Domácnost

SOS - recept na kuskus


Zkoušela jsem obohatit náš jídelníček kuskusem,
ale nějak pořád tápu v tajnostech jeho přípravy.

Má některá z vás osvědčený recept, jak ho připravit a ochutit?

Díky za radu.
Jatunka


Má se napařovat, někdo tvrdí, že vařit v mléce. Já ho prostě zaliji horkým vývarem, do kterého přidám obvykle karí. Nakrájím kousky plísňového sýra (a někdy i kousky osmažené anglické slaniny :-)) a ty do toho zamíchám. Pokud to máte jako hlavní jídlo, výborné jsou k tomu fazole v chilli omáčce, naložená červená řepa, čerstvá zelenina snad jakákoliv a na to nezapomeňte jogurt! Je to skvělá kombinace! Ještě k tomu jako moučník doporučuji uvařiti sobě masalu.

Každopádně se ten správný recept na přípravu také ráda dozvím!

Dnešní téma jsou tělesné tresty:
Bili vás rodiče?
Trestal vás pan učitel rákoskou?
Jak vychováváte děti?
Trestají učitelé v dnešní škole?

Když mě rozčílí, ubalím mu!

Jak trestáte děti?

Je facka účinné a správné řešení?

Je účinnější chválit?
Co se má a nemá?


Napište nám, odměníme Vás!
redakce@zena-in.cz


 

   
25.11.2005 - Dům a byt - autor: Markéta Breníková

Komentáře:

  1. avatar
    [8] Anouk [*]

    Hrnecek kuskusu zalijeme hrneckem vrouci vody (vyplati se odmerit to ), nechame asi 10 minut bobtnat, pak vidlickou promichame a vmichame kousek masla A kuskus je pak opravdu sypky Kdyz se da vody vic, tak je z toho kase, a kdyz mene, tak je tvrdy. Jinak kuskus je k cemukoli

    superkarma: 0 25.11.2005, 15:31:56
  2. avatar
    [7] gerda [*]

    ježíšmarjá, já píšu a nečtu to po sobě. Lilek se samozřejmě nesmíchá s připraveným lilkem, ale kuskusem!!! Jsem trubka plechová.

    superkarma: 0 25.11.2005, 12:23:00
  3. avatar
    [6] gerda [*]

    Já to dělám jako rýži. Udělám si cibulový základ, tj. na oleji osmažím nakrájenou cibulku, na to nasypu kuskus, chvilku osmažuju, pak to osolím a zaleju horkou vodou, asi 2 cm nad kuskus. Zakryju pokličkou a občas pročechrám vidličkou. Za 10 minut je to hotové. Dá se to ještě kombinovat se zeleninou - na másle podusit sáček mražené zeleniny a pak to všecko smíchat. K tomu volské oko. Pokud je víc času, dá se to i zapéct. Mně chutná kuskus - základní úprava - zapečený s lilkem. Lilek se nakrájí příčně, osolí a nechá hodinu vypotit. Pak se to opeče na oleji na pánvi do zlatova, smíchá s připraveným lilkem, dá se do toho libovolné množství strouhaného sýra, asi 3 celá vajíčka, okoření se pepřem, možno i Garam Masala a zapéká se to, až se udělá nahoře růžová kůrčička.

    superkarma: 0 25.11.2005, 12:21:46
  4. avatar
    [5] emma [*]

    dam suchy kuskus do misky a zaleju vařící vodou asi 1 cm nad kuskus. přiklopím a nechám 3 min odstát. promíchám a pokud je ještě trochu tvrdý, přiliju další trošku vařící vody. kuskus se MÁ lepit, ne aby z toho byla kaše, ale nikdy se nebude sypat jako za sucha
    přidávám pokrájená sušená rajčata, smíchanou lžičku citronové šťávy+olivový olej+tahini (pasta ze sezamových semínek, podobné jako arašídové máslo), nať petržele nebo libečku, uvařenou cizrnu

    superkarma: 0 25.11.2005, 11:22:28
  5. avatar
    [2] kaatja [*]

    jeste dodam, ze prave pri delani Taboule se kuskus nevari, ale neboj, nasakne stavou z citronu a olejem a je potom krasne sypky a ne tak rozblemtany, jako kdyz ho zalejes horkou vodou. jestli se ti to bude zdat moc suchy (ajko memu priteli) klidne dalsi den pridej jeste olej a citron. a ja to jeste obohacuju krevetama(take napad z Francie), kdyz jsou v kyselem nalevu, tak je to dokonale.

    superkarma: 0 25.11.2005, 10:47:42
  6. avatar
    [1] kaatja [*]

    koukni na http://www.probio.cz/recepty/kuskus.htm
    ja teda osobne nejradsi delam Taboulee, jedla jsem to poprvy ve Francii a je mnamm

    superkarma: 0 25.11.2005, 10:42:28

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme