Domácnost

SOS Kremrole!


Holky prosím poraďte, jak na sníh do kremrolí, kremšnytů, indiánů.

Celá naše rodina je miluje a mně se ten zatracený sníh vždycky rozteče a není to ONO.


Dík  Liba

   
30.08.2005 - Dům a byt - autor: Čtenářský příběh

Komentáře:

  1. avatar
    [39] Hysteria [*]

    Dost důležitá je teplota,všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.

    superkarma: 0 30.08.2005, 19:36:22
  2. avatar
    [37] zrza [*]

    muminc: Ja taky trochu peču a baví mě to, ale to co jsem pravě viděla ... Klobouk dolů, jsi fakt dost šikovná, týýý vádo, já jen zírám. Já mám za sebou panenku v bábovce, kočičku (naplocho stříkaný obrys krémem na piškot) a letos Červenou karkulku (jahodový čepeček)- dám vždycky svým dvěma vybrat jaký chtějí společný dort - mají narozeniny měsíc od sebe. Jen na okraj - a to máš na všechno formy? A móóc prosím, prozraď mi recept na svůj krém - mě se skoro vždycky srazí ...

    superkarma: 0 30.08.2005, 13:56:50
  3. avatar
    [36] gerda [*]

    Harpie: díky za info

    superkarma: 0 30.08.2005, 13:38:42
  4. avatar
    [33] Susina [*]

    gerda: trdelníky jsem viděla dělat asi před měsícem v Plzni na náměstí... nejsem na sladký, ani moji chlapi ne, tak jsem to neochutnala, ale vypadaly pěkně...

    superkarma: 0 30.08.2005, 13:16:19
  5. avatar
    [32] evelyn [*]

    ten se sleha nad parou

    superkarma: 0 30.08.2005, 13:08:10
  6. [31] Pavla_b [*]

    gerda...teta byla letos na dovolené v Beskydech a přivezla nám trdelník, kterej tam pečou a prodávaj, nepeče se to sice nad ohněm - přece jen jako "velkovýroba" by to asi bylo náročný, ale je to dobrý:-))

    superkarma: 0 30.08.2005, 13:00:43
  7. [30] Pavla_b [*]

    muminc: dortíky - to si je někdo dovolí rozkrojit a sníst? takovou krásu?

    superkarma: 0 30.08.2005, 12:59:00
  8. avatar
    [29] gerda [*]

    Pavla_b: jo, já jsem jednou v TV viděla, jak dělají originál Skalické trdelníky - slovenská specialita. Kynuté těsto navinuli na takové velké válečky, posypali ořechama a otáčeli tím nad ohněm. Po upečení se to sesunulo a krájelo na kroužky. Tohle se doma zvládne těžko, ale moc ráda bych to ochutnala.

    superkarma: 0 30.08.2005, 12:53:12
  9. avatar
    [28] houserop [*]

    Pavla_b: já vím, že je z jiného těsta, ale u babičky se tak říká i kremrolím...

    superkarma: 0 30.08.2005, 12:21:35
  10. [25] Pavla_b [*]

    houserop..trdelník je z jiného těsta než kremrole...princip navíjení těsta je stejný:-))

    superkarma: 0 30.08.2005, 11:55:45
  11. avatar
    [24] dadamac [*]

    Kremzina: ve fotoalbech - dej si tam muminc jako autora a má tam jen to s dorty. A jsou

    superkarma: 0 30.08.2005, 11:37:21
  12. avatar
    [23] Kremzina [*]

    Kde je to fotoalbum muminc:?????

    superkarma: 0 30.08.2005, 11:36:03
  13. avatar
    [22] dadamac [*]

    muminc: náááádhera Klobouk dolů . Ty ozdoby děláš z marcipánu ? A kupuješ ho, nebo máš na něj taky receptík ?

    superkarma: 0 30.08.2005, 11:18:53
  14. avatar
    [21] houserop [*]

    Nemám ráda kremrole se sněhem, ale miluju je se šlehačkou. Kremroli vymazat nějakou kyselou marmeládou (jenom kousek) a naplnit šlehačkou se ztužovačem. Recept paní Dolejšové, kdo jednou ochutná, už bílkový sníh nechce...
    Mmch. u babičky se kremrolím říká trdelník.

    superkarma: 0 30.08.2005, 11:11:06
  15. avatar
    [18] Olina [*]

    My jsme taky když jsem byla malá dělávali kremrole a pamatuju se, že jsme sníh šlehali v normálním ručním šlehači a pak do něj zašlehávali po kapkách svařenej cukr, kterej musel být tzv. na nit.

    superkarma: 0 30.08.2005, 10:48:45
  16. avatar
    [17] muminc [*]

    Brennesl:Jsou to opravdu moje výtvory.Nejsem sice vyučená cukrářka, mám strojnickou průmyslovku, ale toto je můj koníček, kterým se odreaguji od normálního života.

    superkarma: 0 30.08.2005, 10:41:40
  17. avatar
    [12] Odemětobě [*]

    Stejně jako novinka-na 1 bílek 7 dkg cukru a šlehat ve vodní lázni,sníh se musí uvařit.Cukr krystal,z moučky by tekl.Stejným způsobem vařím celá vejce na nastavování máslového krému.

    superkarma: 0 30.08.2005, 10:21:51
  18. avatar
    [11] *modrá [*]

    než bych se s tím prčila, objednám to u cukrářky

    superkarma: 0 30.08.2005, 10:20:20
  19. avatar
    [8] narciska [*]

    muminc: koukam na dortiky, NADHERA!!!

    superkarma: 0 30.08.2005, 10:02:07
  20. avatar
    [5] muminc [*]

    Pokud chceš, aby ti sníh pořádně držel, tak jej musíš uvařit. Na 1 bílek dávám 7 dkg krupicového nebo jemného krystalového cukru a šlehám ručním elektrickým šlehačem na nejmenší rychlosti. Má se sice dělat v páře, ale já jej šlehám přímo na plynovém sporáku v nerezovém silnostěnném hrnci, samozřejmě na nejmenší plotýnce a úplně stáhnutém plynu. Trvá to sice nějakou dobu, ale musí se opravdu vydržet až je sníh hodně hustý a teplý. Potom jej s hrncem dám do dřezu do studené vody, ještě chvíli šlehám a hned se musí plnit. Zatím se mi nestalo, že by se roztekl. Stejně dělám i vajíčka s cukrem do krému na řezy, dorty a pod. Jestli tě to zajímá, tak se podívej na fotoalba - muminc - dortíky. Tak ti přeji, aby se ti sníh podařil a dobrou chuť.

    superkarma: 0 30.08.2005, 09:52:03
  21. avatar
    [4] novinka [*]

    Nyotaimori: tohle se dětem těžko vysvětluje , obzvlášť. když by se mohli vážit i s postelí a obezita nikde

    superkarma: 0 30.08.2005, 09:49:37
  22. avatar
    [3] gerda [*]

    na 1 bílek 6 Dg cukru. Musí se to ale bohužel šlehat ve vodní lázni, tj. na kastrol s vroucí vodou se postaví plechová mísa a pořád se to šlehá a tak dlouho, až sníh drží a neteče.

    superkarma: 0 30.08.2005, 09:47:35
  23. avatar
    [2] novinka [*]

    Do kremšnytů, indiánů nevím přesně jestli by se hodil, ale kremrolí jsem naděla stovky a je to hrozně jednoduchý..na jeden bílek 7 dkg pískového(!!!, ne práškového) cukru.
    Dám bílky a cukr do zadělávací plechové (!!! aby se zahřála) mísy. Mezitím dám na vařič do kastrolu vodu a nad vařící se vodu položím mísu s bílky a šlehám ručním šlehačem-ten sníh zhoustne, provaří se a je hotový v okamžiku, kdy ti po nabrání nespadne z vařečky .Odhaduji, tak 15 minut.Pak ho z páry odstavím a ještě ho prošlehávám, aby schladl. Tenhle recept se mi osvědčil, sníh je vláčný a nevysychá.Dokonce mojí mamce onehdy nějaké kremrole zbyly(což se u nás nestává ), tak je dala do mrazáku a i pak byl sníh jak čerstvý.

    superkarma: 0 30.08.2005, 09:47:32

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme