Reklama

špagety s tuňákem

Suroviny

400 g čerstvého tuňáka, případně tuňák z konzervy - v olivovém oleji
400 g špaget
4 stroužky česneku
1 chilli paprička
450 ml konzervovaných drcených rajčat
sůl a čerstvě mletý pepř
pár snítek bazalky
trocha olivového oleje

Postup

V hluboké pánvičce si rozehřejeme oleje a osmahneme na něm nasekaný česnek a chilli papričku, nakrájenou najemno. Kdo má rád pikantní jídla, nechá v ní i semínka. Máte-li čerstvého tuňáka, tak ho právě teď, nakrájeného na kousky, přidáte na pánvičku. Poté přidáme drcená rajčata a provaříme. Nesehnali jste čerstvého tuňáka, ale pouze konzervu? Právě teď ji přidejte do omáčky.

Dochutíme solí a pepřem a necháme ještě asi deset minut mírně vařit. Nakonec přidáme snítky bazalky.

Podáváme na uvařených špagetách.

Dobrou chuť přeje elly.