mascarpone a ovoce

Máte chuť na letní osvěžující dezert, který nebude příliš složitý, a suroviny na něj najdete v lednici? Vyzkoušejte náš dezert ze sezonního ovoce, servírovaný originálně ve skleničce a výborný pro děti i dospělé.

A že nemáte žádné pěkné misky a dát to do plastových IKEA by vás hanba fackovala? Použijte malé skleničky od jogurtů. Můžete je takto vzít s sebou i na výlety a nebo třeba na zahradní piknik!

Suroviny

  • 200 g mascarpone
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky (Smetanafix)
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • vanilkový cukr dle chuti
  • oblíbené sušenky
  • sezonní ovoce 

Postup

Na krém vyšleháme smetanu se ztužovačem, přidáme zakysanou smetanu a mascarpone. Dobře promícháme.

Ovoce nakrájíme nadrobno a sušenky nahrubo rozdrobíme.

Na dno skleniček nasypeme sušenky, poklademe ovocem a dáme krém …. Postup opakujeme dokud nejsou skleničky plné.

Zavřeme a dobře vychladíme.

Čtěte také

Reklama