Vaření

Srnčí guláš

gulas

Suroviny

srnčí maso (podle počtu strávníků)
cibule tolik, kolik máme masa
sádlo
sůl a pepř
rajčatový protlak
sladkou papriku
jalovec
majoránka
5-7 stroužků česneku
cukr
trochu mouky

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno a maso na kostičky. Rozpustíme sádlo, na kterém dohněda orestujeme cibuli. Přidáme kostičky masa, osolíme, opepříme čerstvě drceným pepřem a zasypeme paprikou. Důkladně promícháme, přidáme drcený česnek a umletý jalovec. Zalijeme vodou, přidáme rajský protlak a dusíme maso doměkka.
Cukr necháme zkaramelizovat na pánvičce a přidáme do guláše, pro nasládlou jemnou chuť. Ale nepřeháníme to! Dochutíme majoránkou a můžeme zahustit moukou.

Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

Dobrou chuť přeje elly.

   
08.04.2010 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [3] hubajda [*]

    srnecku bych si dala

    superkarma: 0 14.11.2012, 23:40:35
  2. avatar
    [2] arminka [*]

    mysak — #1 souhlasím , čím víc cibule tím líp Sml16

    superkarma: 0 24.09.2012, 21:59:22
  3. avatar
    [1] mysak [*]

    do guláše mouka nepatří, nejlepší je zahuštěný cibulí

    1. na komentář reaguje arminka — #2
    superkarma: 0 08.04.2010, 20:14:30

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme