Ahoj všem,

už od dětství jezdím na čundry a všechno s tímhle stylem života spojené mám ráda.
Vždy jsme si vařili z dovezených konzerv, nebo jsem si udělali smaženici z čerstvých hub.

Jedno léto, když jsme zase vyrazili s naší partou do přírody na víkend, rostlo šíííleně moc hub, tak jsme je sbírali celou cestu a měli je všude... :-) Na místo, kde jsme přespávali, jsme dorazili až za tmy a já jsem usoudila, že si uděláme smaženici k večeři :-) Očistila jsem houby (Z) při světle od ohně, no a tak během půl hoďky se podávalo výborné jídlo v ešusu a šli jsme spinkat... Druhý den ráno jsem chtěla uklidit okolo ohniště a koukala jsem na ty ořezky, které zbyly po očištění hub... byly úplně prožrané červy a plno jich tam ještě bylo a hýbali se... Vtom jsem si uvědomila, že jsme vlastně měli k večeři spíše tyhle proteiny než mnou milované houby... Fuj... no odběhla jsem za nejbližší křoví a zvracela a zvracela... No a kluci mi pak řekli, že jsem cimprlich.. ;-) Houby mám stále ráda, ale od té doby si dávám veliký pozor, jestli tam nějaký zatoulaný červík není... :-)

Mějte se krásně a přeji velice příjemný den.

Katlen



V jihovýchodní Asii by červy brali jako pochoutku, ale něco jiného je to u pravého českého táboráku.
Také kontrolujete houby, jestli v nich něco neleze?
 

Podívejte se do talířů, neb tématem na pondělí je
JÍDLO
Jedli jste někdy něco, z čeho se vám pak zvedl žaludek - třeba psa?
Co je lepší - česká nebo zahraniční kuchyně?
Jaké je lepší - domácí nebo v restauraci?
Vaříte nebo někdo vaří vám?
Jaké je vaše nejmilejší jídlo?
Co byste nikdy nesnědli?
Kdy nejraději jíte?
Přežíráte se?

Napište nám o jídle a vašich chutích, odměníme vás!

redakce@zena-in.cz

Reklama