Bulvár

SOS!!! Punčový řez

Dobré upršené ránko redakci i všem ženám-in!!!

Chci vás všechny o něco poprosit.

Je to dost naléhavé!

Můj přítel má v sobotu narozeniny (aprílové dítko :-) a touží po tom, abych mu upekla PUNČOVÝ ŘEZ. Ale ne jen tak ledajaký.

Na netu jsou k dohledání různé podoby punčového řezu, ale já potřebuju přesně ten cukrářský - na ten zákusek, co se prodává v obchodech, cukrárnách....

Dvou nebo tříbarevný, nasáklý rumem nebo punčem... S bílou polevou - asi citronovou....

Moc Vás prosím, kdo má recept na tuto pochoutku, abyste mi ho sem napsali, budu vděčná!

A docela to spěchá, je středa, musím nakoupit suroviny a nejpozdějí zítra péct!

Moc děkuji redakci za otištění a všem holkám za nápady a recepty!!!

Hezký, i když uplakaný den přeje

evita_ij


Evito_ij,
moje babička má také v sobotu narozeniny, nejspíš by recept na punčový řez věděla, ale s internetem se příliš "nekamarádí". Tak snad ostatní ženy-in budou vědět...

   
29.03.2006 - Společnost - autor: Iveta Šafránková

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [38] r1911 [*]

    Punčové řezy zbožňuju! Domů kupujeme vždy hotový výrobek (asi 0,5kg) v pekařství, mají tam úžasné... Nejlepší je ta poleva.

    superkarma: 0 29.03.2006, 23:44:28
  2. avatar
    [36] Barunka [*]

    evita_ij: Bílý punč se koupit dá, ale když jsem ho neměla, tak jsem místo něho použila taky normální tuzemák a kápla trochu punčové příchutě a breton jsem kupovala normálně v sámošce.

    superkarma: 0 29.03.2006, 13:33:46
  3. avatar
    [35] gerda [*]

    evita_ij: punč - nevím. Já ho znám akorát Z našich furiantů, když hrdina zvolá "ten punč platím já!"

    superkarma: 0 29.03.2006, 13:23:10
  4. avatar
    [34] gerda [*]

    evita_ij: breton je cukrářské barvivo a podle mě bys ho měla koupit v drogerii.

    superkarma: 0 29.03.2006, 13:22:20

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [33] evita_ij [*]

    Barunka: a Breton je co? cukrářské barvivo?

    superkarma: 0 29.03.2006, 12:43:06
  2. avatar
    [32] evita_ij [*]

    Barunka: punč jde normalně koupit?

    superkarma: 0 29.03.2006, 12:42:12
  3. avatar
    [31] evita_ij [*]

    Barunka: něco domácího, ale určitě ne všechno, takže spíš berme jakože budu muset koupit

    superkarma: 0 29.03.2006, 12:41:44
  4. avatar
    [30] Barunka [*]

    Už je to dlouho, co jsem pekla poprvé, jestli náhodou z těch 10ti vajec nebylo málo těsta a že jsem musela dopékat, protože by byl dort dost nízký? Jde o to, jestli vejce musíš kupovat nebo máš neomezené množstí z domácích zdrojů.

    superkarma: 0 29.03.2006, 12:36:33
  5. avatar
    [29] Barunka [*]

    evita_ij: Asi je nejdůležitější ta punčovina, těsto by klidně mohlo být jakékoliv piškotové, já pekla podle původního receptu jen poprvé. Ale fakt, je to dobré

    superkarma: 0 29.03.2006, 12:27:42
  6. avatar
    [28] evita_ij [*]

    Barunka: jéééé, moc děkuju!!!!! To zní fakt dost dobře! A jak vidno, máš i osobní zkušenost, tak to je přesně ten důvod,proč jsem napsala SEM.
    O rady typu:KUP TO U CUKRÁŘE opravdu zájem nemám.

    superkarma: 0 29.03.2006, 12:18:03
  7. avatar
    [27] gerda [*]

    Barunka: to vypadá dóóóbře!!!!!

    superkarma: 0 29.03.2006, 12:09:55
  8. avatar
    [26] nikinik [*]

    Gabi: jasan...v pohodě...já jen, že si myslím, že se tady spíš než rada očekává recept a to já teda taky Já si myslím, že když je člověk šikovnej a je opravdu dobrej recept, tak to by bylo, aby nebylo...

    superkarma: 0 29.03.2006, 11:52:09
  9. avatar
    [25] nikinik [*]

    Gabi: jasan...v pohode...já jen, že si myslím, že se tady spíš než rada očekává recept a to já teda taky Já si myslím, že když je člověk šikovnej a je opravdu dobrej recept, tak to by bylo, aby nebylo...

    superkarma: 0 29.03.2006, 11:51:45
  10. avatar
    [24] Barunka [*]

    Těsto: 200 g krystal. cukru, 10 žloutků, vanilkový cukr, citr. kůra z 1/2 citronu, 10 bílků na sníh, 190 g krupičkové mouky, másla a mouka na vymazání formy
    Punčovina: Svařit 120 g krystal. cukru s 1/8 l studené vody na slabou nit, přimíchat 160 g rybízové zavařeniny, povařit 2 min. Do vychladnutého přidat šťávu z 1 citronu a 1 pomeranče a 1/16 rumu a 1/16 bílého punče (musíte-li, použijte 1/8 bílého rumu)
    Poleva: 300 g moučkového cukru, 1 lžíce horké vody 2 kapky červeného bretonu, podle potřeby bílý punč
    Cukr, žloutky, citr. kůru a vanilkový cukr třít v míse 25 min. Zlehka přidat sníh z bílků a krupičkovou mouku. Těsto dělit na 2 poloviny. Jedna do dortové formy - upéct. Druhou dělit na tři díly - jeden neobarvený, jeden barvit bretonem, do třetího strouhaná čokoláda (3 g)Péct v malém pekáčku - dají se těsta vedle sebe. Vychladlé nakrájet na proužky nebo kostky. Upečený dortový korpus rozkrojit na dva pláty a pomazat zavařeninou. Dortovou formu vyložit pečícím papírem, vložit jeden plát zavařeninou nahoru, na něj rovnat kostky nebo pásky máčené v punčovině. Celá plocha musí být vyplněna, polít zbytkem punčoviny, položit druhý plát zavařeninou dolu, pokrýt pečícím papírem, nahoře zatížit. Nechat v chladu do druhého dne, odstranit papír a formu, zdobit polevou
    Toť recept, který mi nejvíc připomíná kupovaný punčák, zkraje jsem neměla punč a celé jsem to hradila obyčejným tuzemákem a velký rozdíl nebyl, polevy z tohoto množství je možná zbytečně moc, čokoládu do těsta jsem nahradila kakaem. U toho mého jsem měla úspěch, což je co říct, ten jen tak něco do pusy nevezme když jsem dělala svůj první punčák - ještě jsem neměla tenhle recept, tak jsem ho musela sníst sama - byl samý rum
    Tak jsem to doťukala, snad mě nepředběhl někdo jiný

    superkarma: 0 29.03.2006, 11:51:38
  11. avatar
    [23] nikinik [*]

    Gabi: jasan...v pohode...třeba sem fakt někdo vloží dobrej recept, který bude stát za vyzkoušení

    superkarma: 0 29.03.2006, 11:48:29
  12. avatar
    [22] Gabi [*]

    nikinik: já jí prostě chtěla poradit, ať se do toho raději vůbec nepouští

    superkarma: 0 29.03.2006, 11:37:51
  13. avatar
    [21] Žížala [*]

    nikinik: ale pisatelka nechce jen tak ledajaký, ale "přesně" ten co v cukrárně, takže je logické, že se jí i zkušené kuchařky snažily říct, že asi "přesně" jak z cukrošky to nebude. Jestli se to rozhodne zkusit za cenu jakéhokoli výsledku nebo to objedná už je na ní .

    superkarma: 0 29.03.2006, 11:34:42
  14. avatar
    [20] nikinik [*]

    Gabi: ....pisatelka hleda RECEPT a ne odkaz na cukrare....

    superkarma: 0 29.03.2006, 11:17:36
  15. avatar
    [19] Gabi [*]

    Doporučuju objednat do cukráře - domácí pokusy mi nikdy nechutnaly

    superkarma: 0 29.03.2006, 11:09:56
  16. avatar
    [17] nikinik [*]

    Žížala: ..no, asi jsme hold kazda na jine vlne....

    superkarma: 0 29.03.2006, 10:35:25
  17. avatar
    [16] Žížala [*]

    12 nikinik: vážně ? To by jeden neřekl...

    superkarma: 0 29.03.2006, 10:30:34
  18. avatar
    [14] evita_ij [*]

    vifina: to zni věrohodně, díky moc!!!!

    superkarma: 0 29.03.2006, 10:17:43
  19. avatar
    [13] vifina [*]

    evita_ij: podívej se sem
    http://www.cukrar.cz/poradna_vypsat.asp?id=1&id_prispevku=468

    superkarma: 0 29.03.2006, 10:12:52
  20. avatar
    [12] nikinik [*]

    Žížala: Tady jde spíš o tu snahu něco pro druhého sám udělat....koupit to, to je to nejjednodušší a ztratí to nejen smysl, ale i kouzlo !!!
    alko: Proč by se to nemělo doma podařit???? Když je člověk šikovnej....nebo snad na pečení buchet doma, má každý cukrářku???

    superkarma: 0 29.03.2006, 10:12:44
  21. avatar
    [10] Žížala [*]

    evita: já stejně myslím že v cukrářstvích se používají přípravky které nejsou běžně k dostání, třeba nějaká kypřidla a umělé příchutě a že ani recept přímo z cukrárny by ti nebyl moc platný.

    superkarma: 0 29.03.2006, 10:01:45
  22. avatar
    [9] gerda [*]

    evita_ij:nedělej si iluze, že cukráři prozradí výrobní tajemství - já na tvém místě to koupím na objednávku. Když to budeš dělat poprvé a hned k významnému svátku, dost riskuješ. Však by se to dalo nějak originálně nazdobit, aby to vypadalo jako domácká výroba, ne?

    superkarma: 0 29.03.2006, 09:57:51
  23. avatar
    [8] evita_ij [*]

    gerda: ano, ten jsem si taky našla....potřebuju spíš recept přímo od cukrářky......ale DIKY!!!!!!!!!!!!

    superkarma: 0 29.03.2006, 09:52:42
  24. avatar
    [7] gerda [*]

    nejpodobnější těm kupovaným jsem našla tady http://www.ceskahospodynka.cz/seznam.php?kategorie=Mou%e8n%edky - je to v množině receptů i s fotkou.

    superkarma: 0 29.03.2006, 09:44:28
  25. avatar
    [6] svetluszka [*]

    ..opsala bych to taky, ale myslím že na ty kupovaný to mít nebude....

    superkarma: 0 29.03.2006, 09:44:19
  26. avatar
    [5] alko [*]

    Punčový řez jsem milovala - ještě když jsem jedla sladké.
    Stejně si myslím, že se doma nepovede tak jak u profesionálů. Takže jak radí Žížala - KUP ho!

    superkarma: 0 29.03.2006, 09:41:19
  27. avatar
    [4] evita_ij [*]

    Nenene, to musí být z lásky dělané a hlavně: chtěla bych ho umět i do budoucna

    superkarma: 0 29.03.2006, 09:39:28
  28. avatar
    [3] Esťa [*]

    Žížala:

    superkarma: 0 29.03.2006, 09:36:07
  29. avatar
    [2] Žížala [*]

    Já bych mu ho objednala v cukrárně,není problém aby ho udělali vcelku. A když to praskne tak to aprílové dítko snad pochopí :-)

    superkarma: 0 29.03.2006, 09:31:50
  30. avatar
    [1] elen-a [*]

    JEJDA, TAK TO SI TAKY OPÍŠU--DÍKY

    superkarma: 0 29.03.2006, 09:14:43

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme