Těsto:
·         80 g másla
·         8 vajec
·         5 lžic horké vody
·         340 g Bio cukru z řady Korunní cukr
·         300 g mouky
·         1 balení sody na pečení
·         červené potravinářské barvivo (práškové či gelové)

Krém:
·         120 ml šlehačky
·         375 g tvarohu
·         30 g Korunního cukru pudrového – extra jemná moučka
·         1 vanilkový lusk
·         Kůra z 1 citronu
·         3 polévkové lžíce rumu
·         2 balení želatiny

Na ozdobu:
·         červené kousky ovoce – jahody, rybíz atd.

Krém si připravíme tak, že vyšleháme šlehačku s cukrem. Přidáme tvaroh, rum, kůru z citronu a zrníčka z vanilkového lusku. Do krému vmíchejte želatinu připravenou podle postupu na obalu. Krém nechte po několik hodin v chladu.

Mezi tím si připravíme těsto, vajíčka smícháme s biocukrem. Šleháme, dokud nevznikne načechraná hmota. Přilijeme rozpuštěné máslo a rozpuštěnou sodu v teplé vodě. Vmícháváme mouku, nakonec obarvíme gelovým či práškovým barvivem. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 15 minut. Po vytažení z trouby necháme těsto vychladnout a vykrajujeme kolečka větším vykrajovátkem, případně skleničkou.

Na kolečka naneseme ztuhlý krém. Nejlépe se nám to bude dařit s pomocí cukrářské zdobičky. Vrstvíme dle průměru tak, aby nám vznikla dvě až tři patra. Horní povrch ozdobte zbytkem krému a červeným ovocem.

Foto: Shutterstock

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama