Vaření

Srnčí steaky s brusinkovou omáčkou

Toto léto vaříme s OTMOU!  Postupně Vám každý týden představíme jeden recept, ve kterém použijeme jako ingredienci některý produkt společnosti OTMA.

Dnes je to recept pro všechny, kteří mají rádi zvěřinu. Přejeme vám nejen krásné léto, ale i Dobrou chuť!

steak
Foto: ilustrační

Ingredience:

  • plátky ze srnčí svíčkové, lze i z vepřové panenky
  • Brusinková omáčka s chilli OTMA GURMÁN od Hamé
  • cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • vejce na volská oka
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

brusinkakečup

Postup přípravy

Steaky naklepeme, osolíme a opepříme, cibuli nakrájíme na proužky.

Na pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, lehce osmahneme, ne do hněda. Vložíme maso a osmahneme 4 minuty po každé straně. Pak maso vyjmeme na nahřátou misku, cibuli necháme ve výpeku. Do výpeku dáme 3 lžíce brusinkové omáčky s chilli, 1 lžíci hladké mouky rozmíchanou ve trošce vody, vše promícháme a povaříme.

Na orestovaný steak položíme volské oko a lehce jej přelijeme brusinkovo-cibulovou omáčkou. Jako přílohu podáváme vařené nebo opečené brambory, jako obloha jsou vhodné okurky Znojmia, kečup OTMA GURMÁN i čerstvá zelenina Hamé.

otma

   
04.07.2012 - Maso a ryby - autor: Zuzana Sommerová

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [34] kubabi [*]

    Brusinky mám ráda, ale k masu mi nechutnají.

    superkarma: 0 20.03.2013, 20:39:18
  2. avatar
    [33] dajrin [*]

    Srnčí jsem nikdy nejedla... Sml16

    superkarma: 0 27.09.2012, 21:32:47
  3. avatar
    [32] tajnostii [*]

    To bude výbornéSml22

    superkarma: 0 05.08.2012, 07:52:32
  4. avatar
    [31] cibulicka [*]

    Už vím ,co vneděli k oběduSml59Sml59Sml59Sml59Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 14.07.2012, 00:18:19

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [30] kolackova.pavca [*]

    Kdyby mi to tak někdo chtěl uvařit ;-)

    superkarma: 0 10.07.2012, 12:41:52
  2. [29] toupalova [*]

    vy mi ale děláte chutě...mńam mńam

    superkarma: 0 09.07.2012, 16:33:50
  3. [28] magic11 [*]

    Srnčí jsme měli jako malé děti, když byl taťka aktivní myslivec, teď už dávno ne, ale omáčky půjdou asi ke každému masíčku

    superkarma: 0 08.07.2012, 17:42:03
  4. [27] Roland [*]

    Trefa — #26 U nás zvěřina také není k sehnání.

    superkarma: 0 08.07.2012, 08:53:32
  5. [26] Trefa [*]

    Trefa:srnci je vyborne.ale nemam ho kde sehnat.necham si zajit chut.

    1. na komentář reaguje Roland — #27
    superkarma: 0 07.07.2012, 20:38:26
  6. [25] mafi [*]

    Tfuj, to je hnus fialovej. Táta je myslivec, děda byl myslivec, zvěřinu ráda jím i vařím. Tahle zpatlanina je jak od Babicy, nakonec to pěkně zalejte kečupem. Navíc tvůrci receptu v životě neviděli srnčí maso, kdyby tu svíčkovou naklepali, nic z ní nezbyde...

    superkarma: 0 07.07.2012, 15:33:01
  7. avatar
    [24] marianaant [*]

    No kdyby mi to někdo uvařil tak bych si taky dala.Sml59Sml59

    superkarma: 0 06.07.2012, 13:29:48
  8. avatar
    [23] Hanyna [*]

    Sml65 No co na to říct... snad jen.. ŠUP SEM S TÍM!!!Sml58

    superkarma: 0 05.07.2012, 22:39:01
  9. [22] anina4 [*]

    vypadá to skvěle, ani bych nemusela mít zvěřinu, stačilo by z vepřové panenky

    superkarma: 0 05.07.2012, 21:44:41
  10. avatar
    [21] nugyna [*]

    n aobrazku nevidim tu omacku..ale urcite je to dobre

    superkarma: 0 05.07.2012, 14:47:43
  11. [20] Jala [*]

    Vypadá to skvěle!

    superkarma: 0 05.07.2012, 07:25:32
  12. avatar
    [19] black.bird.third [*]

    Soused je myslivec. Občas nám něco dá.

    superkarma: 0 04.07.2012, 22:17:08
  13. avatar
    [18] HankaPU [*]

    Joj to by byla dobrota nesmírná, jen to srnčí chybí.

    superkarma: 0 04.07.2012, 20:56:16
  14. [17] FAXÍK [*]

    dala bych si takovou dobrůtku Sml59

    superkarma: 0 04.07.2012, 19:21:37
  15. avatar
    [16] ekleinovka [*]

    Zvěřinu nikdySml68

    superkarma: 0 04.07.2012, 18:18:53
  16. avatar
    [15] daska59 [*]

    Zvěřinu miluju, ale málokdy se dostanu k čerstvému masu a mražené nekupuju.

    superkarma: 0 04.07.2012, 17:56:42
  17. [14] jithule [*]

    Určitě je to výborné, ale kde vzít srnčí?

    superkarma: 0 04.07.2012, 15:59:19
  18. avatar
    [13] Jindriska8 [*]

    Dobře jste mě naladiliSml22

    superkarma: 0 04.07.2012, 14:14:39
  19. avatar
    [12] ladouch [*]

    Manžel je nimrod, takže o zvěřinu u nás nouze není, určitě tento recept zkusím.Sml22

    superkarma: 0 04.07.2012, 13:09:09
  20. avatar
    [11] Jitullinka [*]

    hned bych se do toho s chutí pustila Sml22

    superkarma: 0 04.07.2012, 12:45:59
  21. avatar
    [10] hubajda [*]

    vypada dobre hned bych si dala

    superkarma: 0 04.07.2012, 11:16:44
  22. [9] Saritka [*]

    Opravdu to vypadá  skvěle.Sml16

    superkarma: 0 04.07.2012, 10:00:08
  23. [8] Roland [*]

    Pokrm vypadá mooc lákavě.

    superkarma: 0 04.07.2012, 09:52:26
  24. avatar
    [7] gaba23 [*]

    tohle bych určitě neodmítla. Sml22

    superkarma: 0 04.07.2012, 09:03:21
  25. [6] step1 [*]

    Dcera steaky miluje, já zas mám ráda zvěřinu, tak to dáme dohromady a uvidíme.

    superkarma: 0 04.07.2012, 08:54:45
  26. avatar
    [5] tajnostii [*]

    To vypadá moooc dobřeSml22

    superkarma: 0 04.07.2012, 08:48:00
  27. avatar
    [4] saruz [*]

    Tak na takovou baštu bych se nechala pozvat. Sml16

    superkarma: 0 04.07.2012, 08:47:35
  28. avatar
    [3] blesksoft [*]

    no to je mňamka Sml67

    superkarma: 0 04.07.2012, 08:32:40
  29. [2] lidicka [*]

    podle ingrediencí to může být chutnéSml22

    superkarma: 0 04.07.2012, 06:02:42
  30. avatar
    [1] Introvertka [*]

    to vypadá velice lahodně Sml67

    superkarma: 0 04.07.2012, 03:38:55

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme