Čtenářka řinka když hledala recept na jedno jídlo našla spoustu velmi zvláštních delikates. Co takhle dát si třeba veverku v černé omáčce? Díky řinko za příspěvek!

Přeji krásný den se zvěřinou.

Máme,kamaráda myslivce a tak občas kančí řízečky,nebo kanec na zelenině,občas kousek srnky. Když jsem dostala maso z lesního zvířete o kterém chci napsat,nevěděla jsem co s ním a tak jsem hledala recept jak se s tím poprat.

Nevěřili by jste co všechno jsem našla, co se dá sníst. Sojka na víně,havran na pivu,veverka v černé omáčce, dokonce dožínkoví vrabci se zelím. Tak to mě teda dostalo.

No netvářila jsem se dvakrát dobře,ale darovanému na zub nekoukej a po ujištění,že je to skutečně lahůdka jsem svolila s úpravou.

Manžel a syn jednoznačně tvrdili,že se těší a že to bude dobrota.

Maso jsem upekla,na zelenině a divokém koření.Mužské části se dělali boule za ušima ale já vlastně ani nevím jak to maso chutná,nějak jsem se nemohla smířit s tím,že je to šelma psovitá no a to jezevec přece je.

Tak posílám alespoň foto,připraveného jezevce v pekáči před úpravou v troubě.

jezevec

řinka
Text nebyl redakčně upraven


Jaký je váš vztah ke zvěřině a myslivectví…

  • Jaké zvěřinové jídlo máte nejraději?
  • Nebo byste něco takového do pusy nikdy nevzala?
  • Máte nějaký skvělý recept?
  • Kdo vám zvěřinu dodává?
  • Ulovila jste vy někdy něco sama?
  • Umíte vyvrhnout a stáhnout z kůže nějaké zvíře?
  • Vběhla vám pod auto srna, nebo divoké prase?
  • Neb na vás nějaké roztomilé zvířátko zaútočilo?

Na vaše příběhy, recepty, úvahy na výše uvedené téma se těším na redakčním mailu

redakce@zena-in.cz

A jednu z vás dnes v 16 hodin za příspěvek odměním. A čím? To bude překvapení!

Krásný den!

Reklama