Snídaně je prvním a nejdůležitějším jídlem dne. Nalaďte se hned ráno do pohody a začněte svůj den některou z originálních snídaní. Hlavní ingrediencí těchto receptů je Čerstvé mléko z Mlékárny Kunín. Díky jeho poctivé smetanové chuti vykouzlíte lahodné snídaně, které zpříjemní vaše ranní vstávání.

Polotučné Čerstvé mléko z Kunína s 1,5 % tuku se vyznačuje výjimečnou chutí a vůní, která je dosažena díky pečlivému výběru farem. Ty dodávají mléko nejvyšší kvality a nacházejí se v čisté přírodě tradičních horských oblastí vhodných pro chov dobytka, jako jsou například Beskydy, CHKO Poodří nebo Hostýnské a Vizovické vrchy. Čerstvé mléko prochází šetrnou pasterizací, a tak si uchová nejen většinu vitamínů a minerálních látek, ale především plnou chuť.

Muesli s mlékem a čokoládou

Na 4 porce:Mlékárna Kunín

  • 200 g ovesných vloček
  • 100 g pšeničných vloček
  • 30 g rozinek
  • 50 g lískových ořechů
  • 50 g čokolády
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 30 g rozpuštěného bio másla
  • 500 ml Selského mléka Kunín

Postup:

1. V misce smícháme všechny suché suroviny, kromě čokolády. Přilijeme máslo a promícháme.

2. Troubu nahřejeme na 150°C a pečeme, dokud cukr není zkaramelizovaný. Směs nasypeme do mísy, až když částečně zchladne.

3. Potom směs ručně rozmělníme a promícháme s hrubě pokrájenou čokoládou. Muesli rozdělíme do misek nebo talířů a zalijeme mlékem.

Mléčné želé s čerstvými fíky

Na 4 porce:

  • Mlékárna Kunín10 g plátkové želatiny
  • 400 ml Čerstvého mléka Kunín
  • lžička růžové vody
  • špetka soli
  • 40 g cukru
  • čerstvé fíky

Postup:

1. Malý pekáček nebo obdélníkový tácek potřeme velice jemně olejem, vyložíme fólií a dobře jí na celou plochu vypneme.

2. Do misky nalijeme studenou vodu a ponoříme do ní plátky želatiny. Necháme 15 minut nabobtnat.

3. V rendlíku nahřejeme polovinu mléka, ale nevaříme. Přidáme sůl a želatinu, ze které vymačkáme vodu. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí.

4. Přilijeme růžovou vodu, přisypeme cukr a důkladně rozmícháme. Směs umístíme i kastrůlkem do studené vody, přilijeme zbylé mléko a mícháme, dokud není jen lehce vlažná. Potom jí přelijeme do pekáčku nebo na tácek.

5. Ztuhlé želé nakrájíme na libovolné tvary, rozdělíme je na talířky, doplníme čerstvými fíky a přelijeme trochou medu.

Smoothie z manga, banánů a čerstvého špenátu

Na 4 porce:

  • Mlékárna Kunín200 g ricotty Galbani
  • 1 litr Čerstvého mléka Kunín
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 3 banány
  • 200 g dužiny zralého manga
  • 3 lžičky lněného semínka
  • 100 g listů baby špenátu
  • 50 g mletých mandlí
  • špetka soli

Postup:

1. V mixéru nejprve mixujeme mandle s cukrem a lněným semínkem. Podle potřeby přilijeme část mléka.

2. Přidáme pokrájené ovoce, vypraný špenát, špetku soli, dolijeme mléko a rozmixujeme dohladka.

Mlékárna Kunín

Reklama