Domácnost

SOS - Kdo mi poradí?

Ahojky ženy-in,

Rozhodla jsem se upatlat svému drahému o víkendu Tiramisu, ale všude jen narážím na nějaké napodobeniny, nemáte někdo nějaký dobrý recept?

Děkuji.

AnoliV


Poradíte? Znáte recept na pravé tiramisu? Nebo se bude muset "drahý" spokojit s napodobeninou? :)

redakce@zena-in.cz

   
14.07.2006 - Dům a byt - autor: Ivana Kuglerová

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [37] mami [*]

    Podle mistra kuchaře Radka Chaloupky (www.ct1.cz - sama doma) 2 ks žloutků 60 g cukru 2 ks bílků 250 g mascarpone 8 - 10 ks piškotů káva + cukr ( hodně silná) - cukr dle chuti kakao holand - na posypání

    superkarma: 0 15.07.2006, 15:45:47
  2. avatar
    [36] Lenki [*]

    já dělám tak, že ušlehám 2 šlehačky a 2 kelímky pomazánkového másla + 200g moučkového cukru a pak dávám vždy vrstvu piškot namočených v silný kávě s rumem a na to ten ušlehaný krém, takhle to střídám, navrch posypu kakaem a nám tomoooooooc chutná

    superkarma: 0 14.07.2006, 21:40:04
  3. [35] Sasa [*]

    a jéžiš, zase stejná debata, ale já to nebyla, kdo s tím začal, že z pomazánkovýho to není ono

    superkarma: 0 14.07.2006, 19:04:18

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [34] Amálie [*]

    nikinik: souhlasim s Nyo, taky chodim tiramisu kupovat Jak a z čeho se to dělá vim z rodiny, máti to patlá sama

    superkarma: 0 14.07.2006, 19:03:20
  2. avatar
    [32] nikinik [*]

    Nyotaimori: Na tohle se neptala

    superkarma: 0 14.07.2006, 18:44:48
  3. avatar
    [30] femme [*]

    Jaštěrička: mám stejný názor, jedla jsem ho z pomazánkového másla a poznala jsem to hned a zdálo se mi to taky mastnější, než z mascarpone

    superkarma: 0 14.07.2006, 17:18:27
  4. avatar
    [29] AnoliV [*]

    ještě jednou všem moc díky

    superkarma: 0 14.07.2006, 15:30:27
  5. [28] rajec [*]

    AnoliV: recept z labužníka jsem zkoušela, byl výborný. Mám dobrou zkušenost s Tiramisu v misce. Mascarpone se nedá srovnat s Lučinou, pomazánkovým máslem ani s tučným tvarohem.. želatina tam nepatří! Ale uznávám, že naše české kuchařinky dokáží vykouzlit skvělé moučníky z čehokoli. Hezký víkend a ať se ti to povede.

    superkarma: 0 14.07.2006, 15:12:20
  6. avatar
    [27] Jaštěrička [*]

    Amálie: To,že použiješ kvalitní suroviny místo náhražky není snobismus.Ale to je věc pohledu na věc.A mascarpone můžeš koupi ti za rozumný peníz,dělá se i u nás, dělá ho firma Italat.Jedla a jsem i to z pomazánkovýho másla a není špatný,jen je prostě jiný.A tučný je ještě víc než MAscarpone.

    superkarma: 0 14.07.2006, 15:07:33
  7. avatar
    [26] Amálie [*]

    AnoliV: kde můžu, tam pomůžu Necht to fakt dobře ztuhnout, abys pak nebyla zklamaná, že se ti to bortí při servírování. A piškotky polejvej jen trochu, oni právě vytáhnou vlhkost z dalších ingrediencí, proto to tak krásně ztuhne a neni potřeba želatina.

    superkarma: 0 14.07.2006, 15:00:08
  8. [25] rajec [*]

    Zkus tenhle recet. http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=10471

    superkarma: 0 14.07.2006, 14:52:39
  9. avatar
    [24] AnoliV [*]

    Amálie: dobře děkuji

    superkarma: 0 14.07.2006, 14:45:42
  10. avatar
    [23] Amálie [*]

    AnoliV: nevim, jestli to tu zaznělo, ale dělá se do klasické dortové formy, před krájením jen sundáš "postranici". Dobrou chuť

    superkarma: 0 14.07.2006, 14:42:23
  11. avatar
    [22] AnoliV [*]

    niagára: po česku chci taky zkusit, ale poprvé jsem chtěla zkusit s mascarpone, když jsem viděla jak je tučný, tak ho příště taky nekoupim, jenom amaretto jsem koupila celý, protože rum nemůžu kvůli manželovi ten ho nesnáší

    superkarma: 0 14.07.2006, 14:38:00
  12. [19] niagára [*]

    no jsem ráda,že jsem se s paviočkem shodla, prostě není nad tiramisu po česku

    superkarma: 0 14.07.2006, 14:34:43
  13. [18] niagára [*]

    No já nevím, my děláme každopádně napodobeninu a když se rozkrojí,tak se po ní jen zapráší, je to jednoduché, rychlé a moooooc dobré. 2 pomazánkové másla, 2 člehačky, 20 dkg cukru to vše ušleháme a vrstvíme cukr. nebo obyč. piškoty,které pokapeme rumem a kávou, na to krém a to opakujeme ještě dvakrát, nahoru krém a posype se kávou, kakaem, prostě dle chuti, mňam,

    superkarma: 0 14.07.2006, 14:33:32
  14. avatar
    [17] paviocko [*]

    Úplně nějlepší tiramisu, co jsem kdy jedla je "Triamisu po česku". Nezalekněte se netradičních surovin, všichni, kdo ho ochutnali se po něm můžou utlouct :o)) Tiramisu po česku 2 balíčky piškotů, 2 pomazánková másla, 2 šlehačky, 200 g moučkového cukru, silná káva, rum Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém (ušleháme šlehačku tak, aby nebyla úplně ztuhlá, přidáme pomaz. máslo a cukr a ještě chvíli šleháme). Dno nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navršíme část krému. Postup ještě jednou zopakujeme a navrch uhladíme zbytek krému. Dáme do chladu na 24 hodin uležet. Před podávání posypeme kakaem.

    superkarma: 0 14.07.2006, 14:32:30
  15. avatar
    [16] Amálie [*]

    Jaštěrička: vsaď boty, že pokud ti udělam tiramisu z mascarpone a z pomazánkovýho másla, tak to podle chuti nepoznáš Navíc spousta lidí má tiramisu ráda, ale je to pro ně finančně náročné a nepotřebují být snoby s "tim značkovým macsarpone"

    superkarma: 0 14.07.2006, 14:30:19
  16. avatar
    [15] AnoliV [*]

    mascarpone uz jsem koupila a amaretto taky, takže můžu tvořit, jinak opravdu díky

    superkarma: 0 14.07.2006, 14:25:36
  17. avatar
    [14] femme [*]

    když nechceš napodobeninu, tak kup Mascarpone

    superkarma: 0 14.07.2006, 13:52:53
  18. avatar
    [13] Jaštěrička [*]

    Amálie: Pak už to ale není tiramisu ale napodobenina.Navíc ot není vůbe cprVDA,KVALITNÍ TIRAMISU A POMAZÁNKOVÉ MÁSLO JSOU SI PODOBNÉ ASI JAKO HODINYK AHOLINY.

    superkarma: 0 14.07.2006, 13:52:36
  19. [12] Kytara [*]

    2 ks mascarpone, 1 ks pomazánkové máslo + 2 žloutky, cukr dle chuti - umíchat. do mísy piškoty, zalít kávou s rumem, krém, piškoty, krém. Vrstev kolik chceš. Nahoře posypat kakaem na vaření. A želatinu dávat nemusíš, když ušleháš nejdříve žloutky s cukrem. Dneska si dám, už je doma v ledničce hotové.

    superkarma: 0 14.07.2006, 13:33:18
  20. avatar
    [11] AnoliV [*]

    moc a moc děkuji

    superkarma: 0 14.07.2006, 13:27:14
  21. avatar
    [10] Amálie [*]

    tip: mascarpone lze zcela nahradit pomazánkovým máslem bez příchuti. Vůbec to nepoznáte a je to levnější

    superkarma: 0 14.07.2006, 13:25:47
  22. avatar
    [9] Kekka [*]

    Fructia: mají ho v Tescu i jiných hypermarketech, ale je dost drahý.

    superkarma: 0 14.07.2006, 13:21:12
  23. avatar
    [8] Beruška1 [*]

    Já tiramisu nerada, takže bohužel nemohu poradit. A v těchhle vedrech je lepší zastudena jogurtový dort s jahodami.

    superkarma: 0 14.07.2006, 13:19:25
  24. avatar
    [7] fructia [*]

    Kekka: Děkuju

    superkarma: 0 14.07.2006, 13:19:20
  25. avatar
    [6] Kekka [*]

    Kristule: želatinu nee

    superkarma: 0 14.07.2006, 13:16:56
  26. avatar
    [5] Kekka [*]

    Fructia: smetanový sýr podobný lučině

    superkarma: 0 14.07.2006, 13:16:18
  27. avatar
    [4] fructia [*]

    Co je to Mascarpone?

    superkarma: 0 14.07.2006, 13:15:39
  28. [3] Mialau [*]

    Receptů je spousta - někde je to do kávova, někde jenom do kakaova. Prostě nedá se říct co je napodobenina a co ne. Hlavně ho musíš udělat z Mascarpone, jinak to nejde.

    superkarma: 0 14.07.2006, 13:14:31
  29. avatar
    [2] Kristule [*]

    300 g mascarpone, 2 lžíce rozpustné kávy, 100ml amaretta, 10g želatiny, 3 žloutky, 100g kr. cukru, 500ml smetany ke šl., 400g cukrářských piškotů, čoko hoblinky na ozdobení boku dortu a kakao na posyp. Kávu zalijeme 150 ml horké vody po zchladnutí přidat amaretto.Želatinu připravíme podle jejího návodu. Žloutky s cukrem vyšleháme v horké vodní lázni na hustou pěnu. Mascarpone smícháme s 300ml ušlehané smetany a teplou žloutkovou pěnou.Vše promíchat a dodat želatinu. Dortovou formu vyložíme piškoty a potřeme 1/3 krému. Zbylé piškoty namočíme v kávě s amarettem a 1/2 rozložíme, děláme mezery a potřeme 1/3 krému a zbytek piškotů a krému. Necháme v lednici ztuhnout, pak sejmeme formu a obvod pomažeme ušlehanou zbylou smetanou a ozdobíme hoblinami. Vrh pokryjeme šlehačkovými kopečkami a poprášíme kakaem.

    superkarma: 0 14.07.2006, 13:12:36
  30. avatar
    [1] xx-b [*]

    superkarma: 0 14.07.2006, 13:08:35

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme