Už je to tak. Čas letí jako voda a nám, nebo spíše našim dětem, už zase zbývá jen posledních několik dnů volna a pak budou muset vyjít vstříc vzdělání. Někteří školáci vyrazí s aktovkou vůbec poprvé.
Ať už máte doma prvňáčka nebo odrostlejší dítko, jedno mají společné. Škola je pro ně stejně náročná jako pro nás práce a při získávání nových znalostí jim určitě pořádně vytráví. Proto je třeba naučit je svačit a dbát nejen na to, aby jejich jídelníček byl pravidelný, ale pokud možno také zdravý a aby dětem chutnal.
Oba nároky na správnou svačinku splňuje Jihočeský tvaroh s jogurtem, který Madeta nabízí v několika příchutích (vanilka sušenka, stracciatella, tiramisu) a každý mlsoun si tak přijde na své.
Tvaroh je nejen ideální a zdravou svačinou, ale také lahodným dezertem pro malé i velké strávníky. Obsahuje probio kulturu, má obsah tuku pouze 1,2 % a nejsou v něm žádné konzervanty.
Tvaroh je velmi hodnotná potravina, jejíž výroba má v ČR dlouhou tradici. Tvaroh a výrobky z něj jsou vedle sýrů nejrozšířenějším zdrojem mléčných bílkovin v koncentrované formě. Tvoří důležitou složku naší potravy, ať už je konzumován přímo, anebo je polotovarem k přípravě tvarohových výrobků či rozmanitých pokrmů od pomazánek přes dezerty až po pečivo.
Tip Ženy-in na zdravou svačinku: Jihočeský tvaroh dle chuti vašeho školáka, na kousky nakrájené oblíbené ovoce nebo müsli sušenka a ovocný džus nebo čaj. Taková svačina dítěti zajistí nejen dostatek potřebných vitamínů díky ovoci, ale také bílkoviny, vápník a probiotika, která jsou dobrá pro naši imunitu a v neposlední řadě také dostatek tekutin a energii na zvládnutí školních povinností.
Nový komentář
Komentáře
kdyby jenom oblečení, ale asi tam na takové věci nemají ledničky? příjde mi tohle trochu mimo, to může tak distribuovat škola přes jídelny a ne normálně to tahat v létě v tašce a pak to ohřívat ještě dvě hodiny na přestávku.
Lipanka mame radi, ale dat dceri tvaroh do skoly, by asi pro obleceni nedopadlo moc dobre.... TAkze ja davam ke svace klasiku, pecivo s ramou a syrem nebo sunkou, nakrajenou zeleninu a ovoce.