Reklama

Vitamíny člověk většinou narychlo doplňuje, když pociťuje, že na něj takzvaně „něco leze“. Využijte ale i období, kdy se cítíte fit a místo pilulek se soustřeďte na pestrý jídelníček. Vyzkoušejte třeba recept na špenátový závin.

špenátový závin

Špenát obsahuje beta karoten, antioxidanty, vitamíny a kyselinu listovou. I přesto, že závin obsahuje spoustu zeleniny, můžete ho podávat i zarytým masožravcům. Najdete v něm i maso, sýr a oblíbený česnek, takže se jedná o hodně syté jídlo. Ostatně podívejte se, co všechno budete potřebovat:

  • 500 g vepřového mletého masa
  • 1 balení listového těsta
  • 1 balení Špenát listový řezaný Dione 400 g
  • 125 g mozzarelly
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 velké rajče
  • 1 cibuli
  • strouhanku
  • sůl
  • pepř
  • provensálské koření

Na rozpáleném oleji zpěňte cibulku, později česnek a špenát, který si předem připravíte podle návodu na obalu. Maso osmahněte na pánvi, osolte, opepřete a přidejte provensálské koření. Poté obě směsi promíchejte a nechejte vychladnout. Mezitím si rozválejte těsto a posypejte ho trochou strouhanky. Na těsto poklaďte vychlazenou špenátovou směs. Na směs nakrájejte plátky rajčat a mozzarelly. Všechno pak zatočte jako závin, potřete vajíčkem a dejte zapéct do trouby při 180 stupních asi na půl hodiny.