špagety s krevetami

K letnímu počasí se hodí rychlá a snadná jídla. Nikdo nechce trávit hodiny v kuchyni u plotny nebo horké trouby. A proto, když zrovna negrilujete, připravte si těstoviny. Ty nikdy nezklamou. Snad nejoblíbenější jsou špagety.

Dnes budeme vařit opět jednoduše. Do těstovin přidáme minimum surovin. Chutnat totiž budou po skvělých krevetách a pestu. Já jsem použila pesto z medvědího česneku, protože se jím každý rok na jaře zásobím. Pokud nemáte, použijte pesto bazalkové. K těstovinám a krevetám se také hodí.

Celé jídlo zjemní smetana a máte hotovo. Opět ideální tip na oběd nebo večeři ve všední den.

Suroviny

  • 1 celé balení špaget
  • 1 šalotka
  • 350 g loupaných krevet menší velikosti
  • sůl a pepř
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 - 3 lžíce pesta z medvědího česneku nebo bazalkového
  • parmezán na posypání
  • kousek másla

Postup

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny sceďte a hrnek vody, ve které se vařily, nechejte stranou. Může se hodit do omáčky.

Máslo rozehřejte na pánvičce a osmahněte na něm nadrobno pokrájenou šalotku. Opékejte, dokud šalotka nezesklovatí.

Přidejte rozmražené krevety. Míchejte na pánvičce asi 3 minuty. Opravdu chvilku. Přidejte pesto, promíchejte a zalijte smetanou. Ochuťte pepřem a solí, ale jen trochu. Nejdříve ochutnejte. Pesto má dost výraznou chuť. Krevety v této směsi chvilku provařte.

Směs z pánve přidejte do mísy nebo hrnce s uvařenými a scezenými špagetami. Promíchejte a podle potřeby přilijte trochu vody, ve které se vařily špagety. Ale nepřehánějte to, aby špagety neplavaly v řídké omáčce.

Ihned podávejte, ozdobené snítkou petrželky, troškou pesta a posypané parmezánem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Máte chuť na jiné špagety? Inspirujte se na našem magazínu.

Špagety carbonara

špagety carbonaraChřestové špagety chřestové špagety

Snadné špagety se slaninou a špenátem

špagety se špenátem

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama