Diskuze

Slané pečivo

Nejsme moc na sladké, tak bych ráda letos ke klasickému cukroví napekla i nějaké drobné slané pečivo. Máte nějaké vyzkoušené recepty? Pak sem s nimi!

19.11.2003 - O jídle a vaření - autor: Pajinka

Nutná registrace

Pro přispívání do diskuzí je nutná registrace.

Další příspěvky

Příspěvky:

  1. [37] irena555 [*]

    jj pecu, zacala jsem na vánoce a od té doby ji kupujeme. je z ní pecení chutnejsí :-)

    superkarma: 0 25.07.2016, 16:34:58
  2. [36] PavlinaS [*]

    Ty pečeš z babicciny mouky bezne?je v moukách nejaký rozdíl?

    superkarma: 0 18.07.2016, 13:13:59
  3. [35] irena555 [*]

    u nás melly uspech susenky s parmazanem...nasla jsem recept na internetu, tak jsem ho zkusila a jsou moc dobre http://www.babiccinavolba.cz/recepty/susenky-s-parmezanem/

    superkarma: 0 15.07.2016, 12:37:54
  4. [34] Lea87 [*]

    Taky mám moc ráda takové ty malé tyčinky nebo šátečky z listového těsta. Dělám je často když má přijít návštěva. Taky objednávám z http://www.bassta.cz/produkty/potraviny/olivy různé pochutiny na zobání k tomu. Třeba ty olivy. Jsou dobré i jen tak.

    superkarma: 0 19.04.2013, 20:54:44
  5. [33] bt.cz [*]

    Ahojky,

    já dělám tyčinky s různým kořením (grilovací, provensálské, oregáno, bazalka - nejlíp čerstvé ze zahrádky) a posypu sýrem. Nebo děláme tzv. šneky, což je rajčatová omáčka nebo kečup, který natřu na rozválené těsto, naskládám na to jakýkoliv salám nebo anglickou slaninu, pak plátky sýra. Celé to sroluju a nakrájím na kolečka. Používám na obojí listové těsto, takže je to rychlovka.

    :)

    superkarma: 0 17.08.2009, 09:17:37
  6. [32] helena don [*]

    Doma peču slané pečivo pouze když se slaví něčí narozeniny, jinak nikoliv

    superkarma: -1 25.07.2009, 17:09:27
  7. [31] Wewerka [*]

    tady je koukam mrtvo

    superkarma: -1 22.07.2009, 10:38:20

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [30] mrowiecova [*]

    Sml54Sml54

    superkarma: -2 22.07.2009, 08:43:33
  2. avatar
    [29] Barunka [*]

    Týna: Tenhle chřest jsem měla taky dlouho v lednici. Pak jsem ho dala na hotové plátky masa, na to kousek sýra - bezva byla niva -a dala to ještě zapéct aby sýr roztál a byla to bašta. Už jsem musela koupit novou sklenici.

    superkarma: 0 31.12.2003, 09:12:22
  3. avatar
    [28] Irka1 [*]

    Týna: no snad vam to prijde k chuti, jinak hezky Novy rok.

    superkarma: 0 31.12.2003, 00:54:08
  4. avatar
    [27] Týna [*]

    Irka1: díky, zítra zkusím a poreferuji... šlehačka by neprošla... nejspíš ušlehám lučinu či jiné žervé

    superkarma: 0 30.12.2003, 17:45:05
  5. avatar
    [26] Irka1 [*]

    Jo a omlouvam se, zjistila jsem, ze ceeesky maji "artYcokY", obe "i" tvrdy.

    superkarma: 0 28.12.2003, 17:57:44
  6. avatar
    [25] Irka1 [*]

    Týna: nechat okapat a dava se prostred sunky s krenovou slehackou.
    Urcite to znas v Cesku se to delalo jako predkrm. Tady jsem to mela prave servirovane s chrestem. Dobrej trik - tady se do slehacky dava gelatina/zelatina, je pak tuha, netece, nespadne a je vic jako krem. Jinak pokud nechces pouzit slehacku, tak Lucina syr s krenem , zabalit do sunky, taky jednohubka.

    superkarma: 0 28.12.2003, 17:56:05
  7. avatar
    [24] Týna [*]

    Irka1: a nevíš co s konzervovaným chřestem? Dostali jsme jednu konzervu ve vánočním balíčku od zaměstnavatele mého a já nevím, co s tím, nerada bych to otevřela a pak vylila do záchodu, protože to nikdo nebude chtít...

    superkarma: 0 27.12.2003, 14:08:32
  8. avatar
    [23] Týna [*]

    Irka1: tak receptem se sýrem a meruňkovou marmeládou bys potěšila mého syna - ten si maže chleba taveňákem a na to marmeládu nebo si dá na rohlík marmeládu a na to plátkový sýr... já tyhle kombinace fakt nemůžu, ale on tvrdí, že nevím, co je dobré

    superkarma: 0 27.12.2003, 14:07:08
  9. avatar
    [22] Irka1 [*]

    Pouzivate nektera artichoke ( cesky articoky ?!). Tenhle recept sice neni pecivo, ale je to skvela pomazanka k vinu.

    1 velka konzerva artichoke srdicek/stredu
    1 hrnek majonezy
    1 hrnek nastrouhaneho Parmazanu syr
    2 (1/2) hrnku nastrouhaneho nejakeho chutove ostrejsiho syru( blatacke zlato?)
    muze se pridat 1 mala konzerva spenatovych listu, dat okapat a nasekat na drobno

    Vsechno smichat, dat do nadoby na peceni, navrch posypat 1/2 hrnku zbytku syra a pect asi 15 minut v predehrate troube. Podava se to horky a maze se to na krupave tousty z rohliku nebo veky. Bacha, je to kaloricka bomba.

    Ja k tomu serviruju bily Zinfandel.

    superkarma: 0 27.11.2003, 17:44:48
  10. avatar
    [21] Irka1 [*]

    Pajinka: ivana_rak: ja pozila co recept rekl, tudiz merunkovou, jinou jsem nezkousela.

    Platek syra jsem mela tak 4mm tlusty, kdyz zvlacnel ( do pytliku se nesmi dostat voda), tak sel vyvalet asi tak o 1/3 velikosti.
    Je z toho "roladicka" na jednohubky, ale chutove je to .

    superkarma: 0 26.11.2003, 15:42:45
  11. avatar
    [20] Pajinka [*]

    Irka1: Co když nemám meruňkovou marmeládu? Můžu ji vynechat?

    superkarma: 0 26.11.2003, 06:19:46
  12. avatar
    [19] Irka1 [*]

    ivana_rak: clovek se tady jednou zepta a vy s toho nadelate...

    Takze jeden recept bez peceni, at nemusite porad stat u trouby.

    Syr (lepsi je nizkotucny) na silnejsi platky dat do pytliku a do horke vody. Kdyz je mekky, tak ho vyndejte a rozvalejte na placku. Pomazejte merunkovou zavareninou, dejte na to slabe nakrajene platky sunky a posypejte najemno nastrouhanym krenem.
    Pevne to zarolovat, dat do alobalu a do mrazaku.

    Kdyz je to zchladly, nakrajet na asi 1cm siroke prouzky. Je k tomu dobry cerveny Merlot.

    superkarma: 0 26.11.2003, 05:24:04
  13. avatar
    [18] Irka1 [*]

    Jeremi: presne to jsem si myslela.

    Jinak dikes za recepty, urcite je ozkousim.

    superkarma: 0 22.11.2003, 19:41:11
  14. avatar
    [17] Jeremi [*]

    Irka1: My jsme tady, prosím, ještě neslezli ze stromů, takže všechno jedině syrové. Zrovna ohlodávám jehněčí kost.

    superkarma: 0 22.11.2003, 18:40:59
  15. avatar
    [16] Petra K [*]

    Sýrová kolečka
    30 dkg polohrubé mouky
    12,5 dkg másla
    2 rovné lžičky soli (dávám méně, podle slanosti Nivy)
    1/2 prášku do pečiva
    1 dcl mléka
    Vypracujeme těsto a vyválíme na 2 placky a pomažeme nápní. Svineme (jako roládu )a necháme vychladnout. Krájíme asi 3 mm silná kolečka, potíráme mlékeme a sypeme mákem, doprostřed dáme ořech a pečeme
    Náplň: 10 dkg tvrdého sýra, 10 dkg Nivy a 12,5 dkg másla - nastrouháme na jemno a utřeme s máslem.

    superkarma: 0 22.11.2003, 17:11:42
  16. avatar
    [15] Irka1 [*]

    Jeremi: no pardon, teda. Jen jsem si to chtela overit, jak to tam v tom Cesku jite.

    superkarma: 0 22.11.2003, 16:53:51
  17. avatar
    [14] Jeremi [*]

    Irka1: Pochopitelně. Však taky "pečivo" je odvozené od slovesa "péci". Ale fakt mě nenapadlo, že je třeba to zdůrazňovat.

    superkarma: 0 22.11.2003, 14:13:48
  18. avatar
    [13] Irka1 [*]

    ivana_rak: Jeremi: ten prvni recept (mouka, tuk, syr) se pak musi upect, ne?

    superkarma: 0 22.11.2003, 06:50:48
  19. avatar
    [12] werka [*]

    Jeremi: Vidíš a zrovna na tyhle slané věci mám od mámy v receptu tuším polohrubou (já to moc nepeču - pány uctím spíš bábovkou)

    superkarma: 0 20.11.2003, 22:24:19
  20. avatar
    [11] emma [*]

    mlsova: jojo to je nejelpší!
    rozválím 1 balení listového těsta na velký plech. na plechu ho kolečkem rozkrájím na tyčinky/čtverečky/kosočtverečky posolím, pokmínuju/popaprikuju a posypu strouhaným sýrem. a zprudka upeču v troubě. pak nechám trochu vychladnout, rozkrájím znovu, co se speklo a zapráší se po tom!!!
    akorát to těsto musí být hezky tučné. tuhle jsem koupila nějaké ošizené - připalovalo se ze spoda a "listy" u sebe nedržely..

    superkarma: 0 20.11.2003, 15:12:03
  21. avatar
    [10] Jeremi [*]

    ivana_rak: Já mám tak malou kuchyň, že v zásadě ani jinou mouku než polohrubou nekupuju. Na to sýrové pečivo jsem teda koupila jednou hrubou, protože byla v originál receptu, ale nejspíš se bez ní v pohodě obejdu i nadále.

    superkarma: 0 20.11.2003, 14:21:27
  22. avatar
    [9] Mandle [*]

    Tohle se sice nepeče, ale je to mňamka.....
    jednohubka namazaná Florou /nebo máslem/, kousek hermelínu a kousek pomeranče

    superkarma: 0 20.11.2003, 13:35:33
  23. avatar
    [8] Pajinka [*]

    mlsova: No jo, jenže kdybych to takto připravila, jak dlouho to pak můžu skladovat? Je fakt, že cukroví taky spojujeme máslovými krémy a skladuje se docela dlouho, že? Tak to asi bude podobné.

    superkarma: 0 20.11.2003, 13:30:49
  24. avatar
    [7] mlsova [*]

    Taky jsem jednou jedla slané pečivo,které bylo slepované takovou oranžovou "hmotou".Ta "hmota" byl jen obyčejný tavený sýr a nastrouhaná mrkev na drobno.Po zamíchaní to bylo oranžové a docela dobré.

    superkarma: 0 20.11.2003, 13:20:46
  25. avatar
    [6] mlsova [*]

    1 recept hooooodně jednoduchý.Rozválet koupené listové těsto a vykrajovat různé tvary.Pomazat před pečením vajíčkem a posypat dle chuti pekařskou solí,kmínem,paprikou,sezamem....

    superkarma: 0 20.11.2003, 13:18:07
  26. avatar
    [5] Pajinka [*]

    Petra K: Abych neměla jen samé tyčinky, tak myslím, že vykrajovat mohu cokoliv, že?

    superkarma: 0 20.11.2003, 12:53:20
  27. avatar
    [4] Petra K [*]



    superkarma: 0 20.11.2003, 12:45:49
  28. avatar
    [3] Petra K [*]

    Sýrové tyčinky s nivou
    300 g hladké mouky
    prášek do pečiva - půl lžičky
    niva - 100 g
    máslo - 120 g
    vejce - 2 a půl
    sůl
    kmín
    sůl
    Na vál prosijeme mouku s kypřícím práškem, osolíme a promícháme s nastrouhanou nivou. Přidáme rozsekaný tuk, 2 vejce.Všechno rychle zpracujeme v těsto, které necháme v chladnu ztuhnout.
    Rozválíme těsto na pomoučeném válu, do tvaru obdélníku, asi 3 - 5 mm silného.
    Rozkrájíme na pruhy, asi 8 cm široké a z nich podle pravítka odkrajujeme proužky asi 3/4 cm široké.
    Vcelku potřeme vejcem, posypeme kmínem a solí.
    Upečeme v dobře vyhřáté troubě. Po upečení necháme na plechu vychladnou, protože teplé jsou velmi křehké.

    superkarma: 0 20.11.2003, 12:44:49
  29. avatar
    [2] Jeremi [*]

    ivana_rak: Já dávám stejný díl hrubé mouky, másla a taveného sýra. Těsto nesolím, od taveňáku je slané dost. Odlišné chutě se dají dosáhnout ochucenými taveňáky (niva, šunka). A na pohled se to dá odlišit různým posypem (paprika, provensálské bylinky, kmín, sezamové semínko, mák...) Je to rychlé, jednoduché a dobré.

    superkarma: 0 19.11.2003, 21:16:29
  30. avatar
    [1] Pajinka [*]

    ivana_rak: To jsi moc hodná, už ty uvedené tři možnosti se mi zdají perfektní. Kdesi na netu jsem našla i recept na slepované - upekly se tvary a slepovaly hmotou ze zakysané smetany a něčeho dalšího, ale nevím, jak dlouho by to vydrželo čerstvé - i když ve sladkém cukroví jsou také máslové krémy, že?

    superkarma: 0 19.11.2003, 13:27:05

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Rubrika: Vaření

Novinky

Dnešní vydání

Doporučujeme

Nově založené

Nejprohlíženější

Nejdiskutovanější

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme