gulas

Suroviny

srnčí maso (podle počtu strávníků)
cibule tolik, kolik máme masa
sádlo
sůl a pepř
rajčatový protlak
sladkou papriku
jalovec
majoránka
5-7 stroužků česneku
cukr
trochu mouky

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno a maso na kostičky. Rozpustíme sádlo, na kterém dohněda orestujeme cibuli. Přidáme kostičky masa, osolíme, opepříme čerstvě drceným pepřem a zasypeme paprikou. Důkladně promícháme, přidáme drcený česnek a umletý jalovec. Zalijeme vodou, přidáme rajský protlak a dusíme maso doměkka.
Cukr necháme zkaramelizovat na pánvičce a přidáme do guláše, pro nasládlou jemnou chuť. Ale nepřeháníme to! Dochutíme majoránkou a můžeme zahustit moukou.

Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama