Vaření

Špíz z panenky, brambor, jablek a sušených švestek

Podzim je tu a s ním i jablečná sezona. Jablko patří mezi nejběžnější ovoce, ale stále vás může v mnohém chuťově překvapit. Nabízí totiž nepřeberné množství zpracování od moštu, kompotu a koláče přes méně známé čatní až po čím dál více oblíbenou kombinaci masa a jablek.  Klasický štrúdl nikdy nezklame, ale zkuste se inspirovat i novými recepty, které spolu s dalšími více či méně známými jablečnými recepty naleznete také na tescorecepty.cz.

recept

Špíz z panenky, brambor, jablek a sušených švestek

Suroviny:

  • 600 g vepřové panenky
  • 400 g brambor typu A
  • 4 jablka
  • 200 g sušených švestek
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Panenku nakrájejte na menší kousky. Osolte je a opepřete. Očištěné brambory nakrájejte na plátky, jablka na menší kousky. Maso, brambory a jablka spolu se švestkami napichujte na grilovací jehly. Špízy potřete olivovým olejem a grilujte ze všech stran dozlatova, asi 15 minut.

TIP: Podávejte s domácí hořčicí.

   
12.10.2016 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [6] zuzkar2 [*]

    nemám ráda kombinace slané/sladké Sml23

    superkarma: 0 12.10.2016, 14:25:18
  2. [5] slávenka [*]

    zajímavé, také vyzkoušímSml16

    superkarma: 0 12.10.2016, 11:34:01
  3. avatar
    [4] delfi.na [*]

    vypadá to jednoduše, krásně, skvěleSml16

    superkarma: 0 12.10.2016, 10:44:26
  4. [3] bobani [*]

    sbíhají se mi sliny

    superkarma: 0 12.10.2016, 10:43:17
  5. [2] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 12.10.2016, 09:25:26
  6. avatar
    [1] Sayonara [*]

    vyzkouším Sml67

    superkarma: 0 12.10.2016, 08:31:56

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme