Přišel nám e-mail od věrné čtenářky Pajdy, která poprvé v životě bude pořádat zabíjačku. Umíte jí poradit?

Asi to není úplně to ono, proč se chodí na ženský magazín, ale na druhou stranu se aspoň je koho a kde zeptat. Můj muž sní léta o zabíjačce. Jako mladý zabíjet jezdil, takže on ví, do čeho jde. Já oplakala naše poslední čuně v pěti letech a od té doby jsem sice s chutí a rychle likvidovala vepřové půlky, ale celé čuně nikdy.

Ale náhoda je blbec, na Facebooku se objevila nabídka čuněte zrovna tak, že ji manžel viděl  a tak si od soboty za týden jedeme pro prase. Bude to prase obrovské (220 kilo), světem protřelé a zkušené, takže ho dostaneme mrtvé. To je vše, co o něm vím. Výbavu nemáme žádnou, takže  zabíjačku nebudeme dělat sami, kamarádi se zúčastní taky a údajně mají i nějakého řezníka. Problém je v tom, že kamarádi jsou o 10 let starší, léta nezabíjeli a řezník podle všeho taky ne.

Můj dotaz je: na co se připravit a co si nachystat? Samozřejmě teorii nastudovanou mám, ale praktické poznatky jsou nade všechno...budu vděčná komukoliv, kdo napíše jakoukoliv praktickou radu. 

Nebo za denní téma:-)

Pajda

Reklama