Domácnost

SOS!!! Neumí palačinky!

Dobrý den,

chtěla bych poprosit čtenářky, jestli znají nějaký jednoduchý recept na palačinky. Momentálně pracuji jako au-pair v Anglii a dnes se tu slaví tvz. pancake day a děti mě poprosily, jestli bych jim je mohla udělat. Jelikož jsou moc hodné, ráda bych jim vyhověla.

Moc děkuji.

Vaše věrná čtenářka


Milá věrná čtenářko,
jsem ráda, že jste se obrátila se svou prosbou právě na Ženu-in.
Dobře jste udělala, protože tady vám jistě čtenářky rády poradí.

   
28.02.2006 - Dům a byt - autor: Dana Svobodová

Komentáře:

  1. avatar
    [56] Lilinka [*]

    Jednou jsem zkusila do těsta na palačinky nasypat vanilkový pudink.Chuťově to bylo výborné, ale straštně se to při smažení lepilo na pánev

    superkarma: 0 28.02.2006, 17:15:35
  2. avatar
    [53] Meander [*]

    Anubis: Tak to musí být lahoda

    superkarma: 0 28.02.2006, 15:27:57
  3. avatar
    [50] Meander [*]

    Anubis: Takovou mám taky. Chycené mlého není mlého kyselé ale zkažené. Smrdí

    superkarma: 0 28.02.2006, 15:02:56
  4. avatar
    [44] Meander [*]

    Anubis: Tak máš asi nejakou zvlášť netečnou pánev Taky je třeba neplést si mléko kyselé a mléko chycené.

    superkarma: 0 28.02.2006, 13:58:14
  5. avatar
    [43] Vivian [*]

    Normálně... Koupíš krabici, z prášku uděláš podle návodu řídké těstíčko a smažíš...

    superkarma: 0 28.02.2006, 13:56:44
  6. avatar
    [38] Meander [*]

    Hlavně bacha, ať to mléko není ani trochu chycené. Nedostaneš to pak z pánve ani majzlíkem

    superkarma: 0 28.02.2006, 13:44:40
  7. avatar
    [37] závislá na čokoládě [*]

    Úplně jednoduché:2 vajíčka, 0,5 litru mléka,špětka soli a mouky na řidčí těsto. Němůže se to nepodařit. Žádný cukr, ten se rád připaluje.

    superkarma: 0 28.02.2006, 13:31:49
  8. [36] Michaela 323 [*]

    Asi 10 palačinek: 0,5 l mléka, 20 dkg hl. mouky, 1 vejce, špetka soli + špetka kypř. prášku. Rozmíchám kverlačkou, liju naběračkou na pánev - aby se rovnoměrně rozlilo těsto. (vymaštěná pánev - olejem)

    superkarma: 0 28.02.2006, 12:24:14
  9. avatar
    [35] doubek [*]

    Já nic nevážím.Asi na 8 ks vezmu dvě vejce,zaliji troškou mléka a přidám hladkou mouku asi tak hrnek.Rozmíchám husté těsto, pokud je moc husté,přidám trošku mléka ale ne moc,aby šlo těsto hladce rozmíchat.Přidám špetku soli a tolik mléka, aby vzniklo řídké těstíčko,které nechám asi půl hodiny odpočinout. Potom na mírně vymazané teflonové pánvi dělám palačinky. Chce to trochu cviku v rozlévání těsta a neobracet, pokud se samy od pánve neodlepí.

    superkarma: 0 28.02.2006, 11:56:54
  10. avatar
    [34] Kayty [*]

    Vím o čem to je, taky jsem pro děti v Anglii vyráběla palačinky. Hrnkové palačinky: hrnek hladké mouky (v Anglii plain flour), ca. hrnek mléka, trochu oleje, 1-2 lžičky cukru (icing sugar, ale může být i caster sugar), 2 vejce. Vejce rozšleháme v troše mléka s cukrem. Přidáváme postupně mouku a zbylé mléko a olej. Husté asi jako omáčka. Na pánvi trochu oleje, osmažit a podávat dle chuti. U nás v Anglii vyhrál golden sirup a chocolate spread

    superkarma: 0 28.02.2006, 11:53:36
  11. avatar
    [29] almi 77 [*]

    Tak já mám zas trošku jiné těsto, dávám hladkou i polohrubou mouku a víc vajec. Přesně je to na 1 litr mléka dám 4 vejce, tak 5 lžiček cukru, špetku soli, cca 240 g hladké a 240 g polohrubé mouky a trošku másla (to být nemusí). Těsto dělám tak, že žloutky utřu s cukrem a špetkou soli, pak naleju mlíko, přidám mouku, příp. rozpuštěné máslo a nakonec přidám sníh z bílků. Vyšlehám do hladka. Palačinky jsou krásně nadýchané, všichni se po nich doma můžou utlouct :o) Peču je na teflonce, většinou na první palačinku potřu pánev lehce olejem, ale někdy ani to ne. Těsto naleju na pánev, rozleju dokola, a když změní konzistenci (to poznáš na pohled), tak obracím. Jsou fakt měkké a moc dobré Jo a z tohohle množství jich uděláš tak 25 ks, záleží, jak je budeš dělat silné.

    superkarma: 0 28.02.2006, 10:21:39
  12. avatar
    [28] Žábina [*]

    vifina: já zase rozmačkám měkčí banány se džemem a tím palačinky potřu... evelyn: díky...

    superkarma: 0 28.02.2006, 10:02:42
  13. avatar
    [27] svetluszka [*]

    ...a výborný jsou taky když se do základního těsta přidá skořicovej cukr a postrouhaný jablka...

    superkarma: 0 28.02.2006, 09:50:53
  14. avatar
    [26] vifina [*]

    Ještě můžu doporučit na palačinky s marmeládou si udělat omáčku a to je bašta a to, že rozmixujeme jahody s cukrem a smetanou a tím palačinky polejeme

    superkarma: 0 28.02.2006, 09:47:10
  15. avatar
    [25] vifina [*]

    macasev: přesně já to dělám taky odhadem a vždy se povedou!!! Ale koukám, že je tady spousta dobrých rad

    superkarma: 0 28.02.2006, 09:43:36
  16. avatar
    [24] evelyn [*]

    Žábina: mouka, mleko, vejce,sul a drozdi, testo je hustsi nez na palacinky, ale porad tekouci, nechame vykynout a smazime stejnym zpusobem jako palacinky- jen malo potrit tukem. Jsou bezva s makem (rozemletej, smichanej s cukrem, do toho livance manacime )

    superkarma: 0 28.02.2006, 09:28:20
  17. avatar
    [23] evelyn [*]

    Eliza: pannkakor jsou palacinky tady jsem nasla recept na nejake americke (jsou hrubsi ), protoze obrazky se nedaj vkladat tak jen takhle http://www.svaneskolan.lund.se/Kursplan/hemkunskap/am_pannkakor.htm

    superkarma: 0 28.02.2006, 09:24:25
  18. avatar
    [22] Dása [*]

    120 g hl. mouky 1/4 l mléka 1 vejce špetka soli Udělá se z toho 5 palačinek Nešlehám ve šlehači, jenom metličkou, aby to moc nenapěnilo a nebyla to samá bublinka

    superkarma: 0 28.02.2006, 09:23:56
  19. avatar
    [21] Žábina [*]

    a můžu poprosit o rychlý recept na lívance? ty jsou moje slabá stránka...díky všem

    superkarma: 0 28.02.2006, 09:19:42
  20. avatar
    [20] Žábina [*]

    taky dělám z hladké mouky, podobný recept jako Dasa jen vajec dávám víc - jsou pak nadýchanější a smažím zásadně na másle

    superkarma: 0 28.02.2006, 09:19:12
  21. avatar
    [19] Eliza [*]

    Obvykle pecu palacinky z polohrube mouky, ostatne v Anglii predpokladam rozdeluji mouku na psenicnou, zitnou atd. a s praskem do peciva nebo bez nej. Takze doporucuju psenicnou mouku a bez prasku do peciva. Je dobre nechat testo odstat alespon 20 minut, nebudou se prvni palacinky trhat - to je tip od profesionala. Uz to tu padlo , do testa davam olej a na teflonovou panev pak uz je minimum nebo zadny. Palacinky pak budou vlacnejsi, ale zaroven mene mastne. Hustota testa zavisi na mouce. Takze ja to bohuzel neodmeruju, ale prilis huste testo dela tlustou vrstvu a palacinky se nepropecou - neni nic jednodusiho nez pridat mleko . Naopak z moc ridkeho testa se palacinky trhaji a nejdou obracet - pridej mouku. Muj osveceny pomer je na 1/2 litru mleka 1 vejce, polevkovou lzici oleje (pozor, ne olivoveho ) a mouky tolik aby vzniklo ridke testo (vazne netusim kolik, je to pokazde jine). Cukr nedavam, staci mi sladke marmelady a navic miluju palacinky se zeleninou a spenatem . Kdysi jsme do nich taky zapekali platek syra nebo salamu - je to super. Jen si nejsem uplne jista, ze pancake je totez co nase palacinky, nikdy jsem v Anglii nebyla, ale ve Francii a Portugalsku delaji palacinky uplne stejne jako my.

    superkarma: 0 28.02.2006, 09:12:39
  22. avatar
    [16] Dása [*]

    120 g hl. mouky 1/4 l mléka 1 vejce špetka soli Udělá se z toho 5 palačinek Nešlehám ve šlehači, jenom metličkou, aby to moc nenapěnilo a nebyla to samá bublinka

    superkarma: 0 28.02.2006, 09:03:53
  23. avatar
    [15] macasev [*]

    Já to střílím od oka nebo podle toho co mám a ještě se mi nestalo že by se nepovedly - nejvíc záleží na pánvi - teflonka je nejlepší hliníková po babičce nejhorší

    superkarma: 0 28.02.2006, 09:02:00
  24. avatar
    [14] alko [*]

    Na teflonové pánvi většinou pod 1. palačinku dám olej, ale ty další peču bez oleje. Mám raději, když nejsou mastné

    superkarma: 0 28.02.2006, 08:56:44
  25. avatar
    [9] velka-dasa [*]

    doporučuji do níže popsaného receptu přidat ještě dvě polévkové lžíce oleje,nebudou se lepit. A hodně mňam jsou když je potřeš nutelou!!

    superkarma: 0 28.02.2006, 08:48:49
  26. avatar
    [8] evelyn [*]

    Jak pise svetluszka, radeji vic vajec nez mouky a hustota testa by mela byt asi jako ridci omacka, muzes pridat i trosku kypriciho prasku. Co je dulezite je smazeni, panev je treba jen pirkem lehce potrit tukem pred smazenim kazde palacinky, nesmi v nem palacinky plavat

    superkarma: 0 28.02.2006, 08:48:28
  27. avatar
    [3] Amálie [*]

    hladká mouka, cca 1l mléka, 1 vejce a špetka soli - těsto musí ze sběračky téct asi jako hustá omáčka. Teflonku potři tukem, malou sběračkou nalij těsto na horkou pánev a opatrně krouži sběračkou po těstě, aby se "vytáhlo" do stran. Pánví po chvilce zatřes, palačinka se odlepí a můžeš jí otočit. Před každou další pánev potři znova tukem. Palačinky jsou krásně tenké a když je naskláš na sebe pod pokličku, budou vláčné. Dobrou chuť

    superkarma: 0 28.02.2006, 08:46:17
  28. avatar
    [2] svetluszka [*]

    ...vejce, mlíko, mouka, špetka soli ...a je to...

    superkarma: 0 28.02.2006, 08:41:38
  29. avatar
    [1] *modrá [*]

    Taky pořádně neumím palačinky :-) Prosím o nějaký šikovný recept nejlépe odměřování na hrnky

    superkarma: 0 28.02.2006, 08:41:12

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme