Reklama

Jablková sezóna je tu! Ochutnejte náš dnešní recept na křehká smažená jablíčka v kombinaci s řeckým fíkovým balzamikovým krémem Kalamata Papadimitriou.

Ingredience

  • 2 jablkaKalamata
  • 3 vejce
  • 250 g polohrubé mouky
  • 3 dcl bílého vína
  • 2 špetky skořice
  • 1 vanilkový cukr
  • 120g bílé čokolády
  • 250 ml smetany
  • Fíkový balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou

Postup

Oloupaná jablka vypeckujeme a nakrájíme na kolečka 1cm široké. Takto připravené plátky jablka obalíme v těstíčku z vajec, mouky, bílého vína, skořice, cukru a špetky soli. Smažíme v rozpáleném oleji na 170 °C dozlatova z obou stran. Do vyšlehané smetany vmícháme rozehřátou bílou čokoládu se špetkami skořice. Pozor na teplotu čokolády, aby se směs nesrazila: čokoláda musí být vlažná tak, aby „na prstu nehřála“. Při podávání jablka zakapeme fíkovým balzamikovým krémem.

Více informací na http://www.papadim.com/cs/

Kalamata