Vaření

Snídaňové pochoutky, které potěší

Snídaně je prvním a nejdůležitějším jídlem dne. Nalaďte se hned ráno do pohody a začněte svůj den některou z originálních snídaní. Hlavní ingrediencí těchto receptů je Čerstvé mléko z Mlékárny Kunín. Díky jeho poctivé smetanové chuti vykouzlíte lahodné snídaně, které zpříjemní vaše ranní vstávání.

Polotučné Čerstvé mléko z Kunína s 1,5 % tuku se vyznačuje výjimečnou chutí a vůní, která je dosažena díky pečlivému výběru farem. Ty dodávají mléko nejvyšší kvality a nacházejí se v čisté přírodě tradičních horských oblastí vhodných pro chov dobytka, jako jsou například Beskydy, CHKO Poodří nebo Hostýnské a Vizovické vrchy. Čerstvé mléko prochází šetrnou pasterizací, a tak si uchová nejen většinu vitamínů a minerálních látek, ale především plnou chuť.

Muesli s mlékem a čokoládou

Na 4 porce:Mlékárna Kunín

  • 200 g ovesných vloček
  • 100 g pšeničných vloček
  • 30 g rozinek
  • 50 g lískových ořechů
  • 50 g čokolády
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 30 g rozpuštěného bio másla
  • 500 ml Selského mléka Kunín

Postup:

1. V misce smícháme všechny suché suroviny, kromě čokolády. Přilijeme máslo a promícháme.

2. Troubu nahřejeme na 150°C a pečeme, dokud cukr není zkaramelizovaný. Směs nasypeme do mísy, až když částečně zchladne.

3. Potom směs ručně rozmělníme a promícháme s hrubě pokrájenou čokoládou. Muesli rozdělíme do misek nebo talířů a zalijeme mlékem.

Mléčné želé s čerstvými fíky

Na 4 porce:

  • Mlékárna Kunín10 g plátkové želatiny
  • 400 ml Čerstvého mléka Kunín
  • lžička růžové vody
  • špetka soli
  • 40 g cukru
  • čerstvé fíky

Postup:

1. Malý pekáček nebo obdélníkový tácek potřeme velice jemně olejem, vyložíme fólií a dobře jí na celou plochu vypneme.

2. Do misky nalijeme studenou vodu a ponoříme do ní plátky želatiny. Necháme 15 minut nabobtnat.

3. V rendlíku nahřejeme polovinu mléka, ale nevaříme. Přidáme sůl a želatinu, ze které vymačkáme vodu. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí.

4. Přilijeme růžovou vodu, přisypeme cukr a důkladně rozmícháme. Směs umístíme i kastrůlkem do studené vody, přilijeme zbylé mléko a mícháme, dokud není jen lehce vlažná. Potom jí přelijeme do pekáčku nebo na tácek.

5. Ztuhlé želé nakrájíme na libovolné tvary, rozdělíme je na talířky, doplníme čerstvými fíky a přelijeme trochou medu.

Smoothie z manga, banánů a čerstvého špenátu

Na 4 porce:

  • Mlékárna Kunín200 g ricotty Galbani
  • 1 litr Čerstvého mléka Kunín
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 3 banány
  • 200 g dužiny zralého manga
  • 3 lžičky lněného semínka
  • 100 g listů baby špenátu
  • 50 g mletých mandlí
  • špetka soli

Postup:

1. V mixéru nejprve mixujeme mandle s cukrem a lněným semínkem. Podle potřeby přilijeme část mléka.

2. Přidáme pokrájené ovoce, vypraný špenát, špetku soli, dolijeme mléko a rozmixujeme dohladka.

Mlékárna Kunín

   
07.01.2015 - Mlsání - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [7] vladka321 [*]

    DanaD — #6 Tak to již chápu. Pod kusem masa jsem si hned představila pořádný steak, porci ovaru, či čtvrtku kuřete Sml30

    superkarma: 0 07.01.2015, 14:48:58
  2. avatar
    [6] DanaD [*]

    vladka321 — #3 no tim myslim napr sunku

    1. na komentář reaguje vladka321 — #7
    superkarma: 0 07.01.2015, 09:14:35
  3. [5] IVECO [*]

    jak si nedám pečivo, tak mám jako nakopáno do břicha....ovesné vločky si dám, ale až později

    ráno mám start na pečivu se šunkou, nebo sýrem a zeleninuSml58

    superkarma: 0 07.01.2015, 07:47:00
  4. avatar
    [4] kaba [*]

    já teda nevím, ale na snídani se potřebuji najíst do syta Sml68

    superkarma: 1 07.01.2015, 07:09:54
  5. avatar
    [3] vladka321 [*]

    DanaD — #2 Maso už k snídani? To je tedy také dobrý úlet...

    1. na komentář reaguje DanaD — #6
    superkarma: 0 07.01.2015, 06:52:02
  6. avatar
    [2] DanaD [*]

    Teda ja potrebuju k snidani kus masa nebo aspon neco slanehoSml16

    1. na komentář reaguje vladka321 — #3
    superkarma: 1 07.01.2015, 06:01:13
  7. avatar
    [1] glady [*]

    moc zajímavé tipy na snídani... já bych brala

    Smoothie z manga, banánů a čerstvého špenátu

    ale kdo by se s tím po ránu dělal....

    superkarma: 0 07.01.2015, 05:49:03

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Průzkum Kia
Koupelna a toaleta
Jak perete? Odpovězte a získejte dárek
Karlovy Vary, cestování a relaxace

Náš tip

Doporučujeme

Probíhající soutěže