Vaření

Slaný koláč s cuketou a mletým masem

quiche s cuketou a mletým masem

Ještě posledních pár cuket. Nápady dochází. Už jsme je měli několikrát nasladko i naslano a tentokrát jako výborný slaný koláč - quiche (čti kyš). Těsto na slaný koláč je univerzální a při jeho výzdobě máte volnou ruku. Komu se nechce dělat s těstem, ač je recept jednoduchý a rychlý, může použít kupované listové těsto. Ale je to škoda.

Základní těsto na quiche

300 g hladké mouky
150 g másla
1/2 lžičky soli
8 lžic studené vody

Máslo nakrájíme na kousky a prohněteme s moukou a solí. Vytvoříme drobenku, do které přidáme ještě studenou vodu. Důkladně promačkáme a vytvoříme hladké těsto, které dáme asi na půl hodiny až hodinu do lednice. V lednici nám toto těsto vydrží i dva dny, a když si ho chcete nadělat do zásoby, můžete ho skladovat v mrazáku.

Hotové těsto dáme do koláčové formy, kterou není nutné ani vymazávat ani vysypávat. Těsto je nutné předpéct, a to v troubě předehřáté na 200 °C. Rozválíme z něj kruh, který dáme do koláčové formy. Těsto propícháme vidličkou a nahoru položíme pečící papír a zasypeme něčím, co nám těsto zatíží. Já používám fazole.

Pečeme 20 minut. Poté vytáhneme z trouby, fazole vysypeme, pečící papír sejmeme a ještě deset minut dopečeme, než těsto trochu zezlátne. Teď je nejvyšší čas na předpečený korpus dát připravenou náplň.

quiche s cuketou a mletým masem

Quiche s cuketami a mletým masem

mleté krůtí maso
sůl a pepř
cibule
cukety
gouda
tymián, případně jiné koření
olej

Na oleji osmahneme cibuli, nakrájenou na kostičky. Doporučuji použít červenou cibuli, je skvělá. Přidáme mleté maso, které osolíme, okořeníme čerstvým pepřem a oblíbeným kořením. Nejvíce se hodí tymián.
Osmahneme a podusíme doměkka.

Přichystáme si připravený, předpečený korpus. Vysypeme na něj hotové mleté maso a nahoru naskládáme plátky cuket, které lehce osolíme. Zapečeme asi 20 minut, na 180 °C. Před koncem pečení zasypeme nastrouhaným sýrem.

Koláč z trouby vytáhneme a necháme ve formě vychladnout.

Dobrou chuť přeje elly.

   
13.09.2012 - Maso a ryby - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [49] simaj [*]

    Zajímavý recept, cukety pěstujeme, tak ho budeme moct vyzkoušet Sml67

    superkarma: 0 20.03.2013, 20:26:31
  2. [48] kubabi [*]

    Cuketovou "buchtu" raději na sladko.

    superkarma: 0 20.03.2013, 20:21:56
  3. avatar
    [47] Myškomedvídek [*]

    cuketu pěstuji a máme jí rádi na všelijaký způsobSml67

    superkarma: 0 19.09.2012, 17:16:00
  4. avatar
    [46] dajrin [*]

    Cuketa má velké využití, připravuji ji s radostí... Sml16

    superkarma: 0 15.09.2012, 19:40:39
  5. avatar
    [45] saruz [*]

    Cuketu s mletým masem doma dělávám, chutná nám. Sml22

    superkarma: 0 13.09.2012, 23:43:26
  6. avatar
    [44] RosaGloriaDei [*]

    cuketu mám moc ráda

    superkarma: 0 13.09.2012, 23:10:15
  7. [43] Jala [*]

    Jala — #42 samozřejmě paprikou ...

    superkarma: 0 13.09.2012, 23:03:43
  8. [42] Jala [*]

    Cuketu miluju a dělám často - buchtu, polévku, restovanou s pakrikou a baklažánem, jako bramborák-cukeťák, ratatouille i do fr. brambor, ale tento recept mě moc neláká. Téměř syrovou cuketu - jak ji vidím na fotce - moc nemusím.

    1. na komentář reaguje Jala — #43
    superkarma: 0 13.09.2012, 23:02:54
  9. [41] holčice [*]

    Asi bych si nedala

    superkarma: 0 13.09.2012, 21:10:44
  10. avatar
    [40] makahi [*]

    Cuketu nemám ráda, takže tentokrát to není nic pro měSml23

    superkarma: 0 13.09.2012, 20:38:07
  11. [39] jukl [*]

    dobrý nápad

    superkarma: 0 13.09.2012, 20:36:07
  12. [38] Trefa [*]

    Trefa:ja bych misto cukety to udelala shoubamy.snad ted zacnou rust.

    superkarma: 0 13.09.2012, 20:30:07
  13. avatar
    [37] denkas [*]

    Jindriska8 — #18 tajnostii — #13 U nás taky Sml23Sml23

    superkarma: 0 13.09.2012, 17:10:05
  14. avatar
    [36] arminka [*]

    Cukety došly,tak snad příští rok Sml16

    superkarma: 0 13.09.2012, 16:01:32
  15. [35] Bébéčko [*]

    Zajímavý recept, zkusím Sml22

    superkarma: 0 13.09.2012, 15:48:54
  16. [34] FAXÍK [*]

    vypadá to lákavě Sml59

    superkarma: 0 13.09.2012, 14:23:02
  17. avatar
    [33] Yannize [*]

    magic11 — #26 já se teda přidávám k vašemu názoru. pizza není o dvoucentimetrový buchtě, ale o tom výborným slaboučkým někdy křupavým těstíčku Sml59

    superkarma: 0 13.09.2012, 13:58:08
  18. [32] cilani [*]

    tetička25 — #29 pizzu bez těsta taky nemám ráda. Když mohu, dám přednost mamčině pizze z kynutého těsta, kde je aspoň do čeho kousnout a pizzerky si vybírám taky podle toho.

    superkarma: 0 13.09.2012, 13:27:03
  19. [31] 1021965 [*]

    Cuketu mám ráda, takže někdy příště vyzkouším.

    superkarma: 0 13.09.2012, 13:17:45

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] ladouch [*]

    Cuketu baštíme, takže možná někdy vyzkouším.Sml22Sml22

    superkarma: 0 13.09.2012, 13:10:05
  2. [29] tetička25 [*]

    magic11 — #26 To u nás nefrčí, kde není skoro žádné těsto, takže dělám pizzu z kynutého

    1. na komentář reaguje cilani — #32
    superkarma: 0 13.09.2012, 12:51:05
  3. [28] honzule8 [*]

    vypadá to zajímavě, cuketu mám ráda, zkusímSml16

    superkarma: 0 13.09.2012, 12:18:22
  4. [27] Miroslava Gregorová [*]

    to by u nás nešlo

    superkarma: 0 13.09.2012, 11:38:53
  5. [26] magic11 [*]

    tohle mě moc neláká

    tetička25 — #24 správná pizza právě nemá být samá buchta Sml80

    1. na komentář reaguje tetička25 — #29
    2. na komentář reaguje Yannize — #33
    superkarma: 0 13.09.2012, 11:15:52
  6. avatar
    [25] gerda [*]

    řekla bych, že tohle je spolehlivý recept, co zatím každému chutnal a pokaždé se podařil:

    základ - 60 dg strouhané cukety, 20 dg strouhaného tvrdého sýra, 20 dg uzeného (i salám, šunka), 4 vejce - žloutky + sníh, 1 syrová nadrobno pokrájená cibule, 1 dl oleje, 1 a půl hrnku polohrubé mouky, 1 celý prášek do pečiva, sůl podle chuti. Dá se přidat i koření Adžika, česnek...

    Hmotu rozprostřete na plech a pečete do růžova ve vyhřáté troubě.

    superkarma: 0 13.09.2012, 11:09:14
  7. [24] tetička25 [*]

    asi bych to raději dala na kynuté piczové těsto, aby tam k tomu masu bylo i trochu buchty

    1. na komentář reaguje magic11 — #26
    superkarma: 0 13.09.2012, 11:05:56
  8. avatar
    [23] hubajda [*]

    Jindriska8 — #18 ja myslim ze ani muj ne

    superkarma: 0 13.09.2012, 10:54:05
  9. [22] Vendááá [*]

    ani cukety, ani mleté maso nejím, takže tento recept určitě nevyzkouším, ale věřím, že někomu to chutnat můžeSml22

    superkarma: 0 13.09.2012, 10:45:13
  10. [21] V19 [*]

    jedla z cukety máme rady či už nasladko alebo naslano, tento určite vyskúšamSml16

    superkarma: 0 13.09.2012, 10:26:46
  11. [20] Violeta [*]

    Sml69Tento recept neznám, vytiskla jsem si ho a vyzkouším. Letos máme velkou úrodu cuket,  a už nevím co s nimi, dávám i příbuzným, ale ještě mi nějaké zbývají.

    superkarma: 0 13.09.2012, 10:25:55
  12. avatar
    [19] delfi.na [*]

    super, přebírám a vyzkouším, stejně nevím co s poslední cuketou, jen nám zavází Sml16 .. takže už najde uplatnění

    superkarma: 0 13.09.2012, 10:12:17
  13. avatar
    [18] Jindriska8 [*]

    tajnostii — #13 Můj by to taky nejedlSml23

    1. na komentář reaguje hubajda — #23
    2. na komentář reaguje denkas — #37
    superkarma: 0 13.09.2012, 10:12:05
  14. [17] Saritka [*]

    Cuketu máme rádi na všechny způsoby.Sml30

    superkarma: 0 13.09.2012, 10:06:02
  15. avatar
    [16] Hanula [*]

    Sml16to zkusím - cuketu miluji

    superkarma: 0 13.09.2012, 09:37:46
  16. avatar
    [15] ekleinovka [*]

    Slaný koláč klidně.Ale bez cuketa a s hříbky a se sýrem, to bych si pochutnala :)

    superkarma: 0 13.09.2012, 09:37:32
  17. avatar
    [14] Makynka [*]

    To vypadá dobře, také mám ještě cuketu v lednici, tak bych mohla vyzkoušet něco nového. Mleté maso máme rádi.

    superkarma: 0 13.09.2012, 09:37:00
  18. avatar
    [13] tajnostii [*]

    To néSml23

    1. na komentář reaguje Jindriska8 — #18
    2. na komentář reaguje denkas — #37
    superkarma: 0 13.09.2012, 09:26:59
  19. avatar
    [12] capkova [*]

    Tak dneska bych si dala úplně něco jiného....

    superkarma: 0 13.09.2012, 08:50:14
  20. [11] jithule [*]

    mám ráda cukety

    superkarma: 0 13.09.2012, 08:45:27
  21. avatar
    [10] carmi [*]

    vmarta — #8 Vždyť tam maso je - krůtí.

    Recept se mi líbí, ale nevím, ty fotky  - hlavně ta první - nic moc.

    superkarma: 0 13.09.2012, 08:39:44
  22. [9] musilovahana [*]

    Cukety mám ráda na všechny způsoby.

    superkarma: 0 13.09.2012, 08:26:46
  23. avatar
    [8] vmarta [*]

    pro mně faj, ale manžel ten by nepapal, je masožravec Sml30

    1. na komentář reaguje carmi — #10
    superkarma: 0 13.09.2012, 08:07:51
  24. [7] step1 [*]

    To může být dobré. Vyzkouším.

    superkarma: 0 13.09.2012, 08:02:35
  25. avatar
    [6] Yannize [*]

    Kytinkak — #3 tak to stačí projet historii, letošní léto se tu s cuketovajma receptama roztrhnul pytel Sml80

    superkarma: 0 13.09.2012, 07:33:52
  26. avatar
    [5] Žofie [*]

    Já bych si dala hned, ale manžel asi neSml23

    superkarma: 0 13.09.2012, 07:28:22
  27. avatar
    [4] blesksoft [*]

    já rád zeleninku

    superkarma: 0 13.09.2012, 07:19:51
  28. avatar
    [3] Kytinkak [*]

    jéé, zrovna jsem dostala cuketu a nevím co s ní, tak určitě zkusímSml16

    1. na komentář reaguje Yannize — #6
    superkarma: 0 13.09.2012, 07:18:19
  29. [2] lidicka [*]

    Ochutnala bych, ale rodina by to asi nejedlaSml80Sml23

    superkarma: 0 13.09.2012, 06:06:44
  30. [1] babočka12 [*]

    vypadá to skvěleSml59,určitě si udělám,ale ne všichni doma si dají.

    superkarma: 0 13.09.2012, 05:16:39

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme