Vaření

Špagety Alfredo

Takové typicky italské jídlo. Žádné překombinované a zbytečně drahé suroviny. Pouze kvalita, čerstvost a výborná chuť. A pár minut práce. Tip na snadnou večeři nebo oběd a navíc bez masa - což se hodí pro ty, kteří drží půst a masu se v tyto dny vyhýbají.

Špagety Alfredo

Italské těstoviny - pasta - jsou nepřekonatelné. Kombinace malého množství základních, ale vždycky čerstvých a kvalitních surovin dokáže úplně divý. Vždyť jen obyčejné aglio olio - špagety s olivovým olejem, česnekem, parmezánem a pro dospělé i s chilli papričkami. Pár levných a základních surovin, patnáct minut práce a je hotová luxusní večeře.

Pasta Alfredo - těstoviny Alfredo, se většinou dělají jako fettuccine Alfredo - čili široké nudle. My je doma máme ale raději se špagetami, protože právě to jsou u nás oblíbené těstoviny. Do základních Alfredo nepatří krevety. Ty jsou v našem receptu navíc, protože jsou chutné a k tomuto jídlu se velice hodí. Verze s krevetami je typická pro americkou variantu Alfredo těstovin.

Jaké suroviny vám tedy nesmí chybět?

  • kvalitní těstoviny - z obchodu s italským zbožím, ale velice chutné těstoviny ze semoliny seženete i v Lidlu
  • máslo
  • parmezán
  • sůl a pepř

Volitelně a podle chuti můžete přidat ještě smetanu (já jsem použila výbornou sojovou smetanu na vaření Alpro), na kousky nakrájená cherry rajčata nebo sušená rajčata, krevety, šalotku, česnek, a dokonce trochu bílého vína. Ale věřte mi, že není potřeba množství různých surovin přehánět.

alpro

Suroviny

  • 400 g těstovin - fettuccine nebo špagety
  • 150 másla
  • 250 g nastrouhané parmezánu
  • 125 ml smetany na vaření Alpro
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • předvařené krevety

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v důkladně osolené vodě.

Do lehce nahřáté velké mísy (skleněné nebo keramické), dáme na kostičky nakrájené změklé máslo. Přidáme i smetanu a předvařené krevety. Uvařené těstoviny vybíráme z vody děrovanou naběračkou a vůbec nevadí, že nejsou pořádně odkapané a část vody, ve které se vařily, se do stane do mísy. Spolu se sýrem a máslem totiž vytvoření hebkou krémovitou omáčku.

Když jsou v míse všechny těstoviny, tak důkladně promícháváme a postupně přisypeme taky 200 g nastrouhaného parmezánu. Zbylých 50 g si necháme na ozdobení. Můžeme dochutit solí a čerstvě umletým pepřem.

Zdá se vám, že jsou špagety málo krémovité a spíše suché? Přidejte třeba půl hrnku vody z hrnce, ve kterém se špagety vařily, a znova špagety pořádně promíchejte, ať se všechny suroviny propojí.

Ihned podáváme, ozdobené nasekaným parmezánem, krevetami, případně snítkou zelené petrželové nati.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

   
24.02.2015 - Těstoviny a rýže - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [13] Eva_CZ [*]

    elly — #8 tady jsou kupovane omacky tak bajecne, ze bych doma lepsi neuvarila.

    superkarma: 0 24.02.2015, 21:19:53
  2. avatar
    [12] hyenka [*]

    Dělám podobné špagety, jen místo másla a smetany se dává olivový olej. Tuhle variantu z receptu určitě vyzkouším ještě tento týden, těstoviny miluju, a tohle je rychlovka, jen si do nich dám jiný sýr, parmezán mi nejede.

    superkarma: 0 24.02.2015, 12:02:04
  3. avatar
    [11] elly [*]

    anina4 — #9ty krevety jsou tam vyloženě pro naši krevetomilnou malou slečnu :-)) Jinak já osobně tyhle těstoviny miluju jen tak, bez ničeho - jen parmezán, máslo, smetana....

    superkarma: 0 24.02.2015, 11:39:24
  4. avatar
    [10] medulka [*]

    špagety jsou vděčné jídlo, jsou rychlé a dobré Sml22 máme rádi špagety alio olio, ty jsou za chvilku hotové a moc dobré, ale děláme i různé omáčky, nejčastěji rajčatové, občas si ulehčím práci tím, že si koupím plechovku loupaných rajčat jako základ, pak do nich přidávám další ingredience, bylinky,... s krevetkami jsem měla zatím jen rizoto, ve špagetách také nemusí být špatné

    superkarma: 0 24.02.2015, 11:27:03
  5. [9] anina4 [*]

    nevímjak bych doma pochodila s krevetkami,ale jinak špagety máme rádi a omáčky dělám domácí zase tolik času to nezabere a než abych omáčku kupovala....

    1. na komentář reaguje elly — #11
    superkarma: 0 24.02.2015, 11:07:23
  6. avatar
    [8] elly [*]

    Eva_Fl — #1Protože kupované omáčky jsou většinou hnusné (až na vyjímky) a ráda vařím :-) Navíc celá příprava trvá čtvrt hodiny...To pro mě není důvod používat kupované omáčky :-)

    1. na komentář reaguje Eva_Fl — #13
    superkarma: 1 24.02.2015, 11:02:39
  7. avatar
    [7] misa.35 [*]

    Eva_Fl — #1 A proč by si ji neuvařila ? Naopak jsem ráda, že mi ukáže jak na to, extrudo alá Knor s umělým glutamátem, škrobem a zahušťovadlem fakt nemusím Sml68

    superkarma: 4 24.02.2015, 09:59:16
  8. [6] Pavla_b [*]

    Mám ráda smetanové omáčky.Sml59

    superkarma: 0 24.02.2015, 08:28:51
  9. [5] theplana [*]

    Asi zůstanu u svých špaget Sml22

    superkarma: 0 24.02.2015, 08:26:21
  10. avatar
    [4] luneta [*]

    Eva_Fl — #1taky kupuju hotovou omáčku a jen přidám uzeninu

    superkarma: 0 24.02.2015, 08:18:52
  11. [3] manislava [*]

    tak to mě nelákáSml23

    superkarma: 0 24.02.2015, 07:40:07
  12. [2] ZdenaZ [*]

    no až na ty krevety bych do toho šla

    superkarma: 0 24.02.2015, 07:10:11
  13. avatar
    [1] Eva_CZ [*]

    Sml14 proc si tu omacku proste nekoupis?

    1. na komentář reaguje luneta — #4
    2. na komentář reaguje misa.35 — #7
    3. na komentář reaguje elly — #8
    superkarma: 2 24.02.2015, 03:23:20

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme