Vaření

Specialita v duchu vánočních tradic: Vinná klobása

Stejně jako má Štědrý den a večer své typické tradice, tak i vánoční tabule se bez nich neobejde. Jednou z takových je i servírování vinné klobásy. Víte ale, proč si ji dopřáváme právě o Vánocích, a víte, kam pro kvalitní vinnou klobásku zajít?

 

Historie říká, že vinná klobása je součástí vánoční tabule již více než dvě století. A její přítomnost byla původně čistě symbolická – díky typickému zakroucenému tvaru do spirály a postupnému červenání od středu při ohřívání připomínala Slunce. Stala se tak pomyslným pokrmem oslavy zimního slunovratu, a postupem času se přesunula na vánoční stůl. Proto při její koupi nic nepodceňte a nenechte si zkazit jeden z nejkouzelnějších večerů z celého roku.

klobása

Výroba tradiční vinné klobásy začíná brzy ráno, kdy zkušené ruce řezníků v Globusu denně bourají čerstvé vepřové maso. Z masa, koření a bílého vína se vymíchá hladká směs, která se pak ručně naráží do přírodních skopových střívek. Ta jsou tenká a dávají této klobáse typicky úzký vzhled. I to je jedním z vodítek, jak poznat kvalitní vinnou klobásu. Hned po naražení se dostává do pultů v hypermarketech Globus jako polotovar a k zákazníkům se dostává tepelně neopracovaná. To jí zaručuje autentickou chuť a naprostou čerstvost při prodeji. Díky tradiční receptuře bez zbytečných náhražek je bezlepková a neobsahuje ani laktózu nebo sóju.

Už je jen na vás, jak si tuto vánoční specialitu vychutnáte. Její chuť je sama o sobě poměrně dost výrazná, nejsou tedy třeba žádné dochucující prostředky. Klasickým způsobem přípravy klobásy se stalo její smažení na pánvi. Lze ji připravit i bez smažení pod grilem v troubě. Nebo obalit v trojobalu. Podle vaší chuti.

Vinná klobása je k dostání v každém řeznictví hypermarketů Globus jak u obslužných, tak i samoobslužných pultů.

/users/1/galerie/files/img/PR/klobas/middle_Hellmanns-50.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/klobas/middle_Hellmanns-27.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/klobas/middle_Hellmanns-53.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/klobas/middle_Hellmanns-40.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/klobas/middle_Hellmanns-37.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/klobas/middle_Hellmanns-38.jpg
 

Testováno, vyzkoušeno!

My jsme vánoční menu s vinnou klobásou vyzkoušeli na vařící akci se čtenářkami, kdy jsme klobásy z Globusu smažily na pánvi. Udělaly jsme je obalené jen v mouce a bez obalení. Byly výborné. Podívejte se na naše fotky z přípravy a ochutnávky

 

Patří vinná klobása na váš vánoční stůl? Jak ji připravujete?

Zapojte se do diskuse pod článkem a 3 z Vás odměníme balíčkem s produkty Hellmann´s.

.

razítko

Více na www.globus.cz.

   
17.12.2015 - Vaření - autor: Komerční článek

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [212] kvetkaa [*]

    uděláme z vinné klobásy šneky a pak doma soutěžíme, kdo snědl většího, někdo si ho udělá na sádle, někdo na sucho a někdo v troubě

    superkarma: 0 31.12.2015, 23:47:47

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [211] bobo24 [*]

    u nás v obchodě je mají málokdy, když ji seženu, tak si ji posypu kořením na ryby a peču v troubě, není pak tolik mastná jako na oleji

    superkarma: 0 31.12.2015, 22:53:09
  2. [210] boxerka [*]

    letos jsem ji koupila poprvé, hledám tady inspiraci, jak ji připravit, už se těším, až ji ochutnám

    superkarma: 0 31.12.2015, 22:10:44
  3. [209] aduss [*]

    vinnou klobásu jsem ještě nejedla, u nás se snad ani koupit nedá :-(

    superkarma: 0 31.12.2015, 21:47:45
  4. [208] zlamal [*]

    vinnou klobásu děláme v trojobalu, nezdá se mi pak tak mastná jako opéct jen na pánvi

    superkarma: 0 31.12.2015, 21:25:15
  5. [207] minis [*]

    to jsem ještě nejedl

    superkarma: 0 31.12.2015, 20:47:54
  6. [206] magic11 [*]

    nejen na vánoční stůl. Viná klobása se u nás objevuje pravidelně, nejoblíbenější je s červeným zelím a domácím chebíkem Sml67

    superkarma: 0 31.12.2015, 19:21:11
  7. [205] matali [*]

    U nás určitě patří vinná klobása k Vánocům měli jsme ji 25.prosince k obědu říkáme tomu šneci,jenom ji zatočíme propíchneme špejlí a opečeme na oleji na pánviččce chuť už má svoji takže ani další koření nepřidáváme.Sml16

    superkarma: 0 31.12.2015, 16:12:23
  8. [204] Ellen06 [*]

    Stočím do spirály, propíchnu špejlí a upeču v troubě, výtečnéSml16

    superkarma: 0 31.12.2015, 13:51:52
  9. [203] jindulak [*]

    smotáme do spirály, posypeme grilovacím kořením a opečeme

    superkarma: 0 31.12.2015, 13:16:21
  10. [202] Zelenoočka-in [*]

    Měla jsem včera - stočím do spirálky, propíchnu špejlí, opeču na pánvi nebo upeču v troubě. Podávám nejlépe s bramborovou kaší a domácím meruňkovým kompotem. Esence slasti!

    superkarma: 0 31.12.2015, 11:14:03
  11. [201] markettr [*]

    Vždy pečenou do klubíčka v troubě do zlatova....k tomu je nejlepší čestvý chlébSml16

    superkarma: 0 31.12.2015, 10:18:52
  12. [200] zlechov1 [*]

    nejedl jsem, treba vyhraju a vyzkousim

    superkarma: 0 30.12.2015, 23:13:49
  13. [199] Zwen [*]

    Vždy opečená na pánvi :-)

    superkarma: 0 30.12.2015, 21:59:03
  14. [198] Jida [*]

    klobásu opeču na pánvi, je výborná

    superkarma: 0 30.12.2015, 21:27:10
  15. [197] dag152 [*]

    Klobásu připravuji v troubě podlitou bílým vínem a trochou oleje,nevysuší se a je výtečnáSml16

    superkarma: 0 30.12.2015, 20:33:53
  16. [196] 50782 [*]

    Na vánoční stůl patří,klobásu stočíme do šneka a obalíme v trojobalu.Opečeme,výborná.

    superkarma: 0 30.12.2015, 19:40:50
  17. [195] hesloheslo [*]

    Opečeme na pánvi,snadné a výborné.

    superkarma: 0 30.12.2015, 18:47:04
  18. [194] esunad [*]

    Buď smaženou v trojobalu, nebo pečenou. Dřív jsme vždy dostávali od známého doma vyrobenou, ta byla nejlepší.

    superkarma: 0 30.12.2015, 18:30:37
  19. [193] kastik [*]

    Výborná + snadná příprava - co víc si přát.

    superkarma: 0 30.12.2015, 17:49:57
  20. [192] xminis [*]

    Nikdy jsem ji neměl.. a na vánoce už vůbec..

    superkarma: 0 30.12.2015, 13:58:29
  21. [191] lvicem [*]

    Zatím jsem ji nevyzkoušela.Velmi mne to však láká.

    superkarma: 0 30.12.2015, 11:23:49
  22. [190] xverca [*]

    Tento rok jsme ji měli a byla výborná. Příprava na pánvi velmi rychlá.

    superkarma: 0 30.12.2015, 09:24:00
  23. [189] Dubca [*]

    vinnou klobásu dělám na Vánoce, popráším moukou a opeču. Příloha kyselé zelí

    superkarma: 0 30.12.2015, 08:41:38
  24. [188] lidicka [*]

    Vinnou klobásu nedělámeSml23

    superkarma: 0 30.12.2015, 05:51:23
  25. [187] ivettaa [*]

    vinnou klobásu neděláme na vánoce. Ale rádi si ji dopřáváme během rokuSml16

    superkarma: 0 29.12.2015, 23:42:09
  26. [186] ova9 [*]

    Bez ni by se neobešla naše štědrovečerní večeře.

    Dělám ji klasicky v trojobalu.Osmaženou na sádle.

    superkarma: 0 29.12.2015, 22:31:05
  27. [185] Kateřina Šrámková [*]

    Vinou klobásu děláme na vánoce do spirály a obalenou v mouce a k tomu bramborovou kaši. Klobásu milujeme a tak během roku ji děláme i v trojobalu a dokonce jsem ji vymačkala potřela plátky masa a zabalila a dělala jako ptáčky-super

    superkarma: 0 29.12.2015, 21:46:15
  28. [184] Sametka [*]

    Ano, vinnou děláme, na Vánoce jí obalujeme v trojobalu. Přes rok většinou pouze v hladké mouce a k tomu brambor.

    superkarma: 0 29.12.2015, 19:11:19
  29. [183] Mary11 [*]

    ne, ne - my pečeme kubu

    superkarma: 0 29.12.2015, 18:55:53
  30. [182] Barunka333 [*]

    Vinnou klobásu stočím do "šnečka" a zafixuji párátky, obalím v hladké mouce, kterou promíchám s grilovacím kořením a paprikou. Poté opékám na pánvi. Příloha : vařené brambory lehce omaštěné máslem a syrové kyselé zelí! Vyzkoušejte je to rychlé a velmi chutné.

    superkarma: 0 29.12.2015, 17:17:30

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme