špagety se špenátem

Nechce se vám vařit? Spěcháte a máte chuť na dobré jídlo? Tak vyzkoušejte naše superrychlé špagety s čerstvými nebo mraženými špenátovými listy. Stačí k nim přidat kousek anglická slaniny a máte super jídlo!

A když tyhle špagety ještě navíc doplníte výborným sýrem, třeba goudou nebo parmezánem, bude jídlo opravdu dokonalé. K uvaření tohoto jídla vám postačí 15 minut. Opravdu více ne. Takže ideální jídlo pro všední den.

Suroviny

  • 400 g špaget
  • 300 g mraženého špenátu nebo 500 g čerstvých špenátových listů
  • 200 g anglické slaniny
  • 100 ml smetany
  • 1 cibule
  • trocha olivového oleje
  • kousek másla
  • sůl
  • černý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g goudy

Postup

Připravte si velký hrnec s vodou. Tu dostatečně osolte. Podle Italů by měla být slaná jako moře :-) Dejte vařit.

Než voda začne vařit, nakrájejte nadrobno cibuli i anglickou slaninu. Připravte si špenát. Pokud máte čerstvé listy, jen je propláchněte. Mražený špenát (také použijte listový!) vyndejte asi dvě hodiny předem z mrazáku a vsypejte do cedníku, ať rozmrzne.

Ve velké pánvi si zahřejte trochu olivového oleje a trochu másla. Začněte smažit cibulku. To už vám pravděpodobně začne vařit voda na špagety. Vhoďte do ní špagety a promíchejte.

K cibulce přidejte kousky anglické slaniny a opékejte společně. Až je slanina trochu opečená, přidejte do pánve špenát. Prohřejte společně a zalijte smetanou. Promíchejte a ochuťte rozmačkaným česnekem, solí a pepřem.

A špagety jsou uvařené! Schovejte si hrnek vody, ve které se špagety vařily a sceďte je. Špagety dejte do pánve se špenátem. Promíchejte.

Podle potřeby můžete přidat vodu ze špaget. Vytvoří se vám tak velice příjemná omáčka. Ale nepřežeňte to, ať špagety neplavou.

Na talíři ozdobte trochou nastrouhaného sýra.

Dobrou chuť přeje Elly.

Což takhle dát si špenát?

plněná vepřová panenka

lososová fáš se špenátem

špenátové risotto

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama