Husté polévky ve formě krémů jsou poslední dobou trendy, a obzvlášť teď v zimě jsou příjemným obohacením jídelníčku. Inspirovat se můžete třeba receptem na špenátovou polévku s pestem.

Špenátová polévka s pestem

krem

Ingredience:

  • 250g listového špenátu Chef menu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 180 ml smetany
  • 2 žloutky z vajec Billa
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 4 lžíce zakysané smetany

Pesto:

  • 100 ml olivového oleje
  • 50g čerstvých bazalkových listů
  • 100 g nastrouhaného sýra Grana Padano Billa
  • 50 g piniových oříšků
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl

Příprava:

Do vařícího zeleninového vývaru vložte očištěný špenát. Uvařte doměkka. Horkou polévku rozmixujte ponorným mixérem a zahustěte žloutky rozmíchanými ve smetaně. Na pesto utlučte v hmoždíři nebo rozmixujte ponorným mixérem všechny uvedené ingredience. Po rozdělení do talířů či hlubokých misek ozdobte každou porci lžící zakysané smetany s pestem.

Zdroj: Billa recepty

Reklama