Bulvár

SOS: Jak udělat jogurt? Ztratila jsem návod

Zdravím všechny čtenářky a prosím: Již léta vlastním jogurtovač Severin JG 3516 a léta ležel ve skříni. Po době jsem si na něj vzpomněla, že zas zkusím výrobu jogurtu. Jenže návod emigroval. A jak jsem to dělávala, dle návodu, si již nepamatuji.

Nemá některá z vás doma ten samý a nemohla by mi pomoct? Buď stručně napsat „recept“, nebo naskenovat a poslat na mejl (který bych sdělila ve zprávě)?

Děkuji moc za pomoc žít zdravěji. :-)

čtenářka Majdinka

Milá Majdinko, věřím, že se najde některá čtenářka, která ráda pomůže

   
20.01.2010 - Blog redakce - autor: Dana Haklová

Komentáře:

  1. avatar
    [15] Majdinka [*]

    Díky za rady, včera jsem se sem nedostala, tak reaguji až dnes, pokud ještě někdo nahlédne, za jak dlouho je jogurt hotový? Díky moc

    superkarma: 0 21.01.2010, 15:38:07
  2. avatar
    [14] Myškomedvídek [*]

    Ingredience:

    2

    litry mléka, 3 kelímky bílého jogurtu (obsahující jen mléko nebo

    smetanu a jogurtové kultury např. Hollandia, Yoplait, Choceňský...)

    Postup přípravy: Ohřejeme mléko na 40 °C, přidáme jogurty, promícháme, necháme na teplém místě. Do 12 hodin je jogurt hotový.Sml59

    superkarma: 0 20.01.2010, 18:32:29
  3. avatar
    [13] enka1 [*]

    ToraToraTora — #12 Dík, máme teď u Terna automat na mléko hned od chovatelů, zkusím.

    superkarma: 0 20.01.2010, 14:39:43
  4. avatar
    [12] ToraToraTora [*]

    enka1 — #7 maje — #8 Buď zahřeju normální, nebo když svářím čerstvé od krav, tak počkám, až zchladne. Je to tak na to, aby bylo příjemné na dotyk. trochu to zakvedlám a nechám to přes noc. je to geniální Sml67

    1. na komentář reaguje enka1 — #13
    superkarma: 0 20.01.2010, 14:35:59
  5. avatar
    [11] Allma [*]

    Renia — #10 může být i krabicové

    superkarma: 0 20.01.2010, 14:29:31
  6. avatar
    [10] Renia [*]

    A jaké mléko? Krabicové asi ne,co?

    1. na komentář reaguje Allma — #11
    superkarma: 0 20.01.2010, 14:25:43
  7. avatar
    [9] Allma [*]

    Já jsem dělávala jogurt takto - 1l mléka svařit, vychladit, přimíchat 1 mléko Tatra, polovinu kondenzovaného mléka a 1 bílý jogurt. Dát do sklenic a nechat v teple

    superkarma: 0 20.01.2010, 14:14:51
  8. avatar
    [8] maje [*]

    ToraToraTora — #6 mě to taky zajímá. to zahříváš nebo to dáš jen do teplého mléka, pak jogurt, zamícháš, přikryješ a nevšímáš si toho? a jak dlouho to necháváš? mě to totiž přijde geniální

    1. na komentář reaguje ToraToraTora — #12
    superkarma: 0 20.01.2010, 13:51:29
  9. avatar
    [7] enka1 [*]

    ToraToraTora — #6 A rozmícháš to? Kdysi se takhle dělal kefír, ale musel být kousek čehosi.

    1. na komentář reaguje ToraToraTora — #12
    superkarma: 0 20.01.2010, 12:42:46
  10. avatar
    [6] ToraToraTora [*]

    A já kašlu na jogurtovač a všechno ostatní. Do hrnce dám litr mléka, jednu lžíci normoš jogurtu, mléko musí být teplé tak 35-38, přikreji pokličkou a ráno je jogurt. Ty nejjednodušší věci bývají ty nejlepší a tenhle jogurt to potvrzuje

    1. na komentář reaguje enka1 — #7
    2. na komentář reaguje maje — #8
    superkarma: 0 20.01.2010, 10:45:59
  11. avatar
    [5] Solei [*]

    Dělám to co Maje - jen bez toho sušeného mléka, to jsem zjistila, že je zbytečné.

    superkarma: 0 20.01.2010, 09:51:17
  12. avatar
    [4] SStream [*]

    Na netu jsou o tom romány :-) vč. úspěchů i neúspěchů. Ale jako téma dobré, připomnělo mi to, že to vlastně umím a dlouho jsem to nedělala Sml30

    superkarma: 0 20.01.2010, 09:05:28
  13. avatar
    [3] Ivana. [*]

    my máme taky jogurtovač (značku nevím) a naliju do skleniček mléko a do každé dám 1 čajovou lžičku bílého jogurtu a zapnu. Sml22

    superkarma: 0 20.01.2010, 09:03:06
  14. avatar
    [2] maje [*]

    já ho dělám tak, že koupím 1 smetanový jogurt, rozmíchám ho s litrem mléka a přidám tak 2 - 3 lžíce sušeného mléka. ale mám etu. ale myslím si, že by to mělo být stejné

    superkarma: 0 20.01.2010, 09:00:45
  15. avatar
    [1] femme [*]

    aa zkoušela sis ho vygůglit? Sml58

    superkarma: 0 20.01.2010, 08:40:42

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme