rybízový chlebíček

Snadný recept na sladký chlebíček s ovocem. My jsme použili ostružiny, vy můžete použít takové ovoce, které vám vyrostlo na zahradě, nebo jste nakoupili na trhu. Rybíz, borůvky, maliny, švestky. Chlebíček chutná skvěle ke kávě, ale radost uděláte i dětem, když jim ho upečete na prázdninovou svačinu.

Já jsem ho pekla na výlet. Chtěla jsem něco sladkého sebou, moučník, který odolá horkému počasí a bude chutnat všem. Použila jsem čerstvě natrhané ostružiny a trochu rybízu, a všichni byli nadšení. Chlebíček zmizel za pár minut.

Suroviny

  • 2 vejce
  • 200 g třtinového cukru
  • 200 ml horkého mléka
  • 60 ml rozpuštěné Hery máslová příchuť
  • 200 g polohrubé mouky
  • 50 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 100 g ostružin
  • 50 g rybízu

ostružinový chlebíček

Postup

Do kuchyňského robota dejte vejce a cukr. Šlehací metlou vyšlehejte hustou, světle žlutou směs. Přidejte horké mléko a ještě prošlehejte. Nalijte rozpuštěnou Heru a znova prošlehejte.

Obě mouky smíchejte a přidejte prášek do pečiva a sůl. Promíchejte. Postupně přisypávejte do směsi v míse robota.

Umíchejte hladké těsto.

Zapékací formu vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou. Nalijte do ní těsto. Nahoru nasypejte ovoce. Ještě lehce posypejte třtinovým cukrem.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi hodinu. Proveďte test špejlí. Když vyjde ven z moučníku obalená těstem, pečte ještě chvilku.

Dobrou chuť přeje Elly.

Máte chuť vyzkoušet i jiné osvěžující dezerty s ovocem? Tady jsou!

rybízové muffiny

ostružinový koláč

Bublanina s ovocem

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama