Reklama

Podzim je tu a s ním i jablečná sezona. Jablko patří mezi nejběžnější ovoce, ale stále vás může v mnohém chuťově překvapit. Nabízí totiž nepřeberné množství zpracování od moštu, kompotu a koláče přes méně známé čatní až po čím dál více oblíbenou kombinaci masa a jablek.  Klasický štrúdl nikdy nezklame, ale zkuste se inspirovat i novými recepty, které spolu s dalšími více či méně známými jablečnými recepty naleznete také na tescorecepty.cz.

recept

Špíz z panenky, brambor, jablek a sušených švestek

Suroviny:

  • 600 g vepřové panenky
  • 400 g brambor typu A
  • 4 jablka
  • 200 g sušených švestek
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Panenku nakrájejte na menší kousky. Osolte je a opepřete. Očištěné brambory nakrájejte na plátky, jablka na menší kousky. Maso, brambory a jablka spolu se švestkami napichujte na grilovací jehly. Špízy potřete olivovým olejem a grilujte ze všech stran dozlatova, asi 15 minut.

TIP: Podávejte s domácí hořčicí.