Vaření

Špaldové kernotto s jehněčím masem

špaldové kernotto

Pomalu pečené jehněčí maso je opravdová pochoutka. Maso je jemné a křehké, také velice zdravé. Připravte si k němu jarní zdravou přílohu. Špaldové kernotto. Neznáte? Rádi vás seznámíme...

Kernotto vám nejvíce bude připomínat známé ječné kroupy. Uvařené budou poměrně rychle, vaření netrvá déle, než když připravujete rýži. Jsou velice lehce stravitelné, chutné a výživné. Jak už název napovídá, vyrábějí se z nejkvalitnější pšenice - špaldy.

Můžete je použít do sladkých i slaných jídel, jako zavářku do polévek, přílohu, můžete je přimíchat do karbanátků. Kernotto použijte podobně, jako když vaříte italské či „české“ rizoto, zapečte s masem nebo zeleninou, uvařte na snídani s medem, oříšky nebo ovocem.

Suroviny

  • 700 g jehněčího masa
  • sůl a pepř
  • 8 stroužků česneku
  • 300 g špaldového kernotta
  • 250 g cherry rajčat
  • jarní cibulka
  • medvědí česnek
  • slunečnicový olej
  • sedmikrásky

Postup

Příprava masa je snadná. Jehněčí vcelku (my jsme pekli kýtu) osolte a opepřete. Okořeňte rozmačkaným česnekem. Použila jsem 6 stroužků a zbytek do špaldových krup.

Maso dejte do pekáče s víkem a pečte na 100 °C tak dlouho, až se opravdu rozpadá, až bude krásně měkké. Čas záleží na velikosti masa i na kvalitě. Já jsem pekla dvě a půl hodiny. Poté jsem přidala na 160 °C a dopekla pár minut bez víka. Během pečení maso přelévejte výpekem.

Kernotto uvařte podle návodu na obalu, v osolené vodě. Kdo chce, můžete lehce dokřupava, nebo doměkka. Jak máte rádi.

Ve velké pánvičce si rozehřejte trochu oleje. Na něj vsypejte cherry rajčátka a opékejte tak dlouho, až slupky začnou tmavnout. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a scezené kernotto. Promíchejte.

Dochuťte pepřem a česnekem, kdo má, tak přidá nakrájený medvědí česnek. Promíchejte a lehce společně prohřejte. Stačí pár minut.

Na talíři podávejte s masem a ozdobte květy sedmikrásek.

Dobrou chuť přeje Elly.

Svěží jarní recepty na našem magazínu

jarní salát

jehněčí svíčková

salát s rybou

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
28.04.2017 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [11] gerda [*]

    Kernotto dělám už podruhé, protože nám moc chutnalo. Teda opět bez masa, jen se zeleninou, ale i tak, posypané sýrem, je výborné.

    superkarma: 0 13.07.2017, 09:09:58
  2. [10] bobani [*]

    jehněčí bych si dala

    superkarma: 0 28.04.2017, 21:21:02
  3. avatar
    [9] jarka1234 [*]

    paníliška — #7taky děkuji za informaci,nikdy jsem to nejedla a ráda zkouším nové chutěSml16.Sml67

    superkarma: 0 28.04.2017, 20:19:54
  4. avatar
    [8] gerda [*]

    paníliška — #7Díky,Sml16 chystám se tam a podívám se po něm.

    superkarma: 0 28.04.2017, 19:55:54
  5. avatar
    [7] paníliška [*]

    gerda — #1 Kernotto koupíš v Kauflandu a je moc dobré.

    1. na komentář reaguje gerda — #8
    2. na komentář reaguje jarka1234 — #9
    superkarma: 0 28.04.2017, 19:05:37
  6. [6] Darmovzalova [*]

    jehněčí nejímeSml23

    superkarma: 1 28.04.2017, 16:18:42
  7. [5] MARIE MATEJKOVA [*]

    Jehněčí v žádném případě nejíme. Měli jsme doma a tak bych mládě nesnědla.

    superkarma: 2 28.04.2017, 11:59:17
  8. avatar
    [4] gerda [*]

    A líbí se mi i fotka, ten talířekSml67

    superkarma: 0 28.04.2017, 11:44:04
  9. avatar
    [3] enka1 [*]

    Joj, jehněčí jsem dlouho neměla Sml20

    superkarma: 0 28.04.2017, 11:26:25
  10. avatar
    [2] RenataMor [*]

    Sml80

    superkarma: 0 28.04.2017, 09:45:17
  11. avatar
    [1] gerda [*]

    Po kernottu se podívám, vítám každou dobrou věcSml16 Počítám, že bude ve Zdravé výživě.

    1. na komentář reaguje paníliška — #7
    superkarma: 0 28.04.2017, 07:36:38

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme