chleba

Upéct si domácí pečivo není žádná dřina. Nevěříte? Tak vyzkoušejte velice snadný recept na nadýchaný francouzský chléb s křupavou kůrkou. Do pečení se zamilujete a za chvíli budete zadělávat na kváskové chleby.

Protože domácímu pečivu se žádné jiné nevyrovná. Když zjistíte, jak snadné je upéct si chléb, housky, rohlíky, tak budete péct pořád.

Suroviny

  • 250 g pšeničné hladké mouky
  • 250 g pšeničné chlebové mouky
  • 1 lžíce sušeného droždí
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce medu
  • 350 ml teplé vody

bílý chléb

Postup

Mouky smíchejte se solí a sušeným droždím.

Přidejte med, vodu a vypracujte pevné, nelepivé těsto. Když máte robota, nechejte ho pracovat za vás.

Vypracované těsto dejte na vál, posypaný moukou.

chléb

Z těsta uválejte bochník, který několikrát zakruťte, jako byste ždímali utěrku. Položte na plech vyložený pečícím papírem, poprašte moukou a nechejte pod utěrkou hodinu kynout.

Dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 30 minut.

Dobrou chuť přeje Elly.

Nestačí vám snadný chléb? Vyzkoušejte i další recepty z našeho magazínu.

bagety

Hradecký kváskový chléb

housky se lněným semínkem

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Gabi An Hradecká

Reklama