Vaření

Smažené kuře v těstíčku

smažené kuře v těstíčku

Kuře, smažené v těstíčku, je velká pochoutka. Můžete si k němu připravit salát, upéct čerstvé pečivo nebo uvařit brambory. Maso uvnitř zůstane příjemně šťavnaté a navoněné od zajímavě dochuceného obalu.

Když jsem chtěla vyzkoušet nové příchuti krémového balzamika Kalamáta papadimitriou, počasí mi nepřálo. Měla jsem plány na různé marinády na maso a saláty. Prostě krásná skoro letní grilovačka. Jenže to nešlo. A tak jsem vyzkoušela další starší plán. Kuře v těstíčku.

Mám zkušenost, že je lepší vykostit i stehna a obalit raději kousky kuřete. Maso bylo samozřejmě výrazně rychleji propečené. BBQ balzamikový krém dodal zajímavou a skvělou chuť nejen těstíčku, ale provoněl opravdu celé kuře. To stačí jen lehce osolit.

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna – můžete je nechat vcelku nebo vykostit
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky kefírového mléka
  • 1 lžička soli a 1 lžička pepře
  • 2 lžičky hořčice v prášku
  • 1 lžíce paprikového koření
  • 4 lžíce balzamikového krému Kalamáta papadimitriou BBQ
  • hrst čerstvého tymiánu
  • 3 stroužky česneku

Postup

Připravte si kuřecí stehna. Můžete je vykostit. Tím výrazně zkrátíte čas smažení. Omyjte, osušte a lehce osolte.

V míse začněte míchat suroviny na těstíčko. Mouku, koření, trochu soli, čerstvý tymián, prolisovaný česnek.

kalamata3

Přidejte balzamikový krém BBQ.

kalamata4

Přisypejte hořčici v prášku.

kalamata5

Umíchejte husté těstíčko.

kalamata6

Kousky kuřete obalte v těstíčku. Pěkně ze všech stran.

kalamata7

Smažte v rozpáleném tuku. Můžete použít rostlinný olej, sádlo nebo ghí. Celé stehno, včetně kosti, smažte zpočátku prudčeji, potom ztlumte teplotu a smažte z každé strany alespoň 10 – 15 minut. Aby se stehno hodně dobře prosmažilo. S vykostěnými kousky nebudete mít tolik starostí, budou usmažené rychleji.

kalamata8

Podávejte s vařeným bramborem, domácími hranolky, zeleninou nebo jinou oblíbenou přílohou. A s dobrou omáčkou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Nevíte co vařit o víkendu? Inspirujte se na našem magazínu.

gnocchi se slaninou a sušenými rajčaty

kuřecí roláda s bramborový noky

hovězí líčka

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
27.05.2016 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [6] AmeA [*]

    Mňááám Sml59

    superkarma: 0 30.05.2016, 22:35:15
  2. [5] pinokio [*]

    S kuřecími stehny bych doma tuto tepelnou úpravu neriskovala

    superkarma: 0 27.05.2016, 18:12:28
  3. [4] bobani [*]

    mňam

    superkarma: 0 27.05.2016, 09:49:06
  4. [3] janavys [*]

    Vypadá to dobře, vyzkouším! Sml22

    superkarma: 2 27.05.2016, 08:50:41
  5. [2] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 27.05.2016, 06:46:06
  6. avatar
    [1] gerda [*]

    Těstíčko může být daleko rychleji usmažené než je hotové maso. Trojobal přece jenom smaží pomaleji. Maso bych radila rozhodně vykostit a upravit na co nejtenčí plátek, aby při tepelné úpravě nezůstalo uvnitř krvavé. Salmonelóza je prevít.

    superkarma: 1 27.05.2016, 05:21:50

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme