduché řešení, udělejte si domácí strouhanku. Existuje samozřejmě bezpočet dalších způsobů využití tvrdého chleba, například jako živiny pro vaše rostliny  nebo občerstvení pro vaše domácí mazlíčky. Bez ohledu na způsob, jak ho použijete, pointa je v tom, že ho nevyhodíte.

Tesco systematicky podniká řadu kroků v boji proti plýtvání potravinami. Dlouhodobě spolupracuje s Federací potravinových bank v ČR, prostřednictvím kterých daruje potravinové přebytky lidem v nouzi. Celkem 61 obchodů Tesco je nyní zapojeno do pravidelné spolupráce s potravinovými bankami.

http://itesco.cz/

   
14.10.2016 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [2] bobani [*]

    kupuji malou půlku , protože nejraději mám měkký a čerstvý chleba . starší použiji na topinky nebo nasuším zvířátkům Sml30

    superkarma: 0 14.10.2016, 09:32:50
  2. [1] Andreadornova [*]

    Až na tu dezinfekci, skladují chléb správně

    superkarma: 0 14.10.2016, 08:11:16

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme