Reklama

Toto léto vaříme s OTMOU!  Postupně Vám každý týden představíme jeden recept, ve kterém použijeme jako ingredienci některý produkt společnosti OTMA.

Dnes je to recept pro všechny, kteří mají rádi zvěřinu. Přejeme vám nejen krásné léto, ale i Dobrou chuť!

steak
Foto: ilustrační

Ingredience:

  • plátky ze srnčí svíčkové, lze i z vepřové panenky
  • Brusinková omáčka s chilli OTMA GURMÁN od Hamé
  • cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • vejce na volská oka
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

brusinkakečup

Postup přípravy

Steaky naklepeme, osolíme a opepříme, cibuli nakrájíme na proužky.

Na pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, lehce osmahneme, ne do hněda. Vložíme maso a osmahneme 4 minuty po každé straně. Pak maso vyjmeme na nahřátou misku, cibuli necháme ve výpeku. Do výpeku dáme 3 lžíce brusinkové omáčky s chilli, 1 lžíci hladké mouky rozmíchanou ve trošce vody, vše promícháme a povaříme.

Na orestovaný steak položíme volské oko a lehce jej přelijeme brusinkovo-cibulovou omáčkou. Jako přílohu podáváme vařené nebo opečené brambory, jako obloha jsou vhodné okurky Znojmia, kečup OTMA GURMÁN i čerstvá zelenina Hamé.

otma